keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Tätä sanaa on syytä levittää

Kallion iHq kirjoitti varsin yleispätevän kommentointiohjeen.

Yleensä täällä mun kartanolla jengi on saanut suunsa auki, mutta sitaatti on silti paikallaan:

Eli jos et ole koskaan kommentoinut, mutta mieli tekisi, niin nyt on hyvä aika aloittaa vaikka tämän tekstin perään.
(...)
Tiedostan, että tämä blogi vaikuttaa varmaan monen mielestä joltain blogiporukan sisäiseltä leikkikentältä, kun tunnen niin monta blogaajaa. Mutta siitä ei kannata piitata, vaan kommentointivapaus on yhtä suuri jokaisella, ja ilahdun niin tuntemattomien kuin tuttujen ilmaisuista.

Siitä sitten, väki.

15 kommenttia:

Anonymous Tekosyy kirjoitti...

Hyvä oli ohjeet. Minä kommentoin, jos se on tehty helpoksi. En halua avata Google-tiliä sitä varten.

Joskus ihan harmittaa, kun haluaisi kommentoida, mutta se on tehty turhan vaikeaksi (tilit).

Sanavahvistus on OK.

12:45 ip.  
Blogger Marinadi kirjoitti...

Junis, sie se osaat aina imarrella! Tai siis kertoa totuudet naisista ;)

Tekosyy: Jep, kommentoinnin pitää olla helppoa, eihän sitä muuten kukaan. Pitänee varmaan luopua tuosta sanavahvistuksesta, kun ainakin Justsopivasti väittää, ettei sille tule spämmiä juurikaan, vaikkei sitä käytä.

1:01 ip.  
Anonymous chi kirjoitti...

Tulin, näin, koin. O_o

1:18 ip.  
Blogger Annikki kirjoitti...

Siihen voisi vielä lisätä, että "jos olet inhottava kusipää, niin kukaan ei kaipaa kommenttejasi ja parempi kun pysyt hiljaa".

nimimerkillä "Tiesinhän minä, että oli kauhea virhe jättää linkki omaan blogiin, kun käy Ihmissuhteet-blogissa vähän keskustelemassa"

5:18 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Annikki,

ihmissusiposse lienee tosiaan erikoistapaus, jos on naisena liikkeellä. Siellä lienee voimissaan vielä vanha kunnon sukupuolijako; voisit kerran kokeilla heittää piruuksissasi samat jutut miespuolisella nickillä ja katsoa mitä tapahtuu.

Mua saa kyllä aina kommentoida, kuka ikinä tahtookaan. Jostain syystä olen tosin säästynyt mulqvisteilta aika kivasti, saarnaajia kyllä on näkynyt mutta sehän on vain mukavaa kun saadaan herran sanaa tähänkin majaan.

5:31 ip.  
Blogger Annikki kirjoitti...

No sinä oletkin *mies*.

Pah, no hyvät tosikertomukset siitä, kun olin nuori tyttö, menisivät ihan hukkaan nimimerkillä "Joonas".

Kyllähän minä nyt tiedän, että naisten pitäisi vaieta varsinkin seurakunnassa, mutta kun uteliaisuus iski, että voiko niiden kanssa kommunikoida... No ei voinut. Sen sijaan sieltä tulee ihmissusia perään räksyttämään. *puistatus*

5:54 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ei, niiden kanssa ei voi kommunikoida. Ne ovat nähneet valon ja sillä sipuli, lisäksi niillä on ollut kymmenisen vuotta aikaa hioa diskurssiaan teräväksi ja myönnän kyllä niille kaiken ansion, mitä näppärästä skolastiikasta on tapana ollut myöntää.

Meinasin mulqvisteilla ihan noin yleensä, en välttämättä sitä possea.

Mä luin sen saman, jos sä viittaat siihen, kun sun kaverin teatteriohjaaja jnpp ja siitäkö ne kusipäät kehtaa tulla selvästä ja pahasta asiasta räksyttämään perään. Voi jeesuksen munat mitä nillejä.

6:21 ip.  
Blogger Annikki kirjoitti...

No siitäpä siitä.

Totta kai se on vale, jos ei paljasta kaikkea nimiä ja paikkakuntia myöten ja laita kaverista valokuvaa ja sairaushistoriaa, mistä kyseinen nuori nainen varmaan kiittäisi ihan kympillä.

Sulla saisi varmaan olla aika paljon provosoivampaa tekstiä ennen kuin saa saman reaktion aikaan kuin vain olemalla a) nuori nainen ja b) kiinnostunut naisasiasta (vaihtoehtoisesti c) omata aivot). Voisit tietysti panostaa enemmän tuohon maahanmuuttoasiaan, niin alkaisi mulqvisti-mittarit piipattaa.

6:48 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Joo mä luulen, että maahanmuuttoasiaan panostamalla saisin aika samanlaisia reaktioita, mutta mä nyt olen valinnut tämän linjan.

Karkeasti se osasto koostuu kolmesta palasta, jotka ovat absurditeetit sisältäen kustannukset, monikulturismin poliittiset vaikutukset so. eri säännöt raidallisille ja ruudullisille sekä ongelmat so. lähinnä rikollisuus. Olen huomannut, että kolmannesta ei kannata puhua, jos tahtoo että kukaan ottaa mitään vastaan, niin hullua kuin se onkin. Jos ryhtyisin puhumaan siitä, ja huom. pelkkää todennettua faktaa, saisin varmaan samanlaisia reaktioita.

Voi tietysti olla että tästä kommentista seuraa vinkuvankuosastolta jotain. Tullaan syyttämään vihollisen kanssa veljeilystä, vaikkakaan ei näillä sanoilla.

8:27 ip.  
Blogger erityistutkija kirjoitti...

Hyödyllisen tiedon ministeriö tiedottaa: šušti-šušti on onomatopoeettinen ilmaisu ja tarkoittaa unkarin kielellä tuulipukua. HTH.

12:04 ap.  
Blogger IDA kirjoitti...

"Voi tietysti olla että tästä kommentista seuraa vinkuvankuosastolta jotain. Tullaan syyttämään vihollisen kanssa veljeilystä, vaikkakaan ei näillä sanoilla."

Syytän suoraan ja kiertelmättä ;)

Luin pitkästä aikaa tuota Ihmissuhteita ja onhan se blogina edelleen hyvä omalla alallaan. Tosin siellä oli kyllä noita törkeitä kommentteja, mutta minkäs teet?

Bongasin tällaisen kommentin:

"Ei tarvitse muistaa kuin yksi sääntö: toisiin ei kajota. Yleensä ihmisen työmuistissa on huonossakin tapauksessa tilaa ainakin kolmelle samanaikaiselle prosessille, ja yleensä 4-6:lle. Jos toistokaan ei tepsi, uhrattakoon kolmannes kognitiivisista resursseista tämän säännön pitämiseen mielessä."

Vaikka tuo työmuisti nyt on tuubaa, niin itse sääntö on hyvä noin yleisellä tasolla. Teinimaailma kuitenkin on teinimaailmaa, eikä kaikkia kolhuja voi välttää, vaikka pitäisi voida.

Itse olen huono sanomaan - taas saa hävetä seuraavatkin kymmenen vuotta - mutta minusta ehkä suurin ongelma on, että aikuiset, tai tietty näkyvä osa aikuisista, heiluvat ja ajattelevat nykypäivinä kuin teinit. Se heijastuu sitten ongelmina nuortenkin maailmaan.

8:50 ap.  
Blogger Annikki kirjoitti...

Jutun pointtihan ei ollut se, että tuleeko teininä kolhuja vai ei, vaan se, että Henry ei uskonut, että nuoret naiset eivät tiedä, milloin ovat tulleet raiskatuiksi.

Ja juuri tästä aiheesta sattui olemaan omakohtainen kokemus, kun sattumoisin kaveri oli 14-vuotiaana raiskattu ilman että kukaan meistä olisi silloin tajunnut asiaa -> väite piti siis paikkaansa ihan kirkkaasti. Mikä tietysti pointtina hävisi kuin tuhka tuuleen samantien.

Ei maksa vaivaa yrittää. yöks.

2:00 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Jos ryhtyisin puhumaan siitä, ja huom. pelkkää todennettua faktaa, saisin varmaan samanlaisia reaktioita."

Kysäisen tällä kertaa anona, että tunnetko sinä henkilökohtaisesti ns. maahanmuuttajia? "Todennettuun faktaan" perustuvat lappusilmäiset mielipiteesi voisivat liudentua melko lailla, jos ottaisit mukaan inhimillisiä muuttujia.

Ellei sitten bloggaamisesi perustarkoitus ole pelkkä provosointi, jossa harmaan sävyjä ei edes kaivata vaan asiat ovat joko tai.

3:23 ip.  
Blogger IDA kirjoitti...

"Jutun pointtihan ei ollut se, että tuleeko teininä kolhuja vai ei"

Juu, en väittänytkään. Kommentoin vain tuota kommenttia, joka minulle tarttui silmään.

Itse pystyn hyvin uskomaan, että kertomasi oli täysin totta, en vain osaa sanoa mitä yleisellä tasolla pitäisi tehdä, että sellaisilta tapauksilta täysin vältyttäisiin.

Tai osaan jotenkin, mutta säästän konservatiivisen vallankumouksen julistamisen muualle.

4:11 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ano,

tunnen kuin tunnenkin, jopa sellaisia jotka ovat kanssani samaa mieltä maahanmuuttopolitiikasta.

Nyt kun tähän tuli vastattua, tahtoisitko sinä kertoa miten tämä liittyy rikostilastoihin tai kenties jopa miten tämä selittää rikostilastot pois?

8:20 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu