maanantaina, helmikuuta 14, 2005

Sarjassamme "Eihän tämän näin pitänyt mennä"

Ilmaisjakelu Helsingin Uutiset kirjoittaa 13.2. koripallojoukkue Hotsteppazin valmentajan tekemästä kantelusta oikeuskanslerille. Valmentaja Chauchney McBriden mukaan Kisahallin henkilökunta kohtelee hänen joukkueensa jäseniä halventavasti ja syrjivästi, minkä Kisahallin johtaja Raimo Karlsson kiistää.

Tässä vaiheessa on toistaiseksi sana sanaa vastassa enkä ainakaan minä yllättyisi, jos paljastuisi Kisiksen vaksien nimitelleen inkkaria rumilla nimillä, mutta syvemmälle mentäessä keissi alkaa paljastaa todellista karvaansa.

Hotsteppaz on jättänyt laskuja maksamatta ja siitä johtuen ei ole saanut harjoitusvuoroja. Pelaajille on jouduttu huomauttamaan ulkojalkineilla pelaamisesta, valmentajalle on annettu kolme määräaikaista porttikieltoa Kisahalliin toistuvista sääntöjen rikkomuksista, henkilökunnan ohjeiden noudattamasta jättämisestä, muiden asiakkaiden häirinnästä ja henkilökunnan uhkailusta. Kantelunsa lopuksi McBride ilmoittaa, että Kisahallin henkilökunta on suututtanut pelaajat siihen pisteeseen, että nämä eivät enää välitä siitä mitä heille käy, jos he esimerkiksi hyökkäävät henkilökunnan kimppuun.

Omasta puolestani olen sitä mieltä, että henkilökuntaa uhkaileva valmentaja pitäisi pysyvästi ja heti poistaa kaikilta kaupungin liikuntapaikoilta. Olen myös sitä mieltä, että valmentajan tehtävään kuuluu pitää nulikkansa kurissa jos nämä tahtovat paukata henkilökuntaa turpaan. Edelleen valmentajan hommaan kuuluu mm. katsoa, että sisällä ei pelata ulkotossuissa.

En ole täysin perehtynyt monikulttuurisen yhteiskunnan teoriaan, mutta ymmärtääkseni idea on, että lämminhenkisillä pataruokailtamilla ynnä täkänänvirkkuutyöpajoilla (joiden ympärille sivumennen sanoen saadaan luotua varsin leppoisa ja kivasti palkattu teollisuuden haara henkilöille, joilla on syvä tahto tehdä hyvää mutta ei varsinaista tahtoa joutua pois omalta mukavuusalueelta) saadaan kaikki elämään sulassa sovussa riippumatta siitä, miten hemmetin erilaiset käsitykset ihmisillä saattaa olla oikeasta ja väärästä, sukupuolten suhteista, mieskohtaisen kunnian vaatimuksista, antamisen ja saamisen oikeasta tasapainosta, sielun pelastuksen edellytyksistä ja muista vastaavista pikkuasioista.

Ja nyt päivän kysymys: tätäkö se monikulttuurisuus sitten on? Päivästä toiseen jatkuvaa pientä piinallista konfliktia kaikilla elämänaloilla? Ja mikä hemmetin valistushanke tähänkin olisi auttanut? Se kymmenes joka jäi tekemättä, vaikka yhdeksän ensimmäistä tehtiin?

5 kommenttia:

Blogger Panu kirjoitti...

En halua puolustella asianomaista öyhöttäjää, mutta en todellakaan osaa nähdä tätä mitenkään eri asiana kuin niitä pieniä piinallisia konflikteja, joita 70-luvulla oli eritaustaisten ja eriälytasoisten suomalaisten välillä niinkin homogeenisen tuntuisissa paikoissa kuin savolainen pikkukaupunki.

Valitettava kokemukseni on, että juuri tuontasoista porukkaa ns. liikuntapaikoilla liikkuu ihan väristä ja kansallisuudesta riippumatta. Jos oikeasti kuvittelet että liikunnan on tarkoitus olla mitään muuta kuin räjähdysalttiin puolirikollisen alaluokan paineidenpurkamiskanava niin silloin uskot kyllä joulupukkiinkin.

4:45 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

No,

vähän lajista riippuu. Junnulätkä nyt on perinteisesti ollut yksinomaan ja vain öyhöttäjien hyysäämistä ja siitä sitten vaihdellen lajista lajiin, seurasta seuraan, on oltu enemmän tai vähemmän ihmisiä.

Sellainen muutos kyllä on tapahtunut,jos ei muuta, että nykyisin öyhö ottaa ihan pokerina ja kantelee oikeuskanslerille rasismista, kun sille pistetään rajoja.

6:13 ip.  
Blogger Panu kirjoitti...

Kyllä sen osaavat suomalaisetkin öyhöt. Minä joudun menemään poliisikuulusteluun maanantaina, koska olen loukannut Seppo Lehtoa.

2:16 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

*hillitöntä naurunröhötystä*

Ei vaan. Sepi on kova jätkä. Sepi tekee mitä tykkää. Hähä.

Miten sä nyt sillä lailla menit Seppoa loukkaamaan? Taisit osoittautua ryssäläiseksi tahoksi?

Minäkin olen ollút skenen tiimoilta poliisikuulustelussa ja jopa oikeudessa todistamassa. Tesoman varakreivi von Juutilainen vainosi yhtä kaveriani ja siitä istuttiin sitten käräjiä. Oli huikea kokemus.

7:49 ap.  
Blogger Panu kirjoitti...

"Miten sä nyt sillä lailla menit Seppoa loukkaamaan?"

Ei aavistustakaan. Luullakseni olen sanonut, että hän on tasapainoton henkilö, joka lähettelee ihmisille asiattomia sähköpostikirjeitä ja kuvailee niissä yksityiskohtaisesti Tarja Halosen ja Vladimir Putinin seksielämää. Tällaista väitettä ei Sepon mielestä olisi Seposta saanut esittää.

9:58 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu