keskiviikkona, helmikuuta 09, 2005

Miesten töissä

Olin eilen faijan kanssa landella pistämässä puita nurin. Tontti on lehtoa ja iso, joten kuusien kanssa tappeleminen on lähtökohtaisesti loputon kirjaimellisesti savotta. Äijän työkalut ovat kamalassa kunnossa, mutta ikävä kyllä en enää nykyisin itsekään osaa huoltaa metsävehkeitä juuri mitään. Vesurin nyt saan terään, mutta siinä se alkaa olla. Joka tapauksessa hyvää teki ja jälkeä syntyi. Äl pystyyn jätä perhanaa.

Ja tästä pääsemme päivän Yleiseen Aiheeseen. Kaikki ns. oikeat miesten työt ovat sellaisia, että niihin on syytä tarttua viimeistään 14-15 vuoden iässä tai muuten ne jäävät iäksi oppimatta. Kuka muka on enää aikuisena oppinut pelaamaan biljardia tai pokeria, tappelemaan, ropaamaan mopoa, tekemään metsätöitä, juopottelemaan, riiaamaan flikkoja tai remontoimaan?

Näitä ei tehdä yksin ja porukassa ikävä kyllä kaikki muut ovat aloittaneet ajoissa. On hyvin turhauttavaa tällä iällä kokeilla elämänsä kolmannen kerran snookeria kun pelikaveri on aloittanut 20 vuotta sitten.

Haastan tuhannet aktiivisesti fanittavat lukijani kertomaan kokemuksiaan. Onko tullut opeteltua aikuisella iällä oikeita miesten töitä?

5 kommenttia:

Blogger Mikko kirjoitti...

Höh, mikä tuossa nyt? Tästä voisin suorilta lasauttaa esim. vaikka moottorikelkan hallinnan (ikä: 27), jään alta verkkokalastuksen (ikä: 29) ja Mac-tietokoneen sujuvan käytön (ikä: 30). Life long learning, juu sii.

10:13 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Entä olitko kalastanut aiemmin?

10:37 ap.  
Blogger Piikkari kirjoitti...

Hah. Itse olen sitä mieltä että ihminen on muotoutunut noin kahteenkymmeneenviiteen ikävuoteen mennessä ja pysyy pääpiirteittäin samanlaisena loppuikänsä. Kuitenkin. Olen opetellut miesten töitä vielä viimekin vuosina. Vessanavaamista, viemärin avaamista, kirjahyllyn kokoamista, halonhakkuuta ja jotain muutakin tosi miehekästä.

11:24 ap.  
Blogger Marimba kirjoitti...

Kyllä aikuisena (=25+) voi oppia esinerkiksi kuntoilemaan. Kehitys ei tietenkään ole yhtä nopeaa kuin nuorena, mutta turhaa kohkaamistakin on vähemmän.

6:15 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ainahan sitä jotain oppii ja vaikeitakin asioita, mutta alkuperäinen pointti oli ns. oikeissa miesten hommissa. Tuskin kukaan on käteenkään opetellut vetämään päälle kolmekymppisenä (toisaalta tuskin kukaan on jättänyt opettelematta alle 15-vuotiaana).

9:25 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu