torstaina, lokakuuta 11, 2007

Mielikuvituksen ja aloitekyvyn puutetta

Erilaiset rekkaloimaan taipuvaiset tahot ovat vakavasti juuttuneet jonnekin 60-luvulle, vaikka eivät vielä silloin olleet edes syntyneet.

Ahmed Karvakäsi ja kumppanit räjäyttävät pommeja PR-Ekat pitävät miekkareita ja rikkovat ikkunoita. Kummallakaan konstilla ei saa aikaan mitään merkittävää. Pommien räjäyttämisestä toki tulee vainajia, mutta vain vähän, eikä kumpikaan temppu oikeastaan lainkaan häiritse kaupungin normaalia toimintaa.

Jos minä tahtoisin olla oikein helvetin hankala kokonaiselle kaupungille, keräisin ensin porukan kasaan, muutama kymmenen riittää. Sitten ostaisimme tai vuokraisimme väärillä tiedoilla kaikenlaisia autonromuja, ajaisimme ne kriittisiin kohtiin kaupunkia ja jättäisimme keskelle risteyksiä. Tuulilasiin tiedote eläinten vangitsemisrintaman puolesta tai jotain. Temppu on lisäksi toistettavissa lähes rajattoman usein eikä siitä kiinni jäädessä rapsahda juuri mitään, mutta riesa kaikille muille on aivan mahtava.

6 kommenttia:

Blogger Kekke kirjoitti...

Loistava esimerkki joidenkin fanaatikkojen kapeakatseisuudesta on juurikin se, että kuvailemasi kaltaisia innovaatioita ei vain voida joko keksiä tai sitten niitä vain ei voi ottaa käyttöön koska Abdullah bin Muhammad Al-Semtexin tai Tero Furismurderin, klikkiensä johtajien mielestä, on oikein näyttää johtajuuttaan lyttäämällä alaisten hyvät ideat. Tai sitten Allahin tahto ei ole se. Tai sitä ei ole luettu Ekoterroristin Pienestä punavihreästä kirjasta. Joten vanhassa kaavassa pysytään - minkit vapautetaan suoraan tukkirekkojen alle ja aivopestään kundi kerrallaan räjäyttämään itsensä trotyylia täynnä olevilla liiveillä.

Mutta hei, idioottien määrä on joka tapauksessa vakio.

3:37 ap.  
Anonymous soli kirjoitti...

Niin, kyllä se on meidän omaksi varjelukseksi että ne eivät ole kovin kekseliäitä. Niin vaikeaa kuin täällä maan päällä onkin, mä en haluaisi että mun lapset räjähtää taivaan tuuliin terroristi-innovaation seurauksena.

11:17 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

soli,

vähemmän siinä ruumiita tulisi, jos terot käyttäisivät innovatiivisia matalan intensiteetin taktiikoita.

1:13 ip.  
Anonymous anonilli kirjoitti...

Joku 60-luvun saksalainen radikaaliporukka oli sen verran luova, että järjesti Smash ASEM-tyyppisen tilaisuuden keskelle ostosparatiisia jouluostosten aikaan. Siinä sai porvarit pamppua ja kyynelkaasua, kun mellakkapoliisi ryhtyi toimeen.
Yksittäiset pommit eivät ehkä saa aikaan suurta häiriötä, mutta niiden pelosta johtuvat turvatoimet kyllä, kuten lentomatkustajina näemme.

3:02 ip.  
Anonymous helsinkiläinen perheenisä kirjoitti...

Toisinaan olen miettinyt samaa ja päätynyt siihen, että a) kovin pahoja yhteiskunnallisia epäkohtia ei kertakaikkiaan ole ja b) epäjärjestystä toivovat ovat toivottoman kyvytöntä porukkaa. Jos osaavat lukea, niin Mao menee yli hilseen.

Olisiko vaikeaa soittaa kaikkiin kouluihin samaan aikaan pommiviesti ja pistää pari roskista tuleen jonkun ala-asteen vieressä? Ei olisi.

2:53 ip.  
Anonymous urogallus kirjoitti...

Parilla pyöräalustaisella kaivurilla saisi koko Suomen jumiin. Ei tarvitse muuta kuin kaivella oikeista kohdista.

Mutta mitä sitten tehdään, kun maa on jumissa? Pari tuntia aikaa toimia, ja vastatoimet saattavat olla aika kovia.

Tehokkainta varmaan on provosoida virkavalta käyttämään väkivaltaa - mieluiten täysin sivullisia kohtaan kuten anonilli sanoi.

8:57 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu