perjantaina, elokuuta 18, 2006

Tähän ei ehkä pitäisi seota

Joutohetkeni iloksi päätin sivistää itseäni ja tiirailla, mitä blogilistan kärkeen kuuluu. Osoittautui, että toi Hapuli nääs on julkaissut kirjan, jonka paremman tiedon puutteessa oletan olevan jonkinlainen remix blogiin vuosien varrella tuotetuista teksteistä.

En nyt tahtoisi liikaa kuulostaa Höglundilta, mutta jos siellä ulkona on joku, joka diggaa Birdyn tekstejä, voisitte kertoa mullekin mikä niissä rokkaa. Joskus tullut jotain lueskeltua, eikä niissä mun mielestä ole oikeastaan mitään kovin erityistä. Aika tavallista roinaa vaan. Ei huonoakaan, en mä sillä, mutta en mä kyllä siitäkään kiinni saa, että minkä niissä pitäisi olla tavanomaista parempaa.

17 kommenttia:

Blogger Mikko kirjoitti...

Kumpaa tarkoitat? Sitä, että miksi blogilla on niin monta tilaajaa? Vai sitä, että miksi blogimerkinnät ovat julkaisukelpoista kamaa? Vai kenties molempia?

4:11 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Sekä-että, oikeastaan.

Ja mähän tässä tietysti ns. väärässä olen, koska markkinoita vastaan ei käy pullikoiminen.

4:23 ip.  
Anonymous kaijankaima kirjoitti...

Meitsille ainakin tietysti rokkaa se, että joku on nähnyt vaivaa muokata painokelpoiseen kuntoon laajan kaistan ajatuksia, jotka voisivat useasti olla kuin omasta päästäni. Eli veli JK - valitettavasti näyttää siltä, että femakkoja Suomenmaassa riittää, jos kerran markkinoita opukselle oletetaan löytyvän. ;-)

4:28 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kumma juttu. Mun mielestä tän Birdyn jutut eivät, toistan: eivät, ole erityisen feministisiä. Ovatpahan vain aika norssia akkaläppää.

Mutta en mä koskaan ole kyllä väittänytkään kaikkea ymmärtäväni.

4:34 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ai niin vielä. Kuten tiedät, mulla ei ole oikeastaan mitään naisasiaa vastaan sinänsä. Mä vastustan sen irvokkaita ja tolloja ilmentymiä siinä missä muidenkin maailman asioiden irvokkaita ja tolloja ilmentymiä.

6:29 ip.  
Blogger Mikko kirjoitti...

"Sä oot vaan kateellinen."

7:52 ip.  
Blogger Mikko kirjoitti...

Suosion syy lienee sama kuin sanomalehdillä. Kaikki me haluamme helliä maailmankuvaamme. Sen sorttisesta tekstistä valitsemme parhaan, joka on saatavilla.

7:56 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mikko,

kummatkin kommenttisi lienevät tiukkaa asiaa. Tosin kiistän olevani kateellinen kirjan johdosta, sillä kirjoittamaani tekstiä on niin moneen kertaan levitetty milloin minkäkin teknisen mediumin kautta milloin minnekin, että ei tosiaan jaksa kiinnostaa, mutta lukijoista olen totta vitussa kateellinen.

11:54 ap.  
Blogger Antti kirjoitti...

Ei niissä ole mitään erityistä. Ainakaan ne eivät imaisen. Kenties jos näkisin maailman toisin, ja jos epävarmuutani kaipaisin ajattelumallille oikeutusta siitä, että joku muu ajattelisi samoin, niin kaipa niitä lukisi.

Niin ja sut on haastettu.

10:51 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mita tarkoittaa "aika norssia akkalappaa'?

Olen lukenut sen blogin kauttaaltaan, munkaan mielesta feminismi ei siella hyppaa mitenkaan silmille. Vaan se on siina punaisena lankana. Ja mitahan vikaa on feminismissa ja akkalapassa? Pitaisiko akkalapan olla vain sisustamista, laihduttamista, voivottelua parisuhteesta tai sen puutteesta?

Mielummin mina luen teksteja, missa on jonkinmoinen ajatus ja persoona takana, eika vaan jotain paivakirjanomaista tarinaa naisen elaman vittumaisuudesta eri ikavaiheissa.

Tahan blogiin tormasin ihan sattumalta, en ole viela tarkemmin perehtynyt.

Have a nice day!

4:54 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ano,

norssi = normaali, ei niissä mitään vikaa ole, niissä vain ei ole täältä katsoen mitään erityisen omaperäistä. Tommosta settiä mitä nyt mimmit yleensäkin heittää.

12:49 ip.  
Anonymous zz kirjoitti...

Birdyn teksteissä on faktat pielessä ja jokainen argumentti ontuu logiikaltaan. Eikö se tee tekstistä huonoa?

1:11 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

zz,

1) en ole lukenut niin tarkkaan, että osaisin ottaa kantaa väitteeseesi

2) siitä riippumatta ei tietenkään; semmoinen on maailma ja semmoisia ihmiset. Ei tässä itsekään mitään suuria loogikkoja olla.

3:10 ip.  
Blogger Panu kirjoitti...

Ennen muinoin kirjoitin oikeastaan kaiken, mitä Birdystä ja hänen kirjoituksistaan tarvitsee tietää, tähän postaukseen:
Hyvää yötä, Birdy ja lapset.

En ole hänen kirjaansa lukenut - aivan saman efektin saa kun kopsaa sisällysluettelon ja tsekkaa ne samat jutut netistä. ATM-aktivistien tiedoksi sen verran, että "Nörttineutrit"-kirjoitus, jota Birdyn oikeasti pitäisi hävetä, on tietysti mukana.

Siis pitäisi hävetä, mutta kuten tunnettua, hän on aikoja sitten syönyt hävyn häntineen.

10:46 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Panu,

otinpa ja kävin erikseen lukemassa mainitsemasi Nörttineutrit-tekstin. Olen kanssasi samaa ja eri mieltä. Luonnollisesti teksti on osoitus julman suuresta empatiakyvyttömyydestä, mutta toisaalta se kertoo myös, miten (oletettavasti) keskivertoinen pakasta vedetty nainen asiaa havainnoi ja hahmottaa.

Olen itse aina ollut koulukuntaa, jonka mukaan tekstien ei tarvitse olla laadukkaita, kunhan ne ovat tarkkoja, koska maailma, jota ne kuvaavat, ei sekään ole erityisen laadukas.

Tietyssä mielessä tätä asennetta voi kutsua rehellisyydeksi, mutta tietysti sillä reseptillä kirjoittaessa päätyy esittelemään lopulta lähinnä omaa raadollisuuttaan, vaikka kuinka yrittäisi pysyä kiinni kohteessaan.

9:06 ap.  
Blogger Panu kirjoitti...

Tähän on ehkä vähän myöhäistä kommentoida, mutta sanon vielä tämän_

Olet oikeassa kun sanot, että se pakasta vedetty nainen varmaankin hahmottaa maailmaa tuolla tavalla. Mutta kun Birdy sanoo olevansa feministi, niin hänen pitäisi tukea ja rohkaista perinteisen miesroolin kyseenalaistavia miestyyppejä.

Joihin nörttineutrit määritelmällisesti kuuluvat.

Birdyssä on juuri tämä vikana: Se, että huudetaan ja julistetaan omaa feminismiä että rappaukset rapisevat, mutta omassa henkilökohtaisessa elämässä ja mieltymyksissä pönkitetään mitä perinteisimpiä sukupuoliroolituksia, tai ainakin mieskuvia. Eikä tätä osata itse nähdä mitenkään problemaattisena.

4:37 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Sä olet kyllä Panu oikeasti vähän viaton.

5:56 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu