perjantaina, elokuuta 24, 2007

Suurehkonpuoleinen "jos"

Iski taas kansankiihotusvaihde päälle. Yrittäkää kestää

Iltasanomat kirjoittaa näin:

Maahanmuutosta on saatavissa merkittävää apua työvoiman tarjontaan, ilmenee työministeriön tuoreesta selvityksestä.

Jos maahanmuuttajien määrä kasvaa vuodessa tuhannella, työvoiman tarjonta lisääntyisi vuonna 2020 yli 157 000 hengellä eli runsaalla kuudella prosentilla.

Maahanmuuttajien kotouttamista on kuitenkin selvityksen mukaan tehostettava. Jos pääsy työelämään ei onnistu, työvoimapula voi pahentua.

Siis jos. Jos.

5 kommenttia:

Blogger Paha Kani kirjoitti...

No, onneksi jokaisella elbonialaisella on työpaikka. Miksi ihmeessä ne muuten Suomeen muuttaisivat? Olisihan kerrassaan absurdia, että mistään Suomeen muuttaneesta työvoimapulaa paikkaavasta ihmisryhmästä esimerkiksi 90% olisi työttömänä. Eihän sellaisesta olisi kuin haittaa.

Onneksi maailma on pohjimmiltaan hyvä, joten sellaista ei voi tapahtua.

10:49 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Aijuu, tää on varmaan sukua sille, että jos maahanmuuttajat ovat koulutettuja parikymppisiä, jotka työllistyvät heti, Suomelle koituu karmeat säästöt => mahdollisimman paljon elbonialaisia Suomeen heti, niin voidaan ostaa säästöillä vaikka Zimbabwe.

10:57 ip.  
Blogger IDA kirjoitti...

Tää on niin tätä. Koko työvoimapula on keksitty juttu. Euroopan yhteisön on täysin vapaa työvoiman liikkuvuus jne..Suomalaiset firmat voisivat koska tahansa palkata ulkomaista työvoimaa ja jos niillä vain olisi varaa maksaa kilpailukykyisiä palkkoja ne myös houkuttelisivat työvoimaa.

Suomessa on suurtyöttömyys ja hallitus puuhastelee samaan aikaan sen kanssa miten se ratkaisisi olemattoman työvoimapulan. Tämä on täysin mielipuolinen juttu ja kertoo aika selkeästi sen, että suomalaiselta politiikalta on kadonnut kaikki todellinen merkitys.

Toisaalta on kai niin, että kun jotain tarpeeksi hokee niin uskoohan tyhmät sen. "Mitä suurempi valhe...." ja mitä muuta erilaiset seremoniapolitiikan ammattilaiset ovatkaan sanoneet.

12:22 ap.  
Blogger Antti kirjoitti...

Voisiko joku sanoa suoraan senkin, että maahanmuuttaja-aineksen laatuun olisi kiinnitettävä jotain huomiota, jos halutaan, että heistä olisi potentiaaliseen työvoimapulaan ratkaisuksi.

10:23 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Näitä tutkimuksia... Vaikka ei välittäisikään tuon raportoinnin propaganda-agendasta, niin jäljelle jää itse tutkimuksen logiikan tuulipäisyys:

Jos meillä on Suomessa pulaa joidenkin alojen työntekijöistä, niin tätä pulaa helpottaisi se, että saamme tänne jostakin muualta juuri noiden alojen asiantuntijoita, jotka muutenkin soveltuvat kyseisten työntekijöitä tarvitsevien laitosten yrityskulttuuriin. Tällaista päätelmää voi kukaan tietenkään kiistää, nerokasta!

9:00 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu