torstaina, kesäkuuta 26, 2008

Ei yhtymäkohtia todellisuuteen, kuten todellisuudessakaan ei ole

Voinemme olla yhtä mieltä siitä, että Naisasialiitto Unioni edustaa suurin piirtein keskilinjan maltillista feminismiä? Sovittu?

Ja voinemme olla yhtä mieltä siitä, että hallituksen jäsen ei puhu yksityishenkilönä, ainakaan milloin hän kirjoittaa Unionin jäsentiedotteeseen? OK?

Näillä premisseillä: missä maailmassa elää ihminen, joka kirjoittaa "Enää emme voi vaivaantuneina hymistellä naapurin Jormalle, joka "vähän laittaa Irmaa ojennukseen saunakaljan jälkeen, kun akka ei lakkaa nalkuttamasta". Tekosyyt ja selittelyt eivät enää auta." ?

Onko lukijoissani ketään, ainuttakaan, joka tunnistaisi tällaisen suhtautumisen vaimonhakkaamiseen? Elääkö Henna Leppämäki lainkaan samalla planeetalla kuin me muut vai onko hän rakentanut ympärilleen muurin doktriininmukaisesta kirjallisuudesta eikä muusta tiedä? Mitä tämä kertoo valtavirtafeminismistä?

Lähde: Naisasialiitto Unionin jäsentiedote 2/08, liitteenä Tulva-lehdessä 2/2008.

8 kommenttia:

Blogger Paha Kani kirjoitti...

Jos Henna on vaivautuneena hymistellyt, se lienee hänen ongelmansa. Ja jossain määrin Irman.

3:05 ip.  
Anonymous Persson kirjoitti...

Lähetä Leppämäelle kirje ja kysy. En usko että tämä kertoo kovin paljon valtavirtafeminismistä.

Leppämäen lausunto on kömpelö, mutta viittaako hän ehkä ns. hiljaiseen hyväksyntään yhteiskunnassa?

1:36 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuollaista mainitsemaasi suhtautumista parisuhdeväkivaltaan on yhäkin ja on ollut aiemminkin. Sitä on aika vaikea uskoa yleensä, varsinkin ulkopuolisena, koska se vaikuttaa melko hullulta käytökseltä. Mutta kyllä ihmiset katsovat sormien läpi aika monia kamalia asioita.

Tiedän ainakin yhden tapauksen, jossa väkivaltaista miestä vastaan ei saatu lähestymiskieltoa, koska se olisi vaatinut uhrin lisäksi ainakin yhden todistajan, joka olisi kertonut väkivallasta, mutta kukaan paikallaolleista todistajista ei suostunut kertomaan näkemästään. Kukaan ei myöskään mitenkään yrittänyt estää tapahtumaa. Paikalla oli miehiä ja naisia.

10:54 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

ano,

oliko tossa kyse pelosta sitä miestä kohtaan vai siitä, että kaikkien mielestä siellä se Jorma nyt vain vähän laittaa Irmaa ojennukseen kun nalkutus ei lopu?

8:44 ap.  
Blogger Ilkka kirjoitti...

Juniksella on vissiin lomat alkanut kun tekstiä pukkaa kuin viimeistä päivää :)

12:09 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisessa todellisuudessa yhtymäkohta on perinteisesti ollut lauantaisin saunakaljan jälkeen.

3:20 ip.  
Anonymous lahikainen kirjoitti...

Veikkaan, että tällaiset Jormat eivät kuulu Leppämäen tuttavapiiriin, mutta tällainen todellisuus löytyy kyllä Suomestakin. Huomaan usein eläväni vaaleanpunaisessa kuplassa, jossa kaikki ovat feministejä ja ajattelevat muutenkin suunnilleen niin kuin minä itse. Aina välillä kuitenkin tajuan, että tässä maassa on edelleen paljon ihmisiä, jotka ajattelevat, että mies ei ole mies, jos ei käy armeijaa - tai että ei pidä puuttua perheiden sisäisiin riitoihin, joissa naiset käyttävät "henkistä väkivaltaa" ja miehet hakkaavat. Valitettavasti.

11:12 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

lahikainen,

tervetuloa hermannin nuorisoseuraan.

En mä kyllä tunnista tollasta ajattelua lainkaan, tasan satavarmaan en tunne ketään joka noin ajattelisi. Kenties sitten jossain sitäkin örkkilaatua majailee, mutta siinä kohtaa Leppämäki kyllä menee raikuen skutsiin, että se jotenkin vallitseva ajatustapa olisi.

1:46 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu