sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Kylmässä sodassa oli puolensa

Kun jenkin ja ryssän oli pakko saada nokittaa, mutta mieli ei tehnyt ampua koko palloa paskaksi, päättivät sitten skabata että kuka eka kuussa. Sitten ne menivät sinne 1960-luvun tekniikalla.

Sen jälkeen hommaan kyllästyttiin, ja tämä on sääli. Länsimaisena rationaalis-isoloivasti sekä peneteroivasti ja lineaarisesti ajattelevana valkoisena heteromiehenä olen sitä mieltä, että jos Marsiin voi mennä, sinne kuuluu mennä.

6 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ollos huoleton. Kyllä Marsiin vielä mennään, veikkaisin että n. 30 vuoden kuluessa. Suurvaltakilpailu toki rohkaisi panostamaan ja ennenkaikkea ottamaan riskejä. Ilmeisesti jenkkien kuuohjelma oli niin vaarallista puuhaa, että nykyään moiseen ei hevillä ryhdyttäisi. Kantoraketin väsääminen ilmeisesti oli koko hommassa vaikeinta. Ruskit oli muutaman vuoden edellä jenkkejä 60-luvulla, mutta eivät vain saaneet tarpeeksi jerkkuisaa rakettia väsättyä. Tai saivat tehtyä muistaakseni, mutta ne tuppasivat räjähtelemään nousun aikana.
T: Urogallus

11:07 ip.  
Blogger kattoratsastaja kirjoitti...

Katsotaanpas mitä jenkit sanoo siihen, jos ja kun kiinalaiset alkavat valloittaa Marsia. Voi tulla hyvinkin uusi kisa.

11:44 ip.  
Blogger Brim kirjoitti...

Minen usko että menee kolmeakymmentä vuotta edes siihen, että Marsissa käydään. Seurailen tuon futurologi/tiedemies Ray Kurzweilin juttuja niin mielenkiinnolla että uskallan ihan suositella erästä artikkelia. (linkki pätkäisty kahteen riviin)

http://www.kurzweilai.net/articles/
art0134.html?printable=1

Mutta mutta... ai helkkari millä peltipurkilla se Gagarin silloin sinne avaruuteen ponnahti. Ei siinä tosiaan paljon tarvittu. Ja ne kuuhun ammutut Vostokit... sellaisen voisi kuka vain nykyisin iltapuhteikseen rakentaa. Näin se kehitys kehittyy.

9:42 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Brim,

sitä mäkin ajattelin että kun miettii miten rupuisella tekniikalla mentiin vaikka minne, on häpeäksi teknisesti sivistyneiden kansojen kunnialle, että ei olla menty pidemmälle.

10:00 ap.  
Blogger http mistress kirjoitti...

Minun mielestäni ihminen pitäisi _olla jo_ marssissa. Ihminen oli käynyt kuussa jo ennen syntymääni, joten olen vähän pettynyt. Jos jenkit olisivat käyttäneet sotimiseen menneet rahansa avaruusohjelmiin niin varmaan oltaisiin siellä jo.

3:32 ip.  
Blogger Dyro kirjoitti...

Niin tai kääntäen, eivät avaruuslennot lopultakaan mitään rakettitiedettä ole.

Öh..

Siis ei avaruuslentojen tekniikka ole enää esteenä, vaan raha ja resurssit. Nyt muuten kuuma kysymys on pöly - kuupöly ja marspöly ja niiden ominaisuudet. Pöly voi haitata astronautteja pahastikin. Jos on kiinnostunut avaruustutkimuksesta, kannattaa tilata Nasan Science@Nasa -postituslista.

3:47 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu