tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Rahaa ja heti tai juomme kostoksi olutta koko yön

Bilettely ei ole laiskan nuorison tiedostamatonta toimintaa, mutta ei myöskään kontemplatiivisen tiedostamisen pohjalta tapahtuvaa kurinalaista poliittista taistelua. Bilettely on prekariaatin luokkatietoisuuden materiaalista rakentumista tässä ja nyt, ja kollektiivisessa ulottuvuudessaan se saa samalla poliittisen taistelun ulottuvuuden. Bilettely on materiaalista iloa, joka samanaikaisesti sekä rikkoo kapitalistisen haltuunoton renkaan että lisää kykyämme liittyä yhteen toisten kanssa ja muodostaa entistä voimakkaampia vastarinnan sommitelmia.

Tuolta.

Edit: lukekaa myös tämä. Kertokaa, jos ymmärsitte siitä sanakaan, paitsi että nyt vittu sitä rahaa tänne ja äkkiä.

11 kommenttia:

Anonymous urogallus kirjoitti...

Tuon lukeminen oli kyllä voimaannuttava kokemus. Tuohon verrattuna opiskelijalakkokin tuntuu fiksulta.

7:14 ip.  
Anonymous Tiina kirjoitti...

Noi prekariaatithan oikeasti tekee koko ajan "arvokasta työtä" päidensä sisällä, vaikka se näyttääkin lorvimiselta.
Muakin on tänään laiskottanut niin, että olen ihan juuri keksimäisilläni miten maailma pelastetaan!

8:40 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Ei jumalauta.

Ei.

Mä oikeasti ymmärrän kommunistejakin, mutta toi on jotain niin vitun älyvapaata, ettei mun henkitoreissaan yskivä järkiparkani saa siitä sitten millään kiinni.

Noinkohan tommoset pitäis piestä.

9:34 ip.  
Blogger Pekka Eskimo kirjoitti...

voihan moneus.

Mina en usko Eetu Virenin olemassaoloon.

9:41 ip.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Minä ymmärrän nuo tekstit melko lailla ongelmitta. Ymmärrykseni johtuu siitä, että olen suomentanut enemmän kuin kirjallisen italialaista poliittista filosofiaa, josta nuo manifestit suurelta osin ammentavat käsitteensä, käsityksensä politiikan ja demokratian nykytilasta sekä käsityksensä ainoista toimintakeinoista, joita järjestelmään tyytymättömillä voi olla käytettävissään.

Ymmärtäminen on tietysti eri asia kuin kaikessa samaa mieltä oleminen. Ymmärtäminen on myös eri asia kuin väite, että nuo manifestit olisivat erityisen fiksuja tulkintoja siitä poliittisen ajattelun suuntauksesta, jota ne ilmentävät.

Valitettavasti koko jutun selittäminen olisi niin tuhottoman työlästä, etten aio yrittääkään. Kerroin vain ymmärtäneeni kun kerran pyysit, Junakohtaus.

11:33 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kiitti, on se sentään hyvä tietää että niissä todellakin on edes jotain sisältöä edes jossain kontekstissa. Omaa ymmärrystäni epäilemättä rajoittaa, että olen historiallis-kriittinen lattapää ja sellaisena epäfilosofinen sekä taipuvainen aina hakemaan joka tekstistä ennen kaikkea sen käytännön implikaatiot (minkä taas pitäisi mielestäni olla jokaisen 1900-luvun historiaan perehtyneen velvollisuus)

11:49 ip.  
Blogger edsel kirjoitti...

Kiva. Pahkasikaa olikin ikävä!

9:45 ap.  
Anonymous ss kirjoitti...

Mikä tässä muka mättää?
"Vallankumous riski-investointina" on hyisesti sanottu. Mutta totta!
Kenraali äly: Vääpeli ämyri (ja mun kaveri Sotamies soikko) eivät väisty rinnaltasi niin kauan kuin "piikki" pysyy auki.

12:05 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Syvä iskumme on, viha voittamaton, ja periksi ei PYYDETÄ tuumakaan..."

2:24 ip.  
Blogger Timo kirjoitti...

Kun vaihtaa termin "bilettely" tilalle sanan "bloggaus", niin perusidea (sikäli kuin itse saatoin ymmärtää sen) hahmottuu ehkä sympaattisempana.

2:38 ip.  
Blogger Timo kirjoitti...

Tai kun bloggaamiseen yhdistetään kaljanjuonti, niin sittenhän ollaan jo askel lähempänä bilettävää tapaa ottaa poliittinen kenttä haltuun.

(Blogitapaaminen on seuraava askel.)

2:42 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu