sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006

Hassu setä

Telkkarista tuli äsken dokkari Saksan moottoriteistä.

Hitler näkyi olleen ihan samanlainen öyhömöyhö silloinkin, kun se puhui ihan asiallisista asioista. Edes tienrakennuksesta se ei osannut puhua muuten kuin samalla nuotilla ja eleillä, millä kurkutettiin juikkua ja kommunistia.

Vähän spede ukko.

3 kommenttia:

Blogger Lupus kirjoitti...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

10:33 ip.  
Blogger Lupus kirjoitti...

Tuota on tullut fundeerattua, että säilyneiden filmien perusteella Aatua ei kyllä miksikään puhujaneroksi voi kutsua ja aikalaiskuulijoiden luonnehdinnat "maagisen mukaansatempaavasta äänestä" vaikuttavat mielenvikaisilta. Sellaisen selityksen olen kuullut, että jostain syystä Hitlerin ääni ei välittynyt nauhalle hyvin, ja että livenä kuultuna se oli ihan erilainen. En ole kuullut sitä suomalaisten salaa nauhoittamaa keskustelunpätkää, siitä ehkä selviäisi miltä herra normaalisti kuulosti.

Sinänsä tuo mesoaminen ei yllättänyt, olen nähnyt erään puoluepampun pitävän yhä suunnattoman mahtipontista puhetta "kansallissosialististen sikalan" avajaisissa. Tämä oli dokumentissa Televisio Hitlerin Saksassa.

10:34 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä olen joskus kuullut sen suomalaisen nauhan. Aatu on siinä melko mitätön tapaus.

Mä luulen saksalaisten ihan vain tykkäävän, kun niille huudetaan. Siitä tulee turvallinen olo.

Tai siis luulen, että ne vanhat saksalaiset tykkäsivät siitä. Mitä enemmän mä askartelen historian kanssa, sitä varmempi mä olen, että ne silloin oli ihan eri ihmisiä. Maailma on oikeasti muuttunut.

8:56 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu