maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Junis-sedän koulu AT-miehille, Post Scriptum

ATM-aktivisteille: jos sinä et pidä naisten seurasta, miksi ihmeessä naisten tulisi pitää sinun seurastasi?

29 kommenttia:

Anonymous Jaaha kirjoitti...

Oletko sinä näistä tuo ensimmäinen?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Pieter_Bruegel_d._%C3%84._025.jpg

3:38 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä olen tästä kuvasta

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/73/Repin_Cossacks.jpg/800px-Repin_Cossacks.jpg

se turkislakkinen möhömaha, joka nauraa.

4:16 ip.  
Anonymous Jaaha kirjoitti...

Jaa. Jotenkin kuitenkin tuli tuo Brueghelin sokea johdattamassa sokeita ensimmäisenä mieleen. :)

6:05 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Varsin totta.

7:08 ap.  
Blogger Adelphi kirjoitti...

Kuka ATM-aktivisti on sanonut, ettei pidä naisten seurasta?

4:23 ip.  
Blogger IDA kirjoitti...

Itse olen ainakin sanonut, että olisi kiva elää kahden naisen kanssa, koska silloin voisi delegoida syvällisemmän keskustelun niiden väliseksi.

Toisaalta ymmärrän kyllä tavoitteen kaukaisuuden :)

4:44 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

adelphi,

lueskele vähän aikaa ihmissusi-henkan kommenttilootaa.

Itse asiassa ne spedet eivät edes tunnu ymmärtävän, että pimpin saamisessa on nimenomaan kyse naisseuran saamisesta ja hurmaamisesta. Mulle ei oikein koko aikana ole selvinnyt mikä niiden seksikäsitys on, mutta jotain sellaista se on, mitä naisilla on j mitä ne voisivat miehille antaa, mutta koska ovat ilkeitä, eivät anna.

4:49 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Kuka ATM-aktivisti on sanonut, ettei pidä naisten seurasta?"

Tuskin kukaan sitä on suoraan sanonut, mutta kirjoitusten painotuksista ja sävystä usein tyhmempikin huomaa, että juuri niin on asian laita.

Pimppiä ne usein väittävät haluavansa ja valittaa ne haluavat aivan selvästi. Mutta se pönäkän johdonmukainen epäsosiaalisuus, pienten arkipäiväisten lillukanvarsien tulkitseminen isoiksi oikeudenmukaisuuskysymyksiksi ja oikeasti isojen asioiden tulkitseminen maton alle piiloon. Siitä tulee vaikutelma, etteivät ne oikeasti edes halua tyttöseuraa. Siinä määrin pihalla niissä piireissä tunnutaan olevan normaalista sosiaalisesta elämästä ja vielä ylpeitä siitä. Normaali mies toimii vähän toisin, kun tyttölöiden kanssa haluaa vehdata.

Joskus on käynyt mielessä, kärsivätkö ATM:t itse asiassa enemmän hylkiön asemasta mieshierarkiassa kuin varsinaisesta naisettomuudestaan.

5:03 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Adelphi: Ja vielä se, että ATM-piireissä puhutaan usein melko negatiiviseen sävyyn naisista, vahvistuu tulkintaa, etteivät he pidä naisseurasta. Naiset ovat irrationaalisia, tunteittensa orjia, tykkäävät väkivaltaisista vakinakundeista, haluavatkin saada nekkuunsa, ovat fasistisen pahoja jne.

Ei, tämä ei päde kaikkiin, mutta osaan kyllä.

10:05 ip.  
Blogger Kekke kirjoitti...

"Pimppiä ne usein väittävät haluavansa ja valittaa ne haluavat aivan selvästi. Mutta se pönäkän johdonmukainen epäsosiaalisuus, pienten arkipäiväisten lillukanvarsien tulkitseminen isoiksi oikeudenmukaisuuskysymyksiksi ja oikeasti isojen asioiden tulkitseminen maton alle piiloon. Siitä tulee vaikutelma, etteivät ne oikeasti edes halua tyttöseuraa. Siinä määrin pihalla niissä piireissä tunnutaan olevan normaalista sosiaalisesta elämästä ja vielä ylpeitä siitä. Normaali mies toimii vähän toisin, kun tyttölöiden kanssa haluaa vehdata."

Kuin minun näppäimistöstäni!

Mikä perversseintä, tämä naisnegaatio ruokkii aivan itse itseään jo sillä että Naisesta tehdään jotenkin suuri numero. Siwan kassa oli Nainen, sen kanssa tuli vaihdettua sananen. Nainen kysyi kahvilassa saako hän Hesaristani urheilusivut (jo tästä jotkut ATM-aktiivit vetävät johtopäätöksen että Naisen on pakko olla amisöyhö joka juo pullon kossua ja paneskelee kännissä Espan puistossa korisjoukkueen kanssa)
Ja kun Nainen ei vastaa odotuksia vaan jopa vaivaantuu ei-luontevan ATM-aktiivin seurassa, taas mennään.....
Hei. minä tiedän. Minä olen ollut se ääliö joka ihastuu helposti eikä vaan tajua jatkaa eteenpäin. Minä olen ollut vaivaannuttava riippa hyvin suurella todennäköisyydellä. Minä kuulun kärjistettynä sanoen siihen riskiryhmään joka ihastuu parista hymystä ja tietyllä tavalla asetelluista hiuksista.
Mutta Cthulhulle kiitos tajuan sisäistää jotain tärkeää enkä ala AT-aktiiviksi koska se on tie tuhoon. ATM voi olla muutenkin.

1:35 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kekke,

toisaalta muutamat meistä ihan-vain-miehistä (lanseeraankin uuden KKL:n keskusteluun: IVM)myös ihastuvat parista hymystä tai oikeanlaisesta hiusmallista.

Ero on luultavasti siinä, että me emme pidä suoranaisena vääryytenä sitä, että maailmassa on hurmaavia neitokaisia paljon enemmän kuin hurmaavia neitokaisia, jotka meistä itsestämme paskat nakkaavat, vaan mieluummin keskitymme ihastelemaan maisemia.

7:53 ap.  
Blogger IDA kirjoitti...

"Mutta Cthulhulle kiitos tajuan sisäistää jotain tärkeää enkä ala AT-aktiiviksi koska se on tie tuhoon. ATM voi olla muutenkin."

Itse ymmärsin jossain väläytellyn ATM-pride meiningin niin, että tilanne vain hyväksytään, eikä sitä yritetä epätoivoisesti muuttaa.

MAT:han menee minusta niin, että todellisuudessa ainoa tapa parantaa omaa markkina-arvoaan on muuttaa itseään. Ei sen puitteissa voi pakottaa muita muuttumaan. Jos itse ei halua muuttua niin miksi vaivautua?

Usein ei myöskään oteta huomioon puhdasta seksuaalista markkina-arvoa loiventavia tekijöitä, joista nyt banaalein ja kauneimmasta päästä on vaikka yhteiset harrastukset tai toisaalta, jos kyynisiä ollaan, niin raha ja vauraus.

5:41 ip.  
Blogger orange seeds kirjoitti...

Millainen on se oikeanlainen hiumalli? Täytyykin pyytää kampaajalta sellainen seuraavalla visiitillä;)

12:10 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ei voi tietää mikä on oikea hiusmalli kenellekin.

Lisäksi sillä ei edes ole tekemistä niiden hiusten kanssa, mutta tämä on jo jatkokurssin sisältöä.

8:06 ap.  
Blogger Brim kirjoitti...

Kukapa sitä haluaisi tulla kohdelluksi pelkkänä pilluna? Ei kannata odottaa että toinen rupeaa käymään kuumana kun tulee sillä asenteella että hei, haluaisin käyttää sinua hyväkseni yhden yön. Ai niin, muistinko mainita että olet fasistisen paha ja ilkeä pihtari?

Ja sitten ihmetellään että miksi naiset ei kiinnostu... kaikelviisii on maailma vinos ;)

1:05 ip.  
Blogger orange seeds kirjoitti...

Tähänhän oikea atm-akitivsti vasaa tietenkin sanomalla, ettei häntä vaan haittaisi, jos nainen tulisi sanomaan, että haluaisi käyttää atm-aktivistia hyväkseen yhden yön, (unohtaen mainita, että naisen tulisi olla hyvännäköinen ja nuori) joten miksi naistakaan haittaisi?

Mutta niinhän se tosiaan tuntuu menevän, että naien kuuluisi antaa pimppaa jokaiselle atm:lle (ei muille, muuten on huora) ihan vaan siitä syystä että voi tehdä niin (ja koska eihän se käyttämällä kulu) tai muuten on paha.
Ihmiset, jotka näin ajattelevat, eivät todellakaan tunnu ymärtävän, että seksissä voi toisille olla muitakin ulottuvuuksia, kuin pelkkä liikkuva liha.

5:07 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Orange seeds ei nyt todellakaan tunnu ymmärtävän että ATM:kin haluaa muutakin kuin liikkuvaa lihaa.

Eiköhän monikin ATM haluaisi mieluiten olla onnellisessa parisuhteessa, jossa harrastaa muun mukavan ohella moniulotteista seksiä, jossa on kyse muustakin kuin lihan liikuttelemisesta.

Sitä vain ajan myötä tuppaa kyynistymään kun huomaa että yrittämällä olla hyvää seuraa naisille pääsee nopeasti ja armottomasti ihan-vaan-kaveriksi. (Tämä ei välttämättä ole koko totuus asiasta. Se voi kuitenkin olla ATM:lle ihan musertavan todellinen kokemus.)

Jossain vaiheessa moni alkanee tähdätä EDES irtopipariin, kun onnellinen parisuhde näyttää niin kaukaiselta utopialta.

10:32 ip.  
Blogger Lord Boredom kirjoitti...

Joo-o, selvästi ei taas ole juuri kellään minkäänlaista käsitystä ATM:n tunnoista, mitä nyt vähän Ihmissuhteiden provoilupalstalla ollaan vähän käyty, jotta voidaan sitten vähän pönkitellä omia egoja uskotellen perus-ATMien olevan pelkän lihan perässä.

Ihan sama, minä luovutan. Ei tuo voi olla kuin tahallista väärinymmärtämistä ja tarkoitushakuista mustamaalausta. Tukehtukaa omahyväisyyteenne, saatanan nilkit.

3:01 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Erikseen Bore & yhteisesti kaikki,

täältä katsoen ATM-aktivisti on aika eri eläin kuin mies, joka vain ei löydä naisseuraa.

3:12 ip.  
Blogger Adelphi kirjoitti...

Voisiko sanoa, että ATM-aktivisti on mies, joka vain ei ole löytänyt naisseuraa (yrityksistä huolimatta)?

3:31 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

adelphi,

ei minusta. Minusta ATM-aktivisti on Jani "Romeo" Päivärinnan yöpuoli tai sama kääntäen. Enemmän tai vähemmän mulkvisti, joka ei pidä naisista eikä pidä naisia minään.

5:06 ip.  
Blogger Aurora kirjoitti...

En usko, että juuri kukaan edes ihmissusista elävän naisen tavatessaan kohtelee tätä pelkkänä pilluna. Eikö se blogi ole tunteiden purkamista varten? Olisiko Jani "Romeo" Päivärinnan yöpuolella tunteita purettavaksi?

7:44 ip.  
Blogger MariaKristiina kirjoitti...

JK: Minusta ATM-aktivisti on Jani "Romeo" Päivärinnan yöpuoli tai sama kääntäen. Enemmän tai vähemmän mulkvisti, joka ei pidä naisista eikä pidä naisia minään.

Esimerkiksi monet Ihmissuhteet-blogin kommentoijat eivät mielestäni ole mitään varsinaisia ATM-aktivisteja - osahan ei edes kuulu AT-miehiin. Sen sijaan se ovat selvästi maskulinisteja, sillä heidän mielestään miehiä sorretaan yhteiskunnassa erilaisilla tavoilla - tuo ns. kitinähän ei todellakaan rajoitu pelkästään seksiin (tai sen puutteeseen). Analoginen ilmiö löytyy ns. vulgäärifeminismistä, jonka mukaan naisia aina sorretaan ja syy on (kollektiivisesti) miesten.

Mielestäni on väärin leimata AT-miehet kategorisesti tietynlaisiksi näiden vulgäärimaskulinistien perusteella (etenkin, jos itse kritisoi vulgäärimaskulistien harrastamaa yleistämistä). Tätä harrastetaan jatkuvasti pitkin blogosfääriä ja sillä vain löydään löytyjä, niitä oikeasti kumppanin (siis kumppanin ei pillun) puuttesta kärsiviä miehiä, joista kaikki eivät kuitenkaan ole ryhtyneet vulgäärimaskulisteiksi.

12:30 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

MK,

vulgäärimaskulinisti on hieno termi. Paljon parempi kuin käyttämäni ATM-aktivisti. Siirrynkin vastedes käyttämään sitä.

12:46 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Vulgäärimaskulinisti kuvaa kyllä paremmin kohderyhmää (se ehkä säästäisi senkin, että Lord Boredomin tapaiset ihmiset eivät samaistuisi kritiikin kohteeseen). Harmi vain, että se on aikamoinen sanamonsteri.

Mutta kaikkea ei voi saada.

8:58 ip.  
Blogger MariaKristiina kirjoitti...

Arawn: Vulgäärimaskulinisti kuvaa kyllä paremmin kohderyhmää (se ehkä säästäisi senkin, että Lord Boredomin tapaiset ihmiset eivät samaistuisi kritiikin kohteeseen).

Nimenomaan sitä ajoin takaa kommentillani.

Harmi vain, että se on aikamoinen sanamonsteri.

Mutta kaikkea ei voi saada.


Voi vapaasti yrittää suomentaa tuota termiä - tosin vulgäärifeministeistähän kirjoitetaan ihan sujuvasti eikä tuo nyt sen pahempi ole sanahirviönä.

10:20 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mariakristiina,

termi on ihan erinomainen ja kuvaava. Kuten sanoin ylempänä, minä ainakin siirryn vastedes käyttämään sitä.

10:23 ip.  
Blogger orange seeds kirjoitti...

Anonyymi, minähän en edellisessä kommentissani sanonut, että ajatelisin atm-aktivistin olevan naisesta kiinnostunut pelkästää liikkuvana lihana, vaan epäilin monen ko. ryhmän miehen seksikäsityksen olevan sellainen, ettei seksi ole muuta kuin pelkkää fysiikkaa (lihan liikettä) mikä taas ei useinkaan naisille ole totta. Usein lukee joidenkin miesten ihmettelyä siitä, mikseivät naiset anna vaikka sitten säälistä, ja mielestäni syy tähän on juurikin se, että monille seksi ei ole pelkkää fyysistä toimintaa, ja siksi olisi epämiellyttävää harrastaa seksiä selaisen ihmisen kanssa, josta ei siinä mielessä välitä.

10:59 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen nähnyt asian niin, että Ihmissusissa jotkut leikkivät tahallaan naiivia ja tietämätöntä, jotta saavat feministit pihisemaan ja puhisemään ja muuttumaan punaisiksi. Kukapa pitäisi siitä että huomaa puhuneensa itsensä pussiin.

Ei naisten ajattelun sokeisiin pisteisiin tarttuminen arvatenkaan toimi, jos on tarkoitus iskeä naisia. Mutta ei ihmissusi-diskurssia kukaan varmaan käytäkään iskutilanteesa. Ihmissudet on vastakulttuuria, varaventtiili ja vertaisryhmä. Mutta voi sieltä oppiakin jotain ja siellä voi keskustella ajoittain täysin asiallisesti. Ne harvat naiset jotka siellä viihtyvät, pystyvät puhumaan parisuhteiluasioista paljon suoremmin kuin keskivertonaiset. Joillakin (vanhemmilla?) miehillä on myös hyviä kokemuksen rintaäänellä lausuttuja huomioita.

1:12 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu