tiistaina, marraskuuta 01, 2005

Hink hink, iih iih

Niin pitkään kuin muistan, ja minä muistan sentään jotain 25 vuotta, on tasaisin välein sattunut silmiini artikkeleita suuresta tabu-aiheesta, jonka tabuus ilmenee siitä, että siitä kirjoitetaan lehteen tasaisin välein artikkeleita, joissa kerrotaan, että kyseessä on tabu.

Iltalehti on päättänyt jatkaa perinnettä.

Hieno homma.

12 kommenttia:

Blogger Siren kirjoitti...

"Sooloseksi" on ehkä rasittavimpia eufemismeja runkkaamiselle.

12:36 ip.  
Blogger Panu kirjoitti...

Ja jostain kumman syystä se "tabu", joka "paljastetaan", on aina _naisten_ masturbaatio.

2:24 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Jätkät kun pieksää nuppia, se on ihan arkista roiskimista vaan. Ainakaan siinä ei ole mitään upeaa eikä vahvaa eikä siinä kukaan sen kummemmin tutustu omaan seksuaaisuuteensa tai löydä mieheytensä lähteitä.

Siinä ihan vaan vedetään hanskaan.

Eipä sillä. Kyllä mun käsittääkseni tytöt osaa runkata ihan ilman näitä neuvojiakin.

2:48 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Runkkaaminen on hyvinkin jees - molemmilla.

Keneltä ikinä olen kysynyt, tiukin suhtautuminen on ollut uskiksilla, joiden mielestä runkkaaminen on ylipäätään syntiä.

Panu: Se johtuu siitä, että aikoinaan naisen klitoris saatettiin esim. leikata pois, jos nainen masturboi, kun taas miehelle masturbointi oli normaalia.

6:59 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

arawn,

ihan tosi? Leikattiin pois? Mä en ole kuullutkaan. Milloin tommosta tehtiin ja missä? Kuinka yleisesti?

Pappa Freudkin sentään tarjonnut naispotilaille genitaalihierontaa vibraattorilla, koska sen synnyttämä hysteerinen kohtaus (kyllä, juuri se) laukaisi neurooseja.

8:30 ip.  
Blogger Siren kirjoitti...

Mielestäni on aika selvää, että ihminen tutustuu omaan seksuaalisuuteensa ja ruumiiseensa mm. runkkaamalla. Seksi toisen ihmisen kanssa on aika hankalaa, jos ei tiedä itsekään, mikä tuntuu hyvältä. En tiedä onko itsetyydytyksessä mitään "upeaa" tai "vahvaa", mutta kaikille ihmisille runkkaus ei ole arkinen itsestäänselvyys, josta tulee yksinomaan hyvä olo. Joillekin se on ihan oikeasti tabu, joka aiheuttaa häpeää ja inhottavia fiiliksiä.

Ja joo, kyllä tytötkin runkkaa ihan ilman niitä neuvojiakin.

11:52 ap.  
Blogger Panu kirjoitti...

Joillekin se on ihan oikeasti tabu, joka aiheuttaa häpeää ja inhottavia fiiliksiä.

Juu, näitä "joitakin" kutsutaan teknisellä termillä poika. Vain poika voi olla halveksittu "runkkari". Vain poikaa haukutaan "runkkariksi".

2:01 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Runkkaamisessa mitään tutustuta omaan seksuaalisuuteen ...ttu.
Himo(vietti,halu..ihan miten vaan) ajaa hakkaamaan lihaa!

2:32 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Panu,

onko se niin saatanan vaikeaa uskoa mitä ihmiset sanovat?

Jos tyttöihminen sanoo sulle selvällä suomella, että runkkaaminen voi ihan hyvin aiheuttaa tytöille iljetystä ja syyllisyyttä, mitä kohtaa siinä sä et varsinaisesti ymmärtänyt?

Sinänsä muuten hauskaa, että heti kun mä skrivaan käteenvedosta, tänkin puljun kommenttipalsta vilkastuu.

3:16 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Junakohtaus: Englannissa joskus 1800 -luvulla. Itse asiassa sillä hoidettiin naisten sairautta nimeltä "hysteria", joka oli siitä kätevä, että sen oireisiin kuului ihan mitä tahansa, mitä lääkärit tai naisen sukulaiset halusivat oireina pitää. Yksi oireista oli tietysti itsetyydytys.

Minustakin Panun luetun ymmärtäminen on aika heikkoa. Moni poika ei tunne syyllisyyttä runkkailustaan ja toisin päin, moni tyttö kyllä tuntee. Itse en nuorempana runkannut (shock), joten sitä en hävennyt, mutta häpesin kyllä, jos koskettelin sukuelimiäni. Eihän se ollut lainkaan soveliasta.

Mutta Panun mielestä en toki hävennyt enkä tuntenut syyllisyyttä, sillä enhän ollut poika.

Ja muuten, suurinta syyllisyyttä tuntevat todennäköisesti ne kristityt, jotka pitävät touhua syntinä, mutta tekevät sitä silti.

1:37 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Sä et runkannut nuorena? Toi varmasti selittää paljon. Nyt kun vielä tunnettaisiin niin hyvin, että mä keksisin mitä.

Tylyä hommaa. Ei ihmisiä saa sillä lailla silpoa. Mistä päästäänkin taas siihen, että oli ne suffragetit kovia akkoja ja sitä samaa hysteriaa se freudkin niillä vibroillaan muuten hoiti.

On siinä jengi itselleen uskonnon ottanut, jos ei muka käteenkään saisi vetää. Eihän siinä ole perkele mitään rotia enää.

1:59 ip.  
Blogger Siren kirjoitti...

Himo, vietti ja halu eivät sitten ilmeisesti ole osa seksuaalisuutta?

"Runkkari" on tosiaan aika sukupuolittunut haukkumasana, mutta kuten jo aiemmista on käynyt ilmi, tämä ei toki estä tyttöjä tuntemasta häpeää ja syyllisyyttä samasta asiasta. Been there, done that. Ja jos sukupuolittuneita haukkumasanoja aletaan etsiä, kantsii pitää mielessä, että vain tyttö voi olla halveksittu "huora". Vain tyttöä haukutaan "huoraksi".

2:00 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu