lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Samaa kyytiä toinen päivitys

Kävin tänään suorittamassa itsestäni Turvallisen ampujan.

Tiedoksenne, jos joskus aiotte tehdä saman: teoriakokeen jokaiseen kysymykseen oikea vastaus on "Piippu turvalliseen suuntaan ja sormi pois liipasimelta".

Toisaalta se kyllä oikeasti on turvallisen aseenkäsittelyn universaali ja ainoa viisaus, niin että miksi ei.

22 kommenttia:

Anonymous urogallus kirjoitti...

Eikö se universaali ja ainoa viisaus ollutkaan: "älä osoita aseella ketään ketä et ole valmis tappamaan".

Mitä aseita sinulla muuten on?

9:02 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

"Piippu turvalliseen suuntaan" sisältää ton.

Ei mulla ole kuin yksi .22-pistooli. Hankinnoissa on ollut jo pitkään ysi ja ressukivääri, mutta niin vaan on jääneet ostamatta toistaiseksi.

Kun joka tapauksessa oman hiekkakuopan puutteessa joutuu osallistumaan järjestettyihin rientoihin tai käymään kaupallisella radalla, tarve omalle ei olen niin pakottava eikä akuutti.Saa nähdä jos tässä nyt reipastuisi.

Entä itse? Pyssymiehiä? Mitä löytyy?

9:12 ip.  
Blogger Nikke kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

9:29 ip.  
Anonymous urogallus kirjoitti...

Ei ole minulla pyssyjä. Tällä hetkellä elämäntilanteeseen ei oikein sovi aseharrastus, mutta tilanne voi muuttua tulevaisuudessa. Voi olla, että alan metsästämäänkin.

Siviilissä olen muuten ampunut vain kaksi laakia haulikolla. Armeijassa sitten sai ampua koko jv:n repertuaarilla kovaa apilasta myöten ja myös räjäytellä yllin kyllin.

Tuon tapppojutun otin esille, koska se mielestäni on parempi tapa muotoilla asia kuin "piippu turvalliseen suuntaan", vaikka samasta jutusta onkin kyse.

9:42 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Aseella voi osoittaa ei-turvalliseen suuntaan, vaikka sillä ei ihmistä osoittaisikaan. Ja mun mielestäni on sitä parempi, mitä vähemmän aseista ja tappamisesta puhutaan samassa lauseessa. Mun aseeni eivät ole tappamista varten.

Nyt kun mä sain herneen tuhahdettua pois nenästä, haluan muistuttaa että uusi sivustomme tarjoaa kaksi näkökulmaa SRA-kurssin suorittamisesta.

50-kiloisen hermostuneen tyttösen näkökulma.

Tästä mä en halua puhua.

9:54 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kani,

jumalauta että teidän kerho jaksaa kirjoittaa pitkiä tekstejä Eihän noita lue erkkikään.

Olen samaa mieltä piipun suunnasta. SRA-kontekstissa piipun turvallinen suunta on yksiselitteisesti ampumasektoriin eikä siellä mitään ihmisiä ole, ei edes sellaisia, joita tekisi mieli tappaa, ja aika hervottomasti saisi sojotella ennen kuin piippu osoittaisi kuin korkeintaan tuomaria kohti, mutta ei se sittenkään mikään turvallinen suunta ole, jos se on sektorilta ulkona; tappamisestakin olen samaa mieltä, ne on ihan eri aseet kuin sun ja mun, jotka siihen on tehty.

10:32 ip.  
Anonymous Cat kirjoitti...

Niin, sinähän et ole tyhmä. Joo, ja olet sitä paitsi harkitseva tyyppi. Täytyy sanoa myös että oot falski... äläkä sano, että "täm mä tiedän". Totta kai.

12:07 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Cat,

http://anonilli.vuodatus.net/

12:20 ap.  
Anonymous cat kirjoitti...

Opettava Linkki! Oikeasti! Ei ole tarkoitus loukata. Kato, sitä kuvittelee kännissä olevansa ns. "sukkela", ja että vastaanottaja on kans n. 2,8 promillen ymmärryksessä. Se, että ei olekaan, on täysin käsittämätöntä. Pahus soikoon!

1:01 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Cat,

OK. Käsitin väärin, kerrankos näitä.

1:20 ap.  
Anonymous saara kirjoitti...

muuten, ulkomaalaisten miesten muuttaminen suomeenhan ei teist' miehist' riipu

11:52 ap.  
Anonymous urogallus kirjoitti...

Paha kani,

ymmärrän pointtisi. Toisaalta en itse kirjoittaisi MBC-juttuja, jos olisin huolestunut aseharrastuksen rajoittamisesta. (Kuten ilmeisesti itse olet)

Mitä saaran kommenttiin tulee, niin vaikuttaa siltä, että junakohtaus on pääsemässä hyvien ihmisten tarkkailun alle. Huolenpito on hassua ja hellyyttävää...

2:26 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

No mä en ole niinkään huolissani siitä, että sen enempää sun kuin mun nettikirjoittelun pohjalta aseharrastusta lähdettäisiin rajoittamaan. Ei meillä niin paljon uskottavuutta ole.

Enemmän mä älähdin sen takia, että henkilökohtaisesti koen vastenmielisenä tappamisesta puhumisen urheiluharrastuksen yhteydessä.

3:33 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Toisaalta ymmärrän sen, että äskeinen kommenttini ja kirjoittamani SRA-kisaraportit voivat näyttää olevan ristiriidassa keskenään. En tiedä, aukeaako tämä lukijalle, mutta noi raportit ovat tavallaan (itse)ironista kritiikkiä eräitä SRA-ammunnan piirteitä kohtaan. Näistä piirteistä voisin kirjoittaa enemmänkin, mutta esimerkkinä mainitsen esim. kiireestä kantapäähän US Marines-pukuun sonnustautumisen ja juurikin "olis se pudonnut"-tarinoinnin. Aina kun kuulen tauluja tarkistettaessa, että "olis ollu ryssän huono olla", tekisi mieli huutaa.

Ja en nyt yritä vihjata, että Urogallus olisi ym. kaltainen kooho yhden kommentin perusteella. Kunhan tarkennan omaa mielipidettäni.

3:43 ip.  
Anonymous urogallus kirjoitti...

Kani,

ei taideta saada tappelua aikaiseksi. Itse lähestyn asejuttuja ensisijaisesti armeija- ja metsästysjuttujen pohjalta. (En itse metsästä, mutta tunnen paljon metsästäjiä.) Siitä tuo tappolainaus, metsästäjiltähän se alunperin on kotoisin. Valitettavasti turvallinen aseenkäsittely ei kaikilta metsästäjiltä onnistu.

Eikä meidän kirjoituksillamme taida olla paljoakaan väliä. MBC:n itseironisuus välityy kyllä lukijalle, mutta luulen että ne toiset asehullut (=täyskiellon kannattajat) tajuavat tuollaiset sivut tahallaan väärin. Eipä kyllä aseiden vastustajiakaan oteta ihan täydestä tällä hetkellä.

Kommenttisi SRA-ammunnoista vahvisti ennakkoluulojani. Minkäänlaista kosketuspintaa niihin kuvioihin ei minulla ole. Oletan, että turvallisuuteen ym. tärkeisiin juttuihin suhtaudutaan niissä piireissä hyvin vakavasti?

5:38 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Urogallus,
hyvä näin. Tällai nettiin kirjoitellessa on liiankin helppo saada kina aikaiseksi ilman erityistä yrittämistä.
Mä olen tästä aseharrastuksesta kyllä sitäkin mieltä, että sitten jos/kun sitä on pakko harrastaa pimeessä yksin ja niin ettei peitto liiku, sen voi saman tien lopettaa kokonaan.

6:17 ip.  
Blogger Kami kirjoitti...

Juu, rynkyllä on toki lätkitty täälläkin, on se vaan vehje. Kunnioitukseni sitä kohtaan on aika suuri. Sun Tzu taisi olla se joka kuulutti että aseita ei saa rakastaa.

Itse olen ostamassa taljajousta. En ole jousella ampunut hetkeen, joten olisihan se kiva verestellä sitä. Tiedä vaikka metsällekin lähtisi sen kanssa.

Tietääkö muuten kukaan minkälaisia lupia jousella metsästämiseen tarvitsee? Aseenkantolupaa se ei vaadi, sen tiedän.

Eihän sillä toki mitään saa hengiltä, mutta eipä se ole se pointti.

Ollaan käynyt viimeisenä 5 kesänö virvelöimässä kaverin kanssa eikä olla saatu yhtäkään kalaa. Ihan jees. Melko zeniläistä hommaa.

4:34 ip.  
Blogger Siren kirjoitti...

Jee, aseita!

Kävin taannoisena päivänä ensi kertaa elämässäni ampumaradalla, ja se oli aika vinhaa. Puuha kävi mainiosta pääntyhjennyksestä: oli pakko keskittyä kybällä siihen mitä tekee. Lisäksi se aiheutti aikamoista adrenaliinin virtausta. Ajattelin lähteä kokeilemaan uudestaankin.

8:35 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Siren,

varo vaan. Tosta se lähtee. Menee kaikki uskottavuus kuule humanistien yrttiteepöydässä tota menoa.

9:55 ip.  
Anonymous Samuli K kirjoitti...

Virginia Techin tapahtumien puinneissa törmäsin tällaiseen tilastoon: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=6166. Tuon mukaan jokaisesta 100 000 kuolemasta Suomessa on "aseperäisiä" 6,46. Ruotsissa luku on 1,92, Irlannissa alle yksi ja Englannissa alle puoli.

Tuosta saa ulkopuolinen melko ammuskelevan kuvan Suomesta? Mikäköhän osuus noista on aseilla tehtyjä itsemurhia?

En ole pasifisti-fasisti enkä tavallinenkaan fasisti, jotain kenties siltä väliltä. Tämä ei yritä olla provosointia suuntaan eikä toiseen, ainoastaan aitoa ihmetystä. Odotin löytäväni Suomen listan toisesta päästä. Eikö täällä ole perinteisesti puukolla sohittu...

1:42 ip.  
Anonymous Samuli K kirjoitti...

Linkki hajos, tuossa sama: http://tinyurl.com/2h3j2

1:43 ip.  
Blogger Siren kirjoitti...

Hmph! Mä en edes juo yrttiteetä, kele.

(Mainitsin ammuskelustani parille humppanistikaverilleni, ja ne nauroivat mulle. Nauroivat!)

2:07 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu