perjantaina, kesäkuuta 20, 2008

Tää on kuule varma juttu

Käpälääni osui kirja "Sukupuolinen käyttäytyminen". Sen mukaan Trobriandilla uskottiin ennen, että jos mies pääsee työntämään noidutun etusormen naisen vaginaan, nainen ei enää voi häntä vastustaa.

Kuvittelen, että eräänä lauantai-iltana kauan sitten Trobriandilla kylän nuoriso valmistautui lähtemään mäelle keinumaan ja tanhuamaan. Navetan takana poikaporukka yllytti ystäväpiirin ujointa ja teki etusormelle taikoja. Ilma oli sakeana rohkaisun sanoja ja isommat pojat muistuttivat useaan kertaan, että kunhan vain saat sormen sisään.

Samaan aikaan tyttöjen saunassa muuan säihkysilmä pesi naisellisia ihmeitään vedellä, jossa oli liotettu naimisiin päässeen isosiskon täydenkuun aikaan kolmen tien risteyksestä keräämiä yhdeksää yrttiä ja toiveet olivat korkealla, sillä tätä taikaa ei tiettävästi koko saarella vielä yksikään poika ollut pystynyt vastustamaan.

4 kommenttia:

Blogger seeds kirjoitti...

Jos janoisen nenän edessä heiluttaa vesipulloa, pystyyko se vastustamaan sitä?:)

3:26 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tämä on hieno, kirjallisuutta!

6:31 ip.  
Anonymous Vanha Kansa kirjoitti...

Niin sanottu Vanha Kansa TIESI nää jutut, ei sen tarvinnut väittää mitään. Niin kuin nyt tämäkin: "Jos toukokuussa hajoaa Massey-Fergusonista moottori, niin elokuussa tulee huono sato."

5:19 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Luulen, että moni nörtti on liian taikauskoton omaksi hyväkseen.

10:53 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu