torstaina, kesäkuuta 30, 2005

Interblogismia, pitkästä aikaa

Isosisko langettaa fatwan MTV3:n Sillä siisti -ohjelman niskaan, jossa "Jenkkiautoja rakastavan Tiinan huushollissa vipeltää kahden pikkupojan lisäksi koira, papukaija ja perheen isä.", koska esittelytekstin mukaan taas tehdään selväksi, kenelle kotitöiden hoitaminen kuuluu.

Minusta siinä tehdään selväksi, että mies on kotonaan kylässä. Että koti on naisen koti ja mies nyt sattuu asumaan siellä.

Niin että hyvin eri tavoilla voi samaa tekstiä lukea.

Ehkä tässä, lopultakin, toteutuu feministisen dogman se lausuma, että aikansa elänyt sukupuolijärjestelmä on riesa tasapuolisesti kaikille?

3 kommenttia:

Blogger olennainen kirjoitti...

Jep: ennen koti oli miehen koti ja nainen oli piika, nyt koti on naisen koti ja nainen on edelleen piika. Ennen mies oli isäntä ja määräsi, nyt mies on kylässä ja tietenkin täysihoidossa. Eläköön tasa-arvo :-)

10:41 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Näissähän joutuu väkisinkin rajoittumaan siihen, mitä omasta ja kavereiden elämästä tietää, mutta minusta kyllä näyttää pikemminkin siltä, että naisväki toki edellyttää miehen osallistuvan työsuorituksiin, mutta päätösvallan jakaminen onkin jo ns. eri asia.

10:49 ap.  
Blogger liftari kirjoitti...

Joskus - itse asiassa aika usein - sitä on aika onnellinen siitä, että on sinkku. ;)
Pitää tietty tehdä kaikki kotityöt, mutta päätösvalta on kokonaan yksin minun. :)

2:25 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu