keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi

Tarina, joko joko on tosi tai ei ole, väittää Japanissa lakkoiltavan siten, että duunarit vetävät päähänsä rätin, jossa lukee "Olen lakossa" ja heiluttavat sorvia kahta kauheammalla tahdilla.

Homma toimii, koska yrityksen johdon kunnia ei kerta kaikkiaan kestä moisia otsanauhoja, vaan ratkaisu on löydyttävä tai joka iikka joutuu tekemään seppukun.

Miettikää hetki miten hyvin moinen konsti toimisi Suomessa. Palataan sitten siihen juttuun, että samalla puolella tässä kaikki ollaan.

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oli tuo totta ainakin joissain suurissa yhtiöissä.

Mitä tarkoitat tuolla samalla puolella olemisella. Globaalisti japanilaisten kanssa vai "luokkakantaisesti" Suomen sisällä?

Tuntematta Japania sen tarkemmin niin ihan arvauksena: Japanissa tuo toimii koska työsuhteet ovat useimmiten elinikäisiä, rahasta huolehtivat naiset, johto todella kantaa vastuuta päätöksistään työntekijöille jne.

Yhtiöt - ja koko maa - toimivat enemmän kollektiiveina kuin yksilöiden valintamarketteina. Lähtökohta ilmeisesti on enemmän se, että yhtiöllä on tuotantoa ja ideoita joihin työntekijät sitoutuvat kuin se, että yksilöt muokkaisivat yhtiötä.

Eräänlaista natsimeininkiä siis ;)

10:12 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin liinaa (tai itse asiassa taittelin paperihatun). Ei toiminut!

Kokeilin suomalaiskansallista lähestymistapaa...

"Lisää liksaa tai minä lähden".

Päädyimme kompromissiin Ei lisää liksaa ja minä en lähde.

No ensivuonna uudestaan..

4:23 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu