lauantaina, syyskuuta 17, 2005

Otetaan talteen

Olen jossain määrin pyttyyntynyt tietyn sortin propagandaan ja sangen iloinen, että todellisuuskin alkaa saada viestimissä tilaa. Siksi pieni uutispätkä Ilta-Sanomista, herrasväki on hyvä:


Tutkimus: Lähes puolet kotiväkivallasta naisten tekemää

Perheessä lasten pahoinpitelyistä puolet on tutkimusten mukaan naisten tekemiä. Parisuhteessa törkeistä pahoinpitelyistä naisten kontolle menee noin kaksi väkivallantekoa viidestä. - Tästä ei kuitenkaan saa puhua, projektipäällikkö Hannele Törrönen Ensi- ja turvakotien liitosta huokaa.

Naisten väkivaltaa koskevan projektin vetäjänä Törrönen tietää, mitä naisten väkivallasta puhumisesta seuraa - raivo ja lähinnä naisten raivo. - Minulta on kysytty usein, miten kehtaan kehittää naisille väkivaltaista identiteettiä ja yrittää vain puolustella miesten tekoja ja kuinka voin näin törkeästi syyllistää naista. Väkivaltarikoksia naiset toki tekevät paljon vähemmän kuin miehet.

Väkivaltaisia naisia on kaikissa sosiaaliluokissa ja ikäryhmissä, aivan kuten miehiäkin. Törrönen ymmärtää, miksi naisen väkivaltaa ei haluta nähdä. - Se pelottaa ja ahdistaa liikaa. Naiset ovat yhteiskuntamme huolehtijoita, lastemme opettajia, tarhantätejä ja vanhustemme ja sairaidemme hoivaajia. Tätä ryhmää ei haluta ajatella väkivaltaisena, se on liian kammottavaa.


(IS:n sisältöjen linkit ovat päivänkohtaisia, joten lähteen ilmoittamisessa ei ole mieltä.)

3 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En löydä tuota tutkimusta netistä, mutta jos lähes puolet kotiväkivallasta on naisten tekemää, olisi kiinnostavaa nyt tietää, mikä on kotiväkivallan ja parisuhde/perheväkivallan ero?

Edelleen olisi hyvä tietää, kuinka paljon lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ylipäätään on. Vaikkapa verrattuna parisuhdeväkivallan määrään?

9:59 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lapsiin kohdistuva pahoinpitely numeroina:

· Vuosittain Suomessa 200-300 lasta saa vaikean vamman, jonka epäillään syntyneen pahoinpitelyn tuloksena. Viime vuonna poliisin tietoon tuli 70 alle kouluikäiseen lapseen kohdistunutta pahoinpitelytapausta.

· Vuosittain Suomessa kuolee 10-15 lasta väkivallan seurauksena (luku sisältää itsemurhat).

· Vuosina 1970-1994 Suomessa menehtyi 292 lasta perheen sisäisen väkivallan uhrina (Vanamo ym. 2001). Johtava kuolinsyy lasten pahoinpitelyssä on Shaken baby –oireyhtymä, joka syntyy ravistelemalla vauvaa.

· On arvioitu, että kaikista lasten luunmurtumista 25 % ja palovammoista 10 % aiheutuu pahoinpitelystä.

· Lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä tapauksia tulee viranomaisten tietoon vuosittain noin 550. Alle kouluikäisiin kohdistuvia seksuaalisia hyväksikäyttöjä tulee viranomaisten tietoon 30-40. Suurin osa tapauksista tapahtuu kodin seinien sisäpuolella.

Lähde: http://www.poliisi.fi/poliisi/periodic.nsf/vwArchivedDocuments/33752C7AC2C6E45AC2256DBE0046E7F1

Huomautus: seksuaalisen hyväksikäyton luvut ovat siis tietoon tulleita epäilyjä, ei todettuja tapauksia.

Perheväkivallan kohteeksi arvioidaan joutuvan 40000-60000 naista vuosittain.

10:13 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Niin, no, ja tota.

Mähän tässä vaan toistan kuuluisaa objektiivisuuden rituaalia eli vastaatkoon Törrönen puheistaan itse.

Kannattaa muuten viskata googlelle "Naisen aggressio läheisissä ihmissuhteissa" niin saa lukea raakaa saagaa siitä, miten moni putiikki tässä maassa katsoo asialliseksi vastustaa naisten aggression tutkimista, koska miehethän ne on jotka lyö naisia eikä päinvastoin.

Pistää miettimään josko arvon tiedostajattaret kotonaan mätkivät ukkojaan itse. Vaikea sitä muuten on ymmärtää.

10:50 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu