tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Väliheitto, joka toivottavasti ei aiheuta katastrofia

Kommenteissa tuolla käydään keskustelua aina niin kiehtovan Birdyn persoonasta (kuten jo siellä sanoin, tähän ei pitäisi seota, mutta oikeasti on pikku pakko jatkaa).

Itse kirjoittelin kommentteihin, että nähdäkseni ihmisiltä ei oikein voi vaatia johdonmukaisuutta ja sikäli Birdynkään epäjohdonmukaisuus ei riitä teilaamisen perusteeksi. Suurmufti Höglund puolestaan kertoo itseään häiritsevän, kun feministiksi tunnustautuva nainen pönkittää perinteisiä sukupuolirooleja, mikä mielestäni todistaa juuri äsken sanomani: johdonmukaisuutta ei voi vaatia otukselta, joka on vain ihminen.

Nimittäin pitääkö mun nyt ihan oikeasti Panu Höglundille erikseen kertoa, että reaalisesti olemassaolevissa feminismeissä väitteet suuremmasta vapaudesta rooliodotuksista myös miehille ovat juttua, pelkkää juttua.

Lisäys: saan sanoilleni tukea yllättävältä taholta. Kansanedustaja Susanna Rahkonen (joka muistaakseni on kunnostautunut lupaamalla seksuaalista huomiota - toki vain pusun, ei enempää, mutta on se silti aikamoinen konstruktio - miehille palkkioksi prostituution vastustamisesta) katsoo hyväksi kehottaa miehiä, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä asioista, vetämään hameen päälleen. Ihmetelkää.

10 kommenttia:

Blogger Panu kirjoitti...

Kansanedustaja Susanna Rahkonen katsoo hyväksi kehottaa miehiä, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä asioista, vetämään hameen päälleen.

Tuosta tulee mieleen muistoja: elämäni suurin järkytys oli se, kun olin 28-vuotias, ja tyttö, johon olin rakastunut, haukkui minua lemmentunnustukseni jälkeen naiseksi. Itsetuntoisten feministinaisten - kyllä vain, nimenomaan feministinaisten - kasvattamana minulle ei oikeasti mennyt kaaliin, että feministi voi pitää oman sukupuolensa nimeä haukkumasanana. Kyllähän ihmisen on oikeasti inhimillistä olla epäjohdonmukainen, en minä sitä sano, mutta edelleenkin jaksan hämmästellä sitä, miten joku voi katsoa olevansa naisen tasa-arvon asialla ja sitten olla epäjohdonmukainen sellaisessa asiassa, johon hänen voisi kohtuudella odottaa kiinnittävän erityistä huomiota puhtaasti ideologisista syistä.

2:32 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä jo siellä toisessa ketjussa sanoinkin, että sä olet kyllä Panu oikeasti vähän viaton.

Siksi sä varmaan oletkin niin vihainen.

8:47 ap.  
Blogger Panu kirjoitti...

No niinhän minä taidan olla, kun odotan Birdyltä edes alkeistason moraalista johdonmukaisuutta. Muijahan heittää sellaista läppää kuin sylki suuhun tuo eikä pysähdy kertaakaan miettimään asiaa kokonaisuutena. Eikä kukaan nainen, minun tyttöystävääni lukuunottamatta, uskalla sanoa, että keisarinnalla ei ole vaatteita.

11:01 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Jaa, kyllä mä vaan tunnen oikein fiksuja akkoja paljonkin, vai meinaatko, että näissä blogipiireissä?

Musta tuntuu, että blogipiireissä aika iso osa daameista ei vain pidä koko juttua kauhean oleellisena ja hermohan siinä menisi, jos juoksisi ympäriinsä joka hullun hulluuksista vaahtoamassa.

Sitten toisaalta kyllä sillä Birdylläkin hetkensä on, eikä sullakaan toisaalta mitenkään aina ole jutuissasi koherenssi kauhean hyvässä kunnossa.

11:37 ap.  
Blogger Panu kirjoitti...

Sitten toisaalta kyllä sillä Birdylläkin hetkensä on, eikä sullakaan toisaalta mitenkään aina ole jutuissasi koherenssi kauhean hyvässä kunnossa.

Jälkimmäisestä olen samaa mieltä, koska olen oikeastaan aina pitänyt itseäni melko huonona kirjoittajana. Tai kuten Erno P. sanoi, "kirjailijat ovat huonoja ilmaisemaan itseään ja siksi juuri heistä tulee itsensä ilmaisijoita". Mutta minusta Birdy on oikeasti Viivi Avellan -tasoinen luonnonvoima, joka ei edes yritä olla koherentti. En tiedä onko jakomielisyys oikea sana, mutta Birdyn jutuista saa tosiaan sen mielikuvan, ettei niiden taustalla ole koossapysyvää mieltä, vaan tosiaan joukko toisistaan erillisiä ohjelmia, jotka sutivat tyhjää keskenään.

2:16 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

En ole ihan noin syvällisesti perehtynyt, mutta jos noin on, sanon sen saman: sellainen on maailma ja sellaisia ihmiset. Se on oikeasti pitkä ja raskas tie opetella metodista alemmuudentuntoa (Tommiko se oli, joka tän lanseerasi) ja aika paljon helpompaa on silkka raaka laimentamaton minäily.

Ja kyllä sillä mun mielestä ihan silmät päässänsä on. Osaa se välillä nähdä jotain oikeaa ja oleellista.

2:22 ip.  
Blogger Panu kirjoitti...

Osaa se välillä nähdä jotain oikeaa ja oleellista.

Osaahan se joo, nyt se on päässyt kolumnistiksi Iltsikkaan, ja arvaapa keneltä jutun aihe ja osa sanavarastosta on kopsattu. Se ei takuulla edes osaa kirjoittaa asiallista (= ei-rääkyvää) tekstiä muuten kuin meikäläistä plagioimalla.

4:46 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ei tota kolumnia olis netissä jossain?

Vaikea arvioida, nimittäin. Sen verran skeptikko mäkin olen, kaikella kunnioituksella, että ihan puhtaasti sun lausuntoon en taida tässä asiassa luottaa.

5:05 ip.  
Blogger Panu kirjoitti...

Ei tota kolumnia olis netissä jossain?

Ei taida olla. Joudut ostamaan lehden.

5:31 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Luulenpa, että joudun olemaan ostamatta lehteä.

Asia jääköön puolestani avoimeksi.

5:43 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu