tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Poikien on syytä silloin olla varuillaan

Mikroshortsikelejä odotellessa tiedeuutinen.

Tuore Tiede-lehti (4/2006, sivu 6) kertoo seuraava:

Mitä machompi bisnesmies, sitä huonompia kauppoja hän saattaa tehdä, jos hän on juuri ennen niitä ihaillut vaikkapa mainoskuvasta vähäpukeista kaunotarta. Tähän viittaavat belgialaistutkijoiden havainnot (...).

Leuvenin yliopiston taloustieteilijät Bram Van den Bergh ja Siegfried Dewitte peluuttivat miehillä peliä, jossa nämä jakoivat keskenään tietyn rahasumman. Ne, joiden veren testosteronipitoisuus oli suurin, yrittivät tarmokkaimmin saada leijonanosan.

Tilanne muuttui, kun miehet saivat ennen peliä katsella bikinimallien kuvia tai hypistellä rintaliivejä. Sen jälkeen testosteroniuroot olivat muita halukkaampia huolimaan huononkin diilin. Samaa vaikutusta ei ollut maisemakuvilla, ikäneitojen potreteilla tai t-paidoilla, joita käytettiin vertailukohteina.


(...)

Mitä tästä opimme?

Emme mitään, emme yhtään mitään.

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Thi hi hii. On ne hormonit teilläkin. :)

t. tyttöihminen

12:43 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Naisethan oikeasti selviävät tässä(kin) helpommalla: teillä hormoonit sentään vaihtelevat, joten niiden vaikutuksen omaan mielialaan voi jotenkin teoriassa oppia tunnistamaan. Meillä taas pukkaa tasaisesti testoa vereen koko ajan ja siksi miessuku on tasaisen puupäistä koko ajan:)

2:17 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu