sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Stadi on snadi mut buli

Kaunis Helsinkimme muistuttaa erehdyttävästi suurkaupunkia, kun ajaa linjalla 52 Kumpulasta Etelä-Haagaan. Loputon virta tiiviitä, vanhoja kauniita esikaupunkialueita tuo mieleen lähinnä Lontoon.

Ylipäätään luulen, että landepaukkujen helsinki-viha ja -pilkka johtuvat pitkälle siitä, että tyypit ihan oikeasti eivät ole Stadista nähneet kuin ydinkeskustan ja sehän nyt on kaikkien mielestä paskaa kanttia enkä minäkään ole siellä vapaaehtoisesti liikkunut enää vuosiin.

17 kommenttia:

Blogger Arawn kirjoitti...

Minä en tajua tuotakaan, että Helsingin keskusta olisi "paskaa kanttia". Minusta keskusta on ihan viihtyisä ja mukava paikka ja itse käyn keskustassa vallan mielelläni.

En oikein ymmärrä, millainen keskustan pitäisi olla, jotta se kelpaisi. Helsingin keskustassa on minusta kivaa se, että se on suht tiivis ja helpohkosti määriteltävissä - se ei ole suuri, laajalle levinnyt alue vaan psyykkisesti ja fyysisesti hallittavissa. Kun menen shoppailemaan, voin helposti käydä keskustaliikkeet läpi muutaman tunnin aikana.

Muissa kaupungeissa keskustat ovat isoja, mölyisiä, harmaita, pitkiä, epähallittavia. Zaporozhjessa, miljoonakaupungissa, ei ole selkeää keskustaa vaan huikean pitkä pääkatu. Pietaria vaivaa hiukan sama ongelma; keskustaa on käytännössä kaikki Moskovan juna-aseman ja talvipalatsin välillä. Moskovasta ei kannata edes puhua.

10:03 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mua häiritsee Stadissa, että ytimessä ei asu kukaan ja siksi siellä ei kukaan koe tarvetta käyttäytyä ihmisiksi. Lisäksi viimeisen parin vuoden aikana örinämiehet ovat alkaneet käydä hermolle ihan suunnattomasti.

Ei Hgin keskustassa siis minunkaan mielestäni rakennettuna ympäristönä mitään vikaa ole, vaan sosiaalisena.

10:25 ap.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Tuo oli lapsuuteni koulumatka, paitsi että se jatkui vielä Pohjois-Haagaan. Vähän vaikea ajatella maisemien kauneutta.

10:48 ap.  
Blogger Allyalias kirjoitti...

Minä olen landepaukku, mutta minusta Helsingin keskusta on aivan ihana, elävä ja kaunis. No, okei, ehkä ihmiset eivät ole viihdyttävimmällä mahdollisella tuulella ja bussin setä ei huuda "Haudi-hou!" heti uuden asiakkaan nähdessään. Mutta oikein mielellään tämä maalaishiiri ainakin hipsuttelee Helsingin kaunista keskustaa ihmettelemässä :)

11:24 ap.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Ei kun tietysti just Etelä-Haagaan. 52 kiertää niin tolkuttomasti, että se tulee ensin Pohjois-Haagaan.

11:43 ap.  
Blogger Zepander kirjoitti...

Ensinnäkin http://zepander.wordpress.com/2007/04/30/10-vuotta-hellsinkilaisena/

Sit, kiitos vinkistä, nyt vasta tuli mieleen että 52 voisikin olla hauska reitti ajella ihan muuten vain tässä joku päivä! Duunissa ei ole kiirettä, ja pysäkit löytyy läheltä...

12:24 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Zepa,

kävin kurkkaamassa ja kieltämättä hyvän listan olet kasannut. Mä tunnistan tän kaupungin noista.

12:33 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Mjaa. Helsingin keskustan örinäpelletkin voittavat milloin tahansa Moskovan keskustan tympeät tahvot. Itse harvemmin edes joudun kenenkään kohteeksi siellä, joten ehkä siksi asia ei ole minua sen kummemmin häirinnyt.

Luulen, että tässä on myös joillain perpektiiviharhaa: koska Helsingin keskustassa ainakin Helsingissä asuvat käyvät keskimäärin useammin kuin muiden kaupunkien keskustoissa (ainakaan suurkaupunkien), sitä tietysti törmää ikävään väkeään useammin Hesassa.

2:26 ip.  
Blogger Annikki kirjoitti...

Ei tsadissa voi kunnon ihminen elää, ja toivon hartaasti ettei sinne tarvitse koskaan muuttaa työn perässä. Liian ahdasta, liikaa liikennettä ja nokea, liian kallista, tuulista, eikä kunnon talvea.

Sitäpaitsi siellä on mahdoton kasvattaa aito-savolaisia lapsia, joten nou nou. Menen mielelläni asumaan puskaan.

(arvaan, että kukaan ei jää kaipaamaan :) )

2:30 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Arawn,

mua ne taas ottaa päähän jo pelkällä olemassaolollaan ja tiedostan, että ongelma on lähinnä minun, koska kyllähän nyt kaupungissa pultsareita on aina ollut.

Annikki,

mähän en ainakaan kuulu siihen koulukuntaan, jonka mielestä kaikki paitsi Helsinki on turhaa. Tää nyt vain on mun kotiseutu eikä siinä muuta.

3:23 ip.  
Blogger Kami kirjoitti...

Kavereita on paljonkin muuttanut Helsinkiin. Itse en sinne halua. Parasta on kavereissa se että kun ne asuu siellä puoli vuotta niin ne puhuu sitä samaa ihme murretta. Se särähtää korvaan.

Olen käynyt siellä suurinpiirtein kerran kesässä ja ihan hauskaa on ollut. Se keskusta on vähän kuin joku ulkomaa jossa puhutaan pääosin samaa kieltä. Ärsyttää lähinnä se että kaikkialle on niin perkeleellinen matka. Landella on helpompaa.

Itäkeskuksessa olen pyörinyt parina päivänä pelkästään ja mielenkiintoista oli. Eipähän aika käynyt pitkäksi.

Hietsussa ryypättiin kavereiden kanssa ja se oli myös ihan hilpeetä hommaa.

9:12 ap.  
Blogger Brim kirjoitti...

Ei Hell-singissä itsessään ole mitään vikaa, vaan nimenomaan joissakin sen asukkaissa. Niissä, jotka ovat oikeasti muuttaneet sinne jostain ihan muualta ja yrittävät olla niin stadilaista, niin stadilaista, ja pilaavat siinä samalla kunnollisten, suoraselkäisten helsinkiläisten maineen.

Hyvänä esimerkkinä isoveljeni, joka on asunut Tsadissa nyt häthätää kaksi kuukautta, ja joka yrittää epätoivoisesti vääntää stadin slangia ja esiintyy niin kuin ei olisi koskaan käynyt kehäkolmosta pohjoisempana, josta alkaa tietenkin erämaa ja jossa idiootit landepaukut asuvat.

Eli toisin sanoen: Helsingissä ärsyttävät ne tyypit, jotka kohtelevat muita ihmisiä alempiarvoisina ja typerinä. Tämä ei luonnollisestikaan koske läheskään kaikkia, vaan hyvin pientä osaa väestöstä. Mutta sekin pieni osa riittää pitämään minut poissa.

4:16 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Brim,

kun mä olin Turussa töissä, työkaverit kysyivät olenko mä syntyperäinen helsinkiläinen. Kuultuaan että olen, he sanoivat arvanneensa, koska mä en jotenkin vaikuta niin stadilaiselta.

Minusta tuossa tapahtui jotain aika jännää.

9:56 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

'esiintyy niin kuin ei olisi koskaan käynyt kehäkolmosta pohjoisempana'
Juntti puhuu Kehästä. Jos oikea stadilainen haluu snobbailla, niin sivistyksen raja vedetään paljon etelämmäksi ja vittuilu suunnataan hesalaisiin lähiöasukkeihin, jotka kuvittelevat olevansa urbaanimpia kuin vaikka lahtelaiset.

10:39 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tsadi ja tSudani, ok.

10:11 ip.  
Blogger Janne kirjoitti...

Stadi on snadi mut buli!

Jokainen suomalainen tuntee toisensa yhden tai kahden ihmisen kautta. Suomi on pieni maa ja stadi on snadi kaupunki ja ihmiset on jokapuolella yhtä juntteja.

Skeidan itsetunnon omaavat landet ku muuttaa stadiin niistä tulee keskimäärin ärsyttäviä pätiöitä ja spedejä (joita ne on varmasti ollu jo muuallakin) jotka puhuu "stadia", laittaa kirosanat vääriin paikkoihin ja äpäröi ja vittuilee kaikille jotka ei oo yhtä stadilaisia ku ne ite on. Eli amarillosta saa pillua ja maapallo on pyöree.

Any-Focking-ways keskusta on ookoo ja keskimäärin suomalaiset on, mihin tahansa sitä meneekin, epäkohteliaita paskaitsestuntosia mulkvisteja oli ne mistä hyvänsä ja mitä sukupuolta tahansa.

SUOMI ON EPÄKOHTELIAIDEN JUNTTIEN MAA!

-supadupa

9:19 ap.  
Blogger Janne kirjoitti...

siis oikeinkirjoitettuna "pätijöitä"

9:20 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu