perjantaina, lokakuuta 10, 2008

Vaihteeksi vakavammin

Vihreä kunnallisvaaliehdokas Husein Muhammed kirjoittaa siitä, miksi maahanmuuttajien osaaminen jää hyödyntämättä. Mielestäni teksti vaikuttaa järkevältä enkä näe syytä olla uskomatta siinä esitettyjä asioita. Oikeastaan ainoa vastareaktio on hysteerinen hihitys ehdokas Muhammedin tavalle käyttää jo täysin inflatoitunutta käsitettä "huippuosaaja", mutta tämä ei tietenkään varsinaiselle asialle tee sitä eikä tätä.

Teksti kuitenkin herättää muutaman suurehkon kysymyksen.

Jos lähdetään siitä, että ehdokas Muhammed tietää asiansa ja kuvaa todellisuutta, kuten se on, on kysyttävä seuraavaa: onko kuvattu asiantila oikeasti lainkaan korjattavissa? Lukekaa rauhassa ehdokkaan pointit läpi ja miettikää itse millaisella korjausliikkeellä esim. olisi otettavissa Suomea hyödyttävään käyttöön täysin toista oikeusjärjestelmää varten hankittu juristin pätevyys tai mitä pitäisi tehdä, että kieltä osaamaton henkilö voisi pysyvästi työllistyä vaativaan asiantuntijatyöhön.

Toinen merkittävä kysymys on ihmetys siitä, kuinka isoa osaa reaalisesti olemassaolevaa maahanmuuttoa esitetyt pointit oikeastaan käsittelevät vai onko maahanmuuton suuri massa sittenkin enemmän tai vähemmän toistaitoista.

Kolmantena on todettava, että lienemme yhteiskuntana pyörineet vallan väärän kysymyksen ympärillä taivastellessamme sitä, miksi koulutettua lääkäriä kannattaa Suomessa pitää siivoojana. Oikeampi kysymys lienee, miksi koulutetun lääkärin kannattaa tulla Suomeen siivoojaksi.

Aivan erikseen tahdon huomauttaa, että huippuosaaja todistaa huippuosaamisensa päätymällä huippuosaamista vaativaan hommaan. Kukaan, joka ei huippuosaamistyöhön pääse, ei ole huippuosaaja.

1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvin pohdittu. Ei tässä nyt muuta sanottavaa keksi.

6:09 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu