keskiviikkona, helmikuuta 16, 2005

Bääsiäisenä Baltiaan

Sävel Jaakko Kulta:

Rääveli ruulaa
Rääveli ruulaa
ruulaa juu
ruulaa juu

Rääveli se ruulaa
Rääveli se ruulaa
ruulaa juu
ruulaa juu

Paitsi että tällä kertaa mennään Riikaan. Tallinnassa ollaan vain yksi yö ja sekin siksi, että bussi Riikaan lähtee seitsemältä aamulla. Muistini mukaan teoksessa Suomen kansan sadut kerrotaan mitä vakuuttavimmin, että Riian kaupungissa tarvitsee vain kävellä suu auki ja pian suuhun singahtaa paistettu pyy. En ole koskaan maistanut pyytä, joten odotan reissua innolla.

Mistä tulikin mieleeni se kerta, kun olin asiakkaiden kanssa Savoyssa syömässä. En ymmärtänyt listasta hölkäsen pöläystä ja koska en ole tottunut hienoihin paikkoihin, en myöskään kehdannut näyttää olevani tottumaton hienoihin paikkoihin. Niinpä tilasin metsoa xyz, koska pidän linnuista sekä elävinä että lautasella (Papukaijoja vituttaa tänään ja se on niille oikein. Mua vitutti papukaijat eilen. Tänään on häkkipäivä nääs, mutta eilen oli hervoton vaiva saada niitä koppiinsa edes sapuskalle ja tuulettaminenhan ei käy jos pikku parakiitit ovat vapaana. Harkitkaa ennen kuin otatte lintuja tuhoamaan sisustustanne.) ja ajattelin, että pakko sen on olla hyvää kun sitä Savoyssa tarjoillaan.

Muuten kaikki meni hyvin, mutta Metso xyz osoittautui olevan pataruoka, joka kypsennetään taikinakuoren alla ja tarjoillaan sen päällä. Voitte uskoa että olin pihalla kun tarjoilija tuo ruukun nokan eteen ja sanoo sulavasti "Teidän metsonne". Olin jo sanomassa metsolleni päivää, mutta maltoin mieleni ja nyökkäsin kun en muutakaan keksinyt ja jäin ihmettelemään. Tulihan se safkakin sitten pian ja hyvää oli.

Mutta en mä silti oikein tykännyt. Aina menee hyvä safka vähän hukkaan kun pitää syödä asiakkaiden kanssa. Perästäjälkeen mentiin Timon kanssa kaljalle sitten.

Ai niin. Älkää sitten uskoko kun hotelli Saulite väittää huoneen hinnaksi nettisivuillaan 21 lätkyä. Ei ne sillä myy. 46 on oikea hinta. Sanoin niille että en mä tuu kun te narraatte.

2 kommenttia:

Blogger Mikko kirjoitti...

Iha vitsin vidun kallista. Ootsä joku eliittipossu häh? Aina kun _meitsi_ käy Riiassa, meitsi menee Hotelli Auroraan. 4,5 Lat/yö kahden hengen huoneessa. Siellä on paikallisia pultsareita, yläkerrassa venäläisiä huoria ja sit tietenki suomalaisia hippejä, jotka voi houkutella Jurmalaan jos on kesä. Suihkua varten pitää vaan vetää känni, on se sen verran karski kokemus.

11:02 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ei sitä kato muijansa kanssa oikein voi mennä mihin tahansa. Naiset tahtoo puhtaat lakanat.

Mutta en mä siis tosiaan sitä 46 länttyrää maksanut. 17/yö hotelli Viktorijassa.

12:54 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu