maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Rikospaikkatutkijat

Toinen televisiojuttu perään: minä, kuten miljoonat muutkin, katselen mielelläni C.S.I [kaupunki] -ohjelmia.

Tiedän mielestäni suosion salaisuuden.

Katsokaa sitä sarjaa vähän tarkemmin ja löydätte tekno- ja teurasjätepornon alta hyvin, hyvin perinteisen poliisisarjan, jossa konnat tekevät konnantöitä ja jeparit ottavat niitä kiinni. Kenties jostain Miami Vicesta alkanut Film Noire -tyyppinen kyseenalaistava epämääräisyys loistaa poissaolollaan tyystin.

Temppu on tehty ylikorostamalla tekniikkaa, koska kukaan ei enää nykyisin kehtaisi esittää ihmisiä, ihmisinä, niin tahrattomina ja selkeinä. Ei huonosti hiffattu.

15 kommenttia:

Blogger Mikko Lahti kirjoitti...

Niin CSI:ssä todellakin tekniset välineet auttavat totuuden etsijöitä.

Dna-testit paljastavat usein vuosien takaisen rikoksen tekijän.Hyvä niin.

Mutta Jumalan Henki,ts.Pyhä Henki, näyttää kaikille ihmisille todeksi synnin,vanhurskauden ja tuomion,ks. Joh.16:8.

Kuulenko omassa elämässäni Jumalan tuulen puhaltavan ja puhuvan?
Vai onko leipä-tai rakkaushuolet tukkineet korvani Herran Hengen puheelta?

10:31 ap.  
Blogger Ilkka kirjoitti...

Mulla on ainakin korvassa vaikkua.

C.S.I:t rokkaa, LV on paras niistä.

Taas on tullut lueskeltua urakalla kämyblogeja. On tässä itsekin aika kriittinen noiden juttujen suhteen mutta tekis melkein mieli ihan vittuillessaan olla joku punaviheriä ihan Ellilän kiusaksi. Mä en oikein tajua mikä sen teksteistä tekee niin vastenmielisiä. Täytynee jatkossa jättää lukemati.

Onko blogi-isäntä jo paranemaan päin?

10:36 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

mikko,

enpä taida kuulla ainakaan sellaisen jumalan, jonka sinäkin myöntäisit jumalaksi.

ilkka,

usko pois, kämyskene on mennyt say viidessä viime vuodessa huomattavan paljon tolkumpaan suuntaan kun katsoo mitä se aiemmin oli. Tunnistan kyllä mistä puhut enkä mäkään jaksa sitä osastoa mitenkään täydellä syötöllä. Ellilällä on mun mielestä sellainen ongelma, että sillä on jotenkin sanotaanko liian teologinen lähestyminen. Se ei tajua, että maailma ei tottele sen logiikkaa, niin sisäisesti johdonmukaista kuin se onkin.

11:04 ap.  
Blogger Wilhelmiina kirjoitti...

Jos sallitte tyhmän kysymyksen: Mikä ihme on kämyblogi? En taida olla oikein menossa mukana. :D

5:02 ip.  
Blogger Ilkka kirjoitti...

Kämy = kansallismielinen
Mamu = maahanmuuttomyönteinen, maahanmuuttaja

Leikkisästi nazit & kukkahatut

Käsitteistö osa 1

6:54 ip.  
Blogger Mikko Lahti kirjoitti...

Ilkka

Kiitos selityksestä.Taivas varjelkoon miten vaikeaa on ymmärtää toista sielua täällä Baabelin sekamelskassa.

Kristinuskon kuolemattomat totuudet alkavat hämärtyä katajaisen kansan mammonaa halajavasta sielusta.Ja mullakin on korvassa vaikkua. Mutta tajuattekohan tekään juuri mitään,mitä elävä Herra yrittää minun kauttani sanoa?

1:21 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mikko,

en varsinaisesti tiedä millaisia teologisia kantoja edustat, mutta epäilen olevani kanssasi aika eri linjoilla. Sanotaan vaikka niin, että olen historiallis-kriittinen agnostikko ja lisäksi luterilainen pakana.

2:30 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meika on puolestaan aika pahasti buddhalaisuuteen pain kallellani joten meikalaisen sielua varmaan sitten grillaillaan kanssa tuomiopaivan kekkereissa, Ah & voi.

Ilkka

8:20 ip.  
Blogger Mikko Lahti kirjoitti...

Junakohtaus.

Katson vähäiseltä osalta edustavani Raamatun ilmoittamaa herätyskristillisyyttä. Jos nyt pitää johonkin kristilliseen haaraan itsensä lukea.

Arvostan niin karismaattisia kuin evankelisiakin virtauksia.
Paavo Ruotsalainen,Lars Levi Lestadius, Urho Muroma,Billy Graham,Niilo Ylivainio. Tai Matilda Wrede ja Kathryn Kuhlman.

Siinäpä kansallisia ja kansainvälisiä herättäjiä synnin,saatanan ja kuoleman unesta.

Historiallis-kriittinen agnostikko,luterilainen pakana?
Sittenhän sinulla on asiat ikävästi pielessä,kun kuolemattoman sielusi hyvinvointi on jäänyt aivan unholaan.

Näin vainajien päivän lähestyessä ajatelkaanmme ihmeellistä luonnon kiertokulkua. Tiedätkö että kärpäsen toukat voivat tarvittaessa syödä kuollutta kudosta esim. vaurioituneessa jalassasi ja parantaa märkivän haavasi?

Ja voit olla varma siitä että monenkirjavat pikku veitikat myös viimeistelevät työnsä kuolemasi jälkeen.

Mutta Junakohtaus, kuinka toukat voivat murskuttaa iankaikkisesti elävän sielusi?

11:12 ap.  
Blogger Mikko Lahti kirjoitti...

Ilkka.

En nyt viitsi panna tähän erään burmalaisen ex-munkin todistusta kuolemastaan ja kuolleista herättämisestään.Se on turhan pitkä.

Kuitenkin Raamatun Jumala näytti hänelle helvetin eli tulivijärven jossa myös Gautama Buddha eli.Elävä Herra myös kertoi munkille kuinka pelastutaan helvetistä.

Raamattu puhuu Jumalan vastustajan,Saatanan eksytyksestä.

Valheen isä, aatana,ks. Luuk. 4:1-13,eksyttää tämänkin palstan ihmisiä syntiin ja vääriin johtopäätöksiin.

Saatana eksyttää kevyesti näitä itseensä luottavia pinnallisia narsisteja kutittelemalla heidän monenkirjavaa hedonismiaan ja ylpeää järkiuskoaan.

Syntiset ihmiset ovat sellaisia hyvä Ilkka. Monet ovat näykkijöitä. Matalamielisiä piikittelijöitä. Noita syvissä vesissä luikertelevaisia matalamielisiä käärmeitä,jotka kylvävät myrkkyään sopivissa ja sopimattomissa paikoissa.


Käärmeen,tuon vanhan Saatanan myrkky, turmelee Aatamin ja Eevan jälkeläisiä,hävittää heiltä todellisen ymmärryksen.

Kuten Raamattu sanoo: ”…ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa, kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyyni kelvottomiksi käyneet, ei ole ketään, joka tekee sitä mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään. Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla; heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta…” Room.3:11-14.

Tämä on siis Raamatun ihmiskuva luonnollisesta ihmisestä, järkiuskoonsa turvautuvista miehistä ja naisista. Syntiensä takia he ovat irrotettu Jumalan yhteydestä. Paraneeko siis esim. parisuhde,jos synnin turmelemassa ihmisasunnossa tapetoidaan makuukamaria vaikka perustus on rikkoutunut?

Siksi syntiset tarvitsevat Herraa Jeesusta. Tarvitsevat nöyrtymistä. Tarvitsevat tulemista Jumalan kasvojen eteen sanomaan: ”Kiitos Herra Jeesus,että annat syntini anteeksi ja eheytät suhteemme. Anna minulle terveitä sanoja käärmeen myrkyn sijaan. Ylistetty Herra, joka pelastat minut tuonelassa vaivattujen joukosta.”

Tästä alkaa uusi elämä. Sielunrauha, oman minän ja parisuhteen eheytyminen.

11:28 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mikko,

joo, eri linjoilla näytään olevan. Mun mielessä varsinkin karismaattisissa suunnissa on perusongelmana raamatun tolkuton, jumalaton etten sano, yksinkertaistaminen, mistä seuraa katollaan olevaa dogmatiikkaa, ja lisäksi evidenssin valossa karismaattiset suunnat näyttävät houkuttelevan mulkkumaisia ihmisiä (en viittaa tällä sinuun) jotka näkevät seurakunnan valtarakenteet tilaisuutena kiusata pienempiään ja koska puu tunnetaan hedelmistään, no niin.

En ole niin iso visiiri, että uskaltaisin väittää mitä mahdollinen jumala on tai ei ole tarkoittanut, mutta toteumasta päätellen juuri uskojen ja tunnustusten moninaisuus on ollut hänen mielessään alunperin, jos nyt sitten päätetään olettaa jumala.

4:42 ip.  
Blogger Mikko Lahti kirjoitti...

Mainitsemasi ongelmat Junakaohtaus, ovat valitettavan tuttuja kaikissa kristillisissä piireissä.

Meissä kaikissa - särkyneissä saviastioissa - asuu pieni hitler,ikävä kyllä.

Syntisen sielun on niin vaikeaa olla aidosti nöyrä kuten Äiti Teresa.

Maine ja kunnia kiinnostavat Herran lapsiakin. Ja Sebedeuksen äitikin pyysi ministerinpaikkoja pojilleen Jumalan valtakunnasta Mestarin oikealta ja vasemmalta puolelta. Siis silloin kun takaisin maan päälle palannut Jeesus hallitsee Kunnian Kuninkaana tulevassa maailmassa,ks.Matt. 20:20-23,Ilm. 20:4...

Kuka Jumalan lapsista onkaan Mestarin kaltainen: vaatimaton ja köyhä,nöyrä ja hiljainen sydämeltä?

Joka kuitenkin ruoski rahanvaihtajia temppelissä.

Antaisikohan Jeesus tänään piikkiruoskaa kaiken maailman kirkkokonserttikiekujille jotka taas nousevat maakuopasta rahastamaan joulun lähestyessä?

5:42 ip.  
Blogger orange seeds kirjoitti...

Kylläpäs Junis on nyt joutunut aivan erityisen ahkeran käännytyksen kohteeksi...
Kenties ihminsen oletetaan sairaana ollessaan olevan jotenkin altiimpi vaikutteille, ehkä kuumeista on jotenkin erityisen otollista yrittää pelotella helvetin tulilla.

Ihmeen kärsivällinen olet.

12:25 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

o-seeds,

en mä koe tän vaativan erityistä kärsivällisyyttä. Uskonto on osa elämää ja Mikolla on saarnamieheksi oikein hyvät käytöstavat. En mä häiriinny sananjulistuksesta sinänsä millään muotoa ja lisäksi musta on sitä kivempaa, mitä sekalaisempi seurakunta tuntee täällä olonsa kotoisaksi.

8:03 ap.  
Blogger Mikko Lahti kirjoitti...

Olet harvinainen poikkeus massasta aidon suvaitsevaisuutesi ja ennakkoluulottoman asenteesi takia Junakohtaus.Se on Herralle ja ihmisille otollista.

Tuo täytyy sanoa. Ja onhan minulla jonkin verran kokemusta nettitaisteluistakin, kun elävä Herra lähetti allekirjoittaneen 1998-2006 julistamaan sanaansa n. 150 keskusteluryhmälle.

Kokemuksen perusteella sanoisin että terve sananvapaus on Suomessa melko hataralla pohjalla.Vaikka minkälaista sensurointia ja räävintöntä kielenkäyttöä,josta olisin voinut nostaa ainakin 50 kunnianloukkausjuttua.

Onneksi elävä Herra ajaa palvelijansakin asian.

Ilahduttavasti kotimaiseen keskusteluun ja samean veden liikuttajaksi on nyt ilmestynyt N.Herlinin Uusi Suomi.fi verkkolehti.

Siellä on reipas sanomisen meininki.Esim. Erkki Toivanen kirjoittaa islamin ääri-ilmiöistä erittäin tarpeellista tekstiä jota ei juurikaan näe yhden totuuden Suomessa.

2:55 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu