maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Sudet ulvovat kaiken yllä

Näin, kun meillä on menossa viides Euroopan Unioni (Rooma, Rooma, Ranska, Saksa ja tämä nykyinen, joka on ranskalaisen byrokratian ja saksalaisen perinpohjaisen sekavan tehottomuuden hybridi), on varmaan hyvä hetki todeta, että oikeastaan olemme onnistuneet rakentamaan jonkinlaisen kalifaatin kieroutuneen peilikuvan.

Perustelen: siinä, missä alkuperäinen kalifaatti pysyi pystyssä ja elinvoimaisena uusien vallattujen alueiden tuotoilla, EU porskuttaa vain niin pitkään, kun se pystyy laajentumalla löytämään uusia mustia aukkoja, joihin kanta-unionin kansantuotetta voi kaataa.

Suoriakin yhtäläisyyksiä toisaalta on: kummankin hökötyksen uskonnollinen linja nojaa islamin edistämiseen.

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

viiltävän hyvää argumentointia, noin se menee, tämä EU laaajenee kuin pullataikina, eikö ala jo muutkin kansat ihmettelemään kun kohta turkin jälkeen aletaan EUhun liittämään intiaa tai jotain muuta vinkuintiaa...
olen todella ylpeä kun bulgariakin liittyi EUhun, aplodeja!
viimoinen kappale oli muuten helmi siitä yhteisestä uskonnosta... alkoi oikeasti naurattaa, ja vituttamaan...
Lonely Raider

8:25 ip.  
Blogger Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Nerokasta.
Yleensä vallankäyttökulttuuri on kestänyt noin nelisensataa vuotta keskimäärin, riippuen siitä miten lasketaan.
Siinä ajassa yleensä keretään rakentaa edustava infrastruktuuri, harrastaa riittävästi sukurutsaa jotta yhteiskunnan tuho varmistuu, sekä tuhota kansa lähes viimeiseen kynteen. Sitten taas kaikki alkaa alusta.
Näin se näyttää historia todistavan. Odotettavissa olevan romahduksen loppua voisi alkaa laskeksimaan n. 400 vuoden takaista tapahtumista.

1:32 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu