torstaina, lokakuuta 06, 2005

Härifrån tvättas

Meidän tiedekunnassa on kerran kuussa tenttipäivä ja otin opintosuunnitelmani rungoksi, että kerran kuussa myös käydään tentissä. Väki piti tätä vähän suuruudenhulluna ja suhtautui epäillen.

Itsekin suhtauduin epäillen, ei siinä mitään, mutta kai sitä pirulauta on tarkoitus opiskella kun kerran yliopistoon on karmealla vaivalla hankkiutunut. Ajattelin, että jos teen työtä sen verran, minkä olen työtä tottunut maailmassa tekemään, saatan hyvinkin selvitä.

Eka kirjatentti oli syyskuussa ja ikävä kyllä joudun myöntämään, että lukeminen siihen ei oikein sujunut. Työnteko meni semmoiseksi rääppimiseksi, en saanut kunnon tahtia enkä ryhtiä tekemiseen vaan luin silloin tällöin, sieltä täältä, ja menin tenttiin melkoisen masennuksen vallassa. Vastasin, mitä vastasin, ja lähdin kotiin miettimään, että tämä taisi nyt mennä harjoituksen merkeissä ja ensi kerralla tiedän paremmin.

Tulokset tulivat eilen ja siitä rapsahti nelonen. Asteikolla yhdestä viiteen.

Mä rupean jatkossa tenttimään kaksi palikkaa kerralla. Ei noita ole mitään syytä pantata jos se tollalailla menee. Asiallisella valmistautumisella multa olisi mennyt siihen ekaan tenttiin 20 minsaa per kirja eli työaikaa tunti (nyt meni puolitoista, kun jouduin säveltämään ja pohtimaan)ja tenttitilaisuus kestää viisi.

Pikkaisen tämä koettelee uskoa akateemiseen sivistykseen, mutta kaikkeahan ei voi saada. Ehkä fiksuunnun, ehkä en, mutta laput saan kumminkin. Amen.

8 kommenttia:

Blogger Olmi kirjoitti...

En tiä, miten teidän tiedekunnassa asiat etenee, mutta ainakin meillä MMTDK:ssa kahden kolmen ekan vuoden tentit meni melkeinpä alakohtaisella yleissivistyksellä läpi. Olin kans silloin aika yllättynyt tenttimisen helppoudesta. Erikoistumisvaiheessa tentit kuitenkin vaikeutuivat, ja vaativat jo kunnollisen valmistautumisen.

12:03 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

En minäkään tiedä, vielä, miten meillä asiat etenevät. Jotain tuollaista kyllä aavistelen.

12:25 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tentistä saa hyvän numeron, jos osaa ymmärtää lukemansa. Eli muistaa mistä on kyse, pystyy tarkastelemaan sitä kriittisesti ja soveltamaan muistamaansa. Kriittisestä tarkestelusta yleensä joustetaan alkupeleissä, koska se on vaikeaa ihmisille, jotka eivät ole laajalti perehtyneitä alaan, ts. uusille opiskelijoille.

Muistaminen tuntuu tuottavan vaikeuksia monille ja soveltaminen lähes kaikille uusille opiskelijoille. Terveisiä täältä tenttikuorten toiselta puolelta

12:42 ip.  
Blogger Lord B. kirjoitti...

Niin, ei minusta(kaan) kannata tuudittautua siihen, että kaikki tentit jatkossa olisivat samaa vaikeusastetta. Eri kuulustelija, eri vaatimukset. Toiset saattavat olla suurpiirteisempiä ("tärkeintä on, että jotain on asiasta tajunnut") kun taas toiset punaisine silmineen vaativat joka ainoan yksityiskohdan tarkalleen oikein, ja siltikin rokottavat pisteitä silkkaa vittumaisuuttaan. Näin siis MuTu- ja kuulopuhepohjalta. Meillä luonnontieteellisessä tiedekunnassa on kurssit muutenkin jaoteltu perusopinto-, aineopinto ja syventäviin kursseihin, ja niillä kyllä on eroa.

4:37 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ja perusopintojen tentit, varsinkin syksyn ekoissa tiedekuntatenteissä ovat helppoja - eihän uusia haluta masentaa.

7:36 ip.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Ainakin kesällä, kun on monen kuukauden aikana vain kaksi tenttipäivää, kannattaa tehdä kaksi viiden opintoviikon (muunna pisteiksi) tenttiä yhdellä kertaa.

7:58 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Ei kannata, jos olet töissä ja varsinkin, jos aiot tenttiä syventäviä. Meinaan, 10 paksun enkun kielisen niteen lukeminen töiden jälkeen puolessatoista kuukaudessa... eäh.

1:47 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

On se mustakin tietty selvää, että jossain vaiheessa menee vaikeammaksi. Mutta rällästetään nyt, kun vielä voidaan, ja otetaan maltti mukaan sitten kun on pakko.

8:48 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu