sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

Let's talk business

Uskon, että parhaillaan on käynnissä ennenkokematon uusjako työmarkkinoilla.

Jokseenkin kaikki organisaatiot ryhmittyvät uudestaan. Sisärinki suunnittelee, päättää, kehittää, visioi ja ostaa tuotannon ulkopuolelta. Ulkorinki tekee mitä käsketään ilman sananvaltaa omaan työhön eikä voi koskaan olla varma mistään.

Muutos koskee niin julkista kuin yksityistä sektoria, kaikkea mainostoimistosta tehtaaseen, sairaalasta yliopistoon, eikä meistä kukaan pysty sitä pysäyttämään. Myös vakituiseen työsuhteeseen palkattu väki joutuu elämään heittopussin elämää mikäli ei ole onnistunut hankkiutumaan strategiapöydän ääreen.

Itse haluan työltä kolmea, suhteellisen kohtuullista asiaa. Tahdon, että minulla on edes jotain sananvaltaa työni sisältöön, tahdon edes jonkinlaista jatkuvuutta ja tahdon rahaa mieluummin enemmän kuin vähemmän (hyvin suhteellinen asia; aloissa on eroja ja tyydyn kyllä hyväksyttävään vallitsevaan palkkatasoon). Näitä kolmea ei enää nykymaailmassa voi saada, ellei onnistu hankkiutumaan ydinorganisaatioon.

Ja siksi, tytöt ja pojat, juuri siksi päätin tässä iässä ja näillä näytöillä painua takaisin koulunpenkille. Helsingin Valtsika on arvostettu pulju ja jo on piru jos ei niillä lapuilla aleta ottaa tosissaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu