perjantaina, syyskuuta 29, 2006

Keskustele valaistuksistasi oikeiden tahojen kanssa

Tällaista tekstiä en olisi odottanut löytäväni hellareiden hihhulointisivuilta. Jätkishän heittää ihan oikeaa asialäppää.

Siitäkin huolimatta, että tyrvääläisille tuttu Ariel löysi Bangkogissa oikean bussin enkelin avulla ja lähetystyöntekijä Toimi Yrjölän toiminnassa on ainakin kolme ihmistä noussut kuolleista.

Ei pidä olla ennakkoluuloinen ja torpata ihmeen mahdollisuutta.

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Luin vain noin puolet jutusta, pitkä kun oli ja laiska kun olen, mutta internetin luonteeseenhan kuuluu asioiden puolivillainen kommentointi.

Mies kirjoittaa hyvin ja rehellisesti, mutta jotenkin perusteellisen ristiriitainen tunnelma tuosta kuitenkin välittyy. Hän puhuu kognitiivisen dissonanssin purkamisesta, mutta ei ole valmis luopumaan käsityksestään Jumalan yliluonnollisesta toiminnasta.

Toisaalta, jos pitää kiinni uskostaan Jumalaan, niin hyväksyy jo valmiiksi sen, että on olemassa jotakin täysin meille vierasta ja käsittämätöntä, joten kai pari kuolleista heräämistä menee siinä sivussa.

Eiköhän joka sairaalassa tapahdu tällaisia "palaamisia", kliinisesti kuollut 15 minuuttia, sitten pumppu pärähtää taas käymään. Mikä on ihme? Jotakin, jota ei voi tapahtua? Vai jotakin, jonka tapahtuminen on hyvin epätodennäköistä? Pitääkö sen olla aina jotakin hyvää ja inhimillistä? Käykö jokin neutraali tapahtuma...

Lotossa voittamisen todennäköisyys on yhdellä halvimmalla rivillä noin yksi 15 miljoonasta. Silti lähes joka viikko napsahtaa. Ja tämä vain Suomessa. (Tulipas latteista lattein lopetus tälle täysin turhalle naputtelulle...)

3:58 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Nähdäkseni ainoa tapa välttyä kognitiiviselta dissonanssilta, mikäli olettaa jumalan, on hyväksyä myös ihmeiden mahdollisuus.

Itse tosin olen sitä mieltä, että mikäli jumala oletetaan, energian häviämättömyys on paljon suurempi ihme kuin satunnainen kuolleistaherääminen ja oikeastaan kaikkein suurin ihme on, että maailma on olemassa hetkestä toiseen.

Mutta tämä siis tosiaan vain, jos oletetaan jumala.

1:27 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu