keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Junis-sedän koulu AT-miehille, VI

Naiset kyllä tarkoittavat mitä sanovat, he eivät vain sano mitä tarkoittavat.

Kukaan ei luvannut sinulle, että elämä olisi helppoa.

21 kommenttia:

Blogger annareetta kirjoitti...

naiset kyllä sanovat mitä tarkoittavat, miehet vain eivät kuuntele silloin ja siksi ovat niin ihmeissään, kun nainen pakkaa laukkunsa tehtyään jo vuoden päivät tai vuosikaudet ajatustyötä liittyen kyseiseen ongelmakohtaan.
vai kuinka moni on joskus kuullut tai sanonut lauseen: "sä et koskaan sanonut mitään!"

11:31 ap.  
Blogger annareetta kirjoitti...

laittaisin kuitenkin osa naisista ja osa miehistä, ettei tule yleistettyä liikaa tai sanomista.

11:33 ap.  
Anonymous soli kirjoitti...

Tuo pitää paikkansa kaikkien ihmisten välisessä kommunikaatiossa, sillä olen ihmetellyt sitä, miten harvoin sitä TODELLA tajuaa, mitä toinen yrittää sanoa. Sen vanhan kuvion mukaan: on viesti ja lähettäjä, ja asiat siinä välissä, vastaanottajan omat odotukset ja kokemukset, ja se, miten hän viestin lopulta kuulee...

Konteplaatiosi toinen rivi palautuu oppituntiin II, jossa kiteytät ettei maailmassa ole virhettä. Tosimies sisäistää sen ja toimii omituisesta maailmasta huolimatta, ymmärsin?

Tämä on varsin valaiseva oppikokonaisuus, ja on hauskaa huomata olevansa "kaadettavien" puolella, kun en edes tajua, mitä kurssin nimi tarkoittaa:-D

11:40 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

annareetta,

mikään tästä ei sovi sellaisenaan yhteenkään yksittäiseen tapaukseen, joten en lähtisi pohtimaan kuka sanoi mitä ja milloin.

soli,

en puhuisi tosimiehistä, miehistä vain. Olen päättänyt lakata osallistumasta syrjäyttämisen kierteeseen.

AT tässä diskurssissa on Alemman Tason ja normaalisti se esiintyy KKL:ssä ATM = Alemman Tason Mies ja sillä tarkoitetaan kaikessa neutraaliudessaan miestä, jonka mahdollisuudet naissuhteisiin syystä tai toisesta ovat heikommat kuin kahdella kolmasosalla kaikista miehistä.

11:49 ap.  
Blogger annareetta kirjoitti...

oliko siis homman pointti se, että naiset eivät puhu suoraan?
onko kukaan luvannut elämän olevan vaikeaa? tai yhtään mitään muutakaan?

12:20 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kyllä naiset mun mielestä puhuvat suoraan, naiset vain eivät puhu suoraan sitä mitä tarkoittavat, tai miten sen nyt ottaa. Ei se oikeastaan ihan noinkaan ole.

Sanotaan näin, että geneeristen miesten ja geneeristen naisten tapa toiminnallistaa pyrkimyksiään poikkeaa toisistaan.

12:33 ip.  
Blogger annareetta kirjoitti...

ethän sinäkään voi esitellä universaaleina totuuksina asioita, jotka selkeästikin nojaavat kokemuksiin.

mielestäni tämä: mikään tästä ei sovi sellaisenaan yhteenkään yksittäiseen tapaukseen, joten en lähtisi pohtimaan kuka sanoi mitä ja milloin kumoaa jotakuinkin tämän: Kyllä naiset mun mielestä puhuvat suoraan, naiset vain eivät puhu suoraan sitä mitä tarkoittavat, tai miten sen nyt ottaa. Ei se oikeastaan ihan noinkaan ole. ja sitten kun siihen lisätään vielä koko alkuperäinen teksti niin, en tiedä.. pahoittelen, jos minulta meni nyt jotain ohi. olisi oikeasti mahtavaa ymmärtää koko juttu täysin kirkkaasti ja yksinkertaisesti.

se mikä saa minut uskomaan, että nämä liittyvät puhtaasti kokemuksiin on se, että käytät "mun mielestä"-lausetta, joka taas viittaa siihen, että sinä olet jonkin asian myötä muodostanut oman mielipiteesi, joka ei kuitenkaan välttämättä ole totuus.

1:06 ip.  
Blogger Kami kirjoitti...

Henk. koht. olen skifistellyt eron olevan siinä että naisille merkkaa enemmän se miltä asiat saadaan näyttämään ja kuulostamaan kuin se miltä asiat pohjimiltaan näyttävät ja mitä ne ovat.

Kuten edellisessä viestissä totesin, jos nainen esim. sanoo:

"En harrasta yhden illan juttuja."

Se ei tarkoita että nainen ei harrastaisi yhden illan juttuja, vaan se tarkoittaa sitä että hän ei halua sinun ajattelevan että oikeasti hän bylsii melkein ketä tahansa, jopa sinua.

1:10 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

annareetta,

tässä kävi nyt selvästi niin, että sä olet mies ja mä olen nainen. Vaihtelu virkistää.

Pyrin kuvaamaan omiin kokemuksiini nojaten jotain yleisempää, ja siksi mikään sanottu ei suoraan sellaisenaan sovi mihinkään maailman yksittäiseen mihinkään.

1:23 ip.  
Anonymous Persson kirjoitti...

Olen aika vaikuttunut opetuksistasi, Junis.

Feministi-blogeissahan näitä AT-miehia kutsutaan nimellä "Nice Guys".

7:35 ip.  
Blogger Lord Boredom kirjoitti...

Persson, eihän kutsuta? Naisten blogeissa yleensä me olemme "kivoja kaveripoikia", feministien blogeissa "nörttineutreja" ja "saatanan vinkuvia ja väy väy vikiseviä neitejä".

Mitä Junis-sedän kouluun tulee, niin minulle hän on auktoriteetti, uskon hänen sanaansa. Epäilen silti oppituntien hyödyllisyyttä AT-miehen näkökulmasta. Viihteenä ja keskustelunaloituksina muille ne tietysti menee.

7:53 ip.  
Anonymous Kansalainen Arnold kirjoitti...

Asian vierestä: Oliko about-boksista syntynyt mielleyhtymäni Turk-nimiseen draziin aiheellinen, kenties peräti tarkoituksellinen lopputulema?

8:25 ip.  
Anonymous marinadi kirjoitti...

Se mun vaan piti tulla Junis-mussukalle sanomaan, että tämä sarjasi on aivan loistava! Kuten tietysti sinä itsekin. Puspus ja halihali!

8:31 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Persson, eikä kutsuta. Sovinistiblogeissa väitetään että feministiblogeissa kutsutaan, siinä on iso ero.

Bore,
kiitti.

kansalainen arnold,
en tajunnut sanaakaan.

Marinadi,
siinä meni multa sitten uskottavuus ja mustakin tuli nice-guy-halimussukka.

11:47 ip.  
Blogger Apina katolla kirjoitti...

Yks juttu.. millainen se AT-mies on? Tiedän lyhenteen joo, mutta missä sellaisen niinkuin näkee livenä? Jotenkin mä en osaa tunnistaa kenestäkään näkemästäni elävästä miehestä ATM:ää. Voisitteko esittää esimerkin (suositella jotakuta)?

12:03 ap.  
Blogger IDA kirjoitti...

"Jotenkin mä en osaa tunnistaa kenestäkään näkemästäni elävästä miehestä ATM:ää. Voisitteko esittää esimerkin (suositella jotakuta)?"

Juniksen opetuslapsena voisi heittää tähän: Tarkkaile ympäristöäsi. Ellet näe AT-miehiä älä kuvittele sellaista itseesi.

1:59 ap.  
Anonymous Persson kirjoitti...

Junis ja Boredom,


Eikö AT-mies ole vähän sellainen joka on sitä mieltä että "minun kuuluisi saada naisia koska minä olen niin hyvä jätkä ja kunnioitan naisia ja se oikeuttaa minulle naisen. Ja miksi naiset sanovat että he haluavat miehen joka kunnioittaa heitä ja sitten he kuitenkin hyppäävät sänkyyn sellaisen miehen kanssa joka ei kunnioita heitä, miten he kehtaavat tehdä näin minulle, naiset ovat valehtelijoita"?

Ainakin amerikkalaisissa feministiblogeissa tällaisiä tyyppejä kutsutaan nimellä "Nice Guys". Ja heistä ei todellakaan pidetä.

11:07 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Persson,

luultavasti olet lukenut minua enemmän amerikkalaisia feministiblogeja, joten tyydyn kommentoimaan yleisellä tasolla: yksikään nainen ei pidä yhdestäkään miehestä, joka olettaa olevansa oikeutettu saamaan naisen. Miehetkään eivät pidä naisista, jotka olettavat olevansa oikeutettuja saamaan miehen.

11:11 ap.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Junis: "siinä meni multa sitten uskottavuus ja mustakin tuli nice-guy-halimussukka."

Ja tämän jälkeen oletkin ikuisesti kaverimies etkä saa naista.

Pus vaan sinnekin!

12:18 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

a,

onneksi tämä on internetti ja mä voin hämätä ihan miten paljon tahdon. Tänäänkin aamulla pumppasin kahden naisen kanssa yhtä aikaa (ilmaisusta kiitokset Mestari Päivärinnalle) ennen kuin lähdin liikkeelle ja seuraavat kaksi ovat jo venaamassa pihalla palellen milloin suvaitsen saapua pumppaamaan heitäkin. Voi tietysti olla että haukunkin ne rumiksi jä lähetän kotiin, koska sellainen kohtelu kiihottaa naista ja saa hänet tuntemaan VOIMAKASTA IHASTUMISTA MIEHEEN, jälleen Mestaria lainatakseni.

1:39 ip.  
Blogger Ilkka kirjoitti...

Näin muuten viime yönä unta että tapasin Idan. Oli muuten huomattavasti nuorempi kuin olin ajatellut. Unessani esiintyi myöskin kolme kania, huumeita & irtoseksiä.

2:24 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu