perjantaina, heinäkuuta 08, 2005

A quick one

Kertokaa, landepaukut.

Mikä vittu saa teidät luulemaan, että on kohteliaisuus sanoa "En olisi uskonut sinua helsinkiläiseksi, kun olet noin mukava."?

Jos mä sanoisin, että ei uskoisi että olet kotoisin Öndepöndelän perätsuuubaduubajuupajoelta, kun olet noin mukava, niin olisitko otettu?

7 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huono maine ja yleistetyt ennakkoluulot. Hesalaiset (hehe) suhtautuvat muuhun Suomeen kuin jenkit maailmaan. Eli eivät tiedä siitä paljon mitään. Mutta aina välillä voi mennä suureen ääneen elämöimään.

Ylläoleva on ei ole siis mielipiteeni, vaan vastausyritys ihmettelyysi.

Mitäs minun pitäisi ajatella, kun sanotaan: "Et ole kyllä yhtään eteläpohjalaisen oloinen"?
Ehkä se on kehu, kun ihmettelijänä on itäsuomalainen.

Se6en

1:02 ip.  
Blogger liftari kirjoitti...

No, mun mielestä tuommoinen landepaukuttelu ei ole kyllä kovin mukavaa, että ei tainnut olla ihan paikallaan ne "kehut". :P

1:20 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kai se sitten on noin.

Ja onhan se tietysti niinkin, että jos on kotona kasvatettu rasistiksi ja pitämään itseä muita parempana alkuperänsä takia, niin varmaan sitä ihan oikeasti uskoo että se muu on tosi iloinen käydessään meikäläisestä.

Toinen mitä mä aina ihmettelen, on että joka pirun pitäjästä pitäisi osata olla mieltä. Joku heebo on mennyt syntymään Hiki-Takalassa ja sitten se parin kaljan jälkeen tulee tivaamaan multa mielipidettä että mä oon sieltä ja sieltä, mitä mieltä sä siitä olet?

Mitä helvetin mieltä sellaisesta nyt ylipäätään voisi olla? Jokainen kai jostain on kotoisin.

1:22 ip.  
Blogger liftari kirjoitti...

onhan se tietysti niinkin, että jotkut kasvatetaan siihen, että on kohteliasta vaihtaa pari sanaa sellaisen ihmisen kanssa, joka tulee jotain juttelemaan. Olisi aika ylimielistä jättää vastaamatta, jos joku jotain kysyy?

Ei kai nyt kukaan odota, että sun pitäis olla mitään mieltä mistään.

Jos ei kiinnosta pätkääkään, niin juttu on helpoimmin ohitettavissa kun sanoo vaikka että "ikävä kyllä en ole koskaan käynyt, että enpä osaa sanoa" :P

4:02 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Niinhän sä liftari luulet. Menet sanomaan noin ja se on turpaan heti.

Olla syntynyt Helsingissä lasketaan vittuiluksi.

Ja se ei muuten ole kerta eikä kaksi, kun mä olen saanut näitä avauksessa mainittuja kehuja. Teillä on varmaan koulussa joku erityinen tunti missä opetetaan sanomaan niin, koska joka jundhi sanoo aina sen saman milloin tahtoo olla ystävällinen.

10:42 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei ole helppoa helsinkiläisellä maakunnissa. Olin kerran rovaniemeläisessä baarissa, joku tuntematon tuli juttelemaan ja kun kuuli minun olevan Etelä-Suomesta, alkoi heti tivata että "tiedäkkös sie etelän pelle mikä on miun kotikylän nimi, se alkaa sillä ja sillä kirjaimella ja on niin ja niin monta kilometriä Rovaniemeltä suuntaan x". Turpaanhan siinä meinasi tulla, kun ei Pohjois-Suomen maantieto enää oikein luonnistunut 6-8 tuopin jälkeen.

Jostain syystä tuolla maaseudulla kuvitellaan, että satojen kilometrien päässä asuvalla ihmisellä on joku syy tietää joka hikisen pikkupitäjän nimi. En vaan tiedä että mikä se syy voisi olla, sillä lätty lätisee heti jos sitä erehtyy kysymään. Helsingissä kukaan ei ole ikinä haastanut minulle riitaa tai edes tullut v*ttuilemaan, vaikka olenkin alun perin maaseudulta kotoisin. Sen sijaan nyt vajaat 10 vuotta Helsingissä asuneena ei tarvitse kuin hetkeksi poiketa johonkin maalaistaajaman baariin tai nakkikioskille, ja johan on riidanhaastajia jonoksi asti.

Mikä niitä vaivaa, johtuukohan se pohjavesistä...

9:37 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Helsinkiläisyys lasketaan vittuiluksi, jostain syystä.

Luultavasti ne ovat kaikki serkkuja ja niiden vanhemmat ovat myös olleet serkkuja ja isovanhemmat.

Ei sitä oikein voi millään muulla ymmärtää.

9:49 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu