keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Tää on melko hirveetä

Veli Kani bongasi internetistä (siellä on vaikka mitä, katsokaa vaikka) tavallistakin hassumman pläjäyksen rotupuuppaa.

Sitä välillä niin toivoisi, että toi jengi sanoisi puff ja katoaisi. Mulla on mielestäni oikein fiksut ja asialliset perusteet vastustaa massamittaista maahanmuuttoa Eurooppaan sekä sen ilkeää sisarpuolta, monikulturismia, mutta voi vittujen kevät kun jostain aina ponkaisee joku kaappinasse ja alkaa loputtoman, pitkäpiimäisen sössötyksen.

7 kommenttia:

Anonymous urogallus kirjoitti...

Kieltämättä veikeää tekstiä.

Tosin, itsekin pidän mahdollisena että ihmisrotujen välillä on geneettisperäisiä eroja ns. henkisissä ominaisuuksissa. Aiheesta olen jonkin verran lukenut, ja en oikein tiedä mitä uskoa.

Kuitenkin maahanmuuttopolitiikan ja mokutuksen arvosteluun ei rotuoppeja tarvita.

7:04 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Minäkin pidän sitä täysin mahdollisena ja jopa todennäköisenä. Kauhistukseni kärki ei kohdistu siihen ajatukseen, että ihmisryhmittäin esim. älykkyydessä olisi eroja, vaan aivan muuhun. Kani teki aika hyvän työn lähdetekstin kanssa.

7:06 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Mun mielestäni olis todella omituista, jos kahden populaation keskimääräiset ÄOt olis identtiset. Mutta kuinka paljon ne vaihtelevat, miksi ja se mitä väliä sillä on, ovat vaikeampia kysymyksiä.

Ja nyt voitaisiin ensin vaikkapa osoittaa ne geenit, jotka henkisiin ominaisuuksiin vaikuttavat ja tutkia niiden esiintymistä eri populaatioissa ennen kuin asialla spekuloidaan enää sanaakaan.

9:03 ip.  
Anonymous urogallus kirjoitti...

Kani,

geenijutut taitavat olla niin monimutkaisia, että niihin jää aina spekulaation varaa.

"kuinka paljon ne vaihtelevat"
-ilmeisesti aika paljon, tosin ilmeisesti ravinnon parantaminen nostaisi rajusti esim afrikkalaisten ÄO:ta.

"miksi"
-olen nähnyt ravintoa ja perimää pidettävän tärkeimpinä tekijöinä. Saasteet ja koulutus voivat vaikuttaa myös jonkin verran.

"mitä väliä sillä on"
-tämä on selkein kohta. Ns. älyllä on aivan helvetin suuri arvo nykymaailmassa.

Hankala juttu on sekin, että ihmisellä on taipumus laumailuun. Eli jos yhteiskunnassa X on ryhmä A valtaväestönä ja sen lisäksi vähemmistö B, ja nämä ryhmät eroavat keskimääräisiltä kyvyiltään huomattavasti, tulee ongelmia. Jos vähemmistö on vähemmän lahjakasta, valtaväestö vierastaa vaivihkaa vähemmistöä ja pitää sen edustajia loisina. Jos vähemmistö on selvästi valtaväestöä lahjakkaampaa, päätyy se vihatuksi ja kadehdituksi. (vrt. Euroopan mustalaiset ja juutalaiset.)

Vastaavasti vähemmistö voi vaatia itselleen hyvitystä esim. työ- ja opiskelupaikkakiintiöiden muodossa. (vrt USA) Tämä vaikuttaa yhteiskunnan yleiseen ilmapiiriin - eikä varmasti tuo sympatiaa vähemmistöille.


Hankalia juttuja.

9:28 ip.  
Blogger IDA kirjoitti...

Toki, toki.

Mutta minkäs teet?

Olet itse tervetullut rautaiseen rintamaan ja saatkin spostia tunnin sisällä.

Vallankumouksen on pakko voittaa ;)

9:30 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

No meillä on vähemmistönä jääkiekkoilijat, jotka ovat ihan saatanan tyhmiä, eikä niitäkään kauheesti vierota.

Ja "geenijutut" eivät ole erityisen monimutkaisia, jos tosiaan puhutaan geeneistä ja jos keskustelijoina on ihmisiä, jotka tietävät mistä puhuvat. Jos taas geenin käsite ei oikein ole selvillä eikä muutenkaan eroteta guaniinia avokadosta, syntyy just tommosta realismia.
Jos on olemassa geenejä, jotka vaikuttavat älykkyyteen, ne voidaan tunnistaa ja niiden esiintymisestä voidaan keskustella. Sitä ennen tämä keskustelu on ihan kuraa.

9:56 ip.  
Blogger IDA kirjoitti...

"No meillä on vähemmistönä jääkiekkoilijat"

Miten niin vähemmistönä?

Kaikenlainen yleisturhailu, hornulointi ja jääkääkkäilyhän ovat enemmistönä.

11:02 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu