maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

Ilkeyttä ja häpykarvoja

Tänään rupattelemme naisena olemisesta. Ponnahduslautana toimii teksti, jossa taiteilijatar Rakel Liekki kolumnoi aina niin kiinnostavasta aiheesta, omista pimppikarvoistaan.

En tiedä olenko oikeassa vai väärässä, mutta sangen usein on tullut sellainen olo, että naisten keskinäisessä viestinnässä lipsahdetaan ilkeyden puolelle usein ja vaivatta. Kenties tämä on näköharha ja miehet ovat´yhtä ilkeitä, mutta kenties ei, en osaa sanoa.

Nimittäin jos Rakel Liekki oikeasti olisi sitä mieltä, että minua kummastuttaa näissä karvasodissa se, että miksi ihmeessä jotkut ovat kiinnostuneita toisten ihmisten karvaisuudesta tai karvattomuudesta. Miksi minun karvattomuuteni nyppii ulkopuolisia? Tai miksi minun pitäisi tuohtua jonkun toisen pehkosta? Hittoako kenenkään karvoitus muille kuuluu?

... hän ei oikeasti jatkaisi sanomalla tuntemattomilla ihmisillä saa pyllykarvat roikkua vaikka polvissa saakka ja kasvaa rekkamiehen pastilleja. Harva kun esiintyy alaosattomissa julkisesti, joten sinänsä pitäisi olla aivan sama asuuko pöksyissä karvainen marsu vai onko siellä kiitorata pienkoneille, vaan puhuisi ihan toiseen sävyyn.

Sitten toinen juttu.

Missä vaiheessa maailma muuttui niin, että häpykarvoituksesta tuli arkinen ja säädyllinen keskustelunaihe? Vallan tolkun tytöt jauhavat jos jossakin keskustelupalstalla ja kommenttilaatikossa siitä, miten parturoivat, vahaavat, nyppivät ja muotoilevat yksityisiä paikkojaan, eikä kukaan pidä sitä kummallisena. Jopa blogistanian tytöistä tiedän muutamasta millaista mallia he suosivat, ja oikeastaan se on aika kummallista. Ihan aidon oikeasti minulla (ja koko muulla internetillä) ei pitäisi olla mitään asiaa puolituntemattomien friidujen pöksyihin.

Onko naisena oleminen vain kertakaikkiaan niin paljon miehenä olemista ruumiillisempaa hommaa, että noistakin tekee mieli rupatella, vai mistä tässä kaikessa on kyse?

19 kommenttia:

Blogger Brim kirjoitti...

Niinhän nuo kuuluvat sanovan että nainen on naiselle nainen.

11:47 ap.  
Anonymous tiina kirjoitti...

Joo, kyllä naiset ovat ilkeämpiä, ei se varmaan mikään uutinen ole?

Ja omassa karvoituksessani tykkään sellai

11:58 ap.  
Blogger Alcinoe kirjoitti...

Ensimmäinen juttu: sorrunpa stereotypiaan tai en, oman kokemukseni mukaan erilaisista naisista koostuva joukko päätyy pääsääntöisesti kanalaumaksi. Käykääpä vierailemassa esimerkiksi miehettömässä opettajainhuoneessa. Alfanaaraudesta taistellaan psykologisin keinoin, jotka eivät välttämättä ole jalostuneet nyrkillä lyöntiä hienostuneemmiksi. Tällainen käytös selittyy evoluution näkökulmasta hyvin yksinkertaisesti: jo ammoisina aikoin miehet ovat mammuttimetsällä lyöneet riitatilanteessa kaveria nuijalla päähän, naiset ovat vuotaraaputtimilla viskomisen sijaan vaihtaneet pahoja katseita ja ehtineet siinä päivän mittaan pohtia pahinta mahdollista loukkausta.

Toinen juttu: jos joukko koostuu samanhenkisiksi itsensä mieltävistä naisista, jaetaan kaikki kokemukset henkisistä ruumiillisiin. Maailma salli häpykarvakeskustelun viimeistään siinä vaiheessa, ja teki siitä jopa mielenkiintoista, kun Samantha, Miranda, Charlotte ja Carrie alkoivat aiheesta keskustella. Säädyllisyydellähän ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että ollaan vapautuneita.

(Oikeasti se on sitä peniskateutta.)

12:10 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kannatan peeniskateutta lämpimästi. Kaikkien naisten (myös miehet saavat osallistua) tulisi olla kateellisia peeniksestäni. Peenikseni on maailman keskipiste ja Freud oli fiksu jätkä.

12:27 ip.  
Blogger Suojakänni kirjoitti...

Kivasti kiteytetty. Onhan se huolestuttavaa kun ex-pornotähden laatukolumni "laittaa ajattelemaan" maanantai-aamun huikaisevassa kirkkaudessa, mutta kyllä miekii olin aikalailla wtf tuosta päätelmien timangiketjusta.

Hulvatonta sinänsä, että juuri eilen päivälliskeskustelu lipsui samaisiin intiimikarvoihin. Naaman, kuontalon, kainalon ja persosaston (siis kai koko tomumajan) puleeraus lienee jokaisen yksityisasia. Miksi kiihkein ja arvottavin kina lietsoutuu juuri sen alueen ympärille, joka on meidän leveysasteillamme lähes aina muille täysin näkymättömissä?

1:06 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä pääsen onneksi lintsaamaan sen pohtimisesta, miksi nimenomaan pimppikarvat ovat kuuminta hottia keskustelusta toiseen. Tohon on nimittäin joka jätkällä ässä hihassa valmiina: se on joku naisten juttu.

1:13 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Offtopic hypeä:
http://www.yle.fi/pasila/
Kurkis Reetta Ruusu jakso. Hulvatonta :D

1:17 ip.  
Anonymous Jussi Halla-aho kirjoitti...

Luin Rakelin kolumnin vähän huuli pyöreänä. En edes tiennyt, että käynnissä on karvasota. Kuumana vellova kansalaiskeskustelu on ohittanut minut kokonaan. Kukaan ei ole soittanut ja kysynyt minun mielipidettäni. Tai kertonut, että tästä asiasta pitäisi muodostaa mielipide.

Toisaalta olisin täysin kuutamolla monista asioista, joista kansan syvät rivit jyrähtävät, ellei lööppejä olisi keksitty.

Ehkä tämä on infomeishön sosaiöti.

2:25 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Jussi,

se on puhtaasti naisten juttu, joka ei välttämättä lainkaan sivua miehen elämismaailmaa. Käsittääkseni yhteiskunta vaatii naista parturoimaan genitaalialueensa, mutta ei kokonaan. Jos antaa kasvaa vaan, on siivoton ja yäk, jos ajaa kaiken pois, on keikistelijä, joka ei kunnioita itseään noin niinku naisena.

Tai jotain.

2:31 ip.  
Anonymous tiina kirjoitti...

"se on puhtaasti naisten juttu"

Jos niidenkään.

3:17 ip.  
Blogger SannaSaatana kirjoitti...

"Käsittääkseni yhteiskunta vaatii naista parturoimaan genitaalialueensa, mutta ei kokonaan. Jos antaa kasvaa vaan, on siivoton ja yäk, jos ajaa kaiken pois, on keikistelijä, joka ei kunnioita itseään noin niinku naisena."

Kyllä, tämän minäkin olen kuullut. Tosin en puhtaasti naisten juttuna, vaan vain ja ainoastaan miehiltä. Naisten juttu asiasta tulee silloin, kun tyttökaverit keskenään juttelevat miestensä makuuhuonevaatimuksista.

(En tarkoita ylläolevalla sitä, että kaikkia miehiäkään asia kiinnostaisi. Luultavasti enimmäkseen juuri niitä, jotka katselevat Rakel Liekin elokuvia.)

3:32 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Sannasaatana,

jollain kummallisella tavalla tuo tieto on lohdullinen. Hulluus onkin jakautunut tasaisemmin kuin luulin.

En ole ihan varma miksi se tuntuu hyvältä asialta.

3:45 ip.  
Anonymous turisti kirjoitti...

Tässä vuosien mittaan olen itse kiteyttänyt ajatuksen seuraavasti "miehet rakastavat posliinia ja persettä".

En tiedä miksi, enkä välttämättä haluakaan tietää, sillä todennäköisesti totuuden kuultuani hylkäisin keskiluokkaisen heteroelämän ihan vain ilmaistakseni mielipiteeni.

4:17 ip.  
Anonymous Polgara kirjoitti...

Kas, en tiennytkään! Karvasota?! Voihan w.... Olen kyllä kuullut, että jotkut, mutta ei kukaan omista kavereistani ainakaan tee karvoillensa yhtään mitään. Tai siis pesee toki, mutta siis noin muotoilumielessä. P. Yrjänä ja kaikki muut. Pitääkö vielä kertoa, että en poista karvoja jaloista (niitä ei ole), enkä kainaloista (niitä on niin vähän)... Olenko siis jotenkin epähygieeninen valaswelhotar? Jää mietittävää illaksi...

4:43 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

turisti,

en tiedä hylkäätkö seuraavaksi keskiluokkaisen heteroelämän, mutta käsittääkseni kyse on siitä, että keinotekoinen on parempi kuin luonnollinen ja seksiin saa lisää seksiä, kun sen tavalla tai toisella tekemällä tekee sen sijaan, että rymistelisi menemään vaan.

Polgara,

sä et selvästikään ole Oikea Nainen (TM).

4:48 ip.  
Blogger Kriisi kirjoitti...

Mäkään en mistään sodasta tiennyt, mutta eläähän toki aika vahvasti se käsitys, että karvojensa ajelusta piittaamattomat naisyksilöt mielletään karvaisiksi tankeiksi jotka eivät välitä kumppaneistaan edes sen vertaa, että viitsisivät pitää paikkansa sileinä ja siisteinä. Onhnan se tietty yökköö, jos tulee karvoja suuhun.

Mut ei mun sääriä ja kainaloita tartte nuolla.

6:21 ip.  
Blogger Suojakänni kirjoitti...

Joku tietysti satsaa arkiseenkin harrastukseen enemmän aikaa, vaivaa ja valuuttaa kuin joku toinen. Yksi vääntää ankanmaksatartalettia, seuraava makaroonilaatikkoa, ja loppugeimeissä nautinto on yhtä suuri kunhan kaikki tietävät missä mennään ja ketsuppi on käden ulottuvilla.

8:04 ip.  
Anonymous Polgara kirjoitti...

Ai että, siinä se tuli. En ole oikea nainen. No, minä olenkin Welhotar. Oletteko koskaan kuulleet tahi lukeneet jonkun welhottaren trimmaavan karvoitustaan? Minä en ainakaan ole, en, en ainakaan tunnu(i)sta!

5:23 ap.  
Anonymous pyhä sumeus kirjoitti...

Hmm. Minä olen pitänyt pimpsakarvoituksesta avautumista sellaisena samanlaisena selittämättömänä vaistonvaraisena juttuna kuin miksi perseeseen työnnettävät isot esineet ovat hauskoja ja miksi krapulassa käydään Suurta Oksennuskeskustelua.

(Tosin tuo ei sitten koskekaan enää sitä, miksi ihmisten pitäisi olla niin perkeleesti mieltä sellaisista genitaaleista joitten kanssa he eivät henkilökohtaisesti ole tekemisissä.)

5:31 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu