maanantaina, tammikuuta 24, 2005

Ukkomies panee parastaan

Koska Pinserin listan päivitys näkyy olevan käynnissä, tässä on yritettävä tehdä lähtemätön vaikutus ja pian. Jäättehän beibet lukijoiksi, jäättehän?

Kun tietää, mikä Blogistaniassa parhaiten potkii, ei voi kuin kaivella vanhoista ajatuksistaan esille jotain sopivan provokatiivista miehistä, naisista, tasa-arvosta ynnä muusta.

Ja näin se menee.

Puhuttaessa palkkaeroista ei yleensä puhuta asiaa. Tavallisesti keskustelu pyörii miesten ja naisten palkkasummien erossa, missä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvä puoli on, että mittari kertoo absoluuttisen varmasti naisten sorrosta, huono puoli on, että palkkasummien ero ei itse asiassa mittaa juuri mitään. Ei ainakaan perusteetonta palkkaeroa, joka pruukaa häipyä kuin pieru saharaan milloin asiaan tosissaan tartutaan. Varsin poikkeuksetta tutkimukset osoittavat perusteettomaksi palkkaeroksi maksimissaan 10%, mutta paljon pienempiäkin lukuja on nähty ja lisäksi varauman kanssa; löydetylle palkkaerolle ei ole löydetty asiallista syytä, mutta sehän ei vielä kerro että kyse olisi syrjinnästä.

Olen kuitenkin kehittänyt optimiratkaisun kokonaispalkkasummien eroon. Perustan Tasa-arvo Oy:n, jonka ainoa työntekijä on vaimoni. Yhtiön toimiala on myydä tasa-arvosertifikaatteja, joista saatu tuotto käytetään vaimoni palkkaan. Kun vastuunsa tuntevat yksityiset, yritykset ja yhteisöt ovat ostaneet sertifikaatteja riittävästi, vaimoni palkka tasoittaa miesten ja naisten palkkasummien eron. Lupaan olla vetämättä penniäkään välistä ja olen pelkästään leuhkaa ja elvistä siitä hyvästä, että muijani tienaa vähän vitusti. (Näin toteutuu muitakin hyviä & kannatettavia asioita f-agendalta.).

Ymmärtääkseni ylläolevassa ei pitäisi olla mitään vikaa sellaisten ihmisten mielestä, jotka väittävät naisen euroa 80 sentiksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu