tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Vähän häveliäisyydestä

(Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että ainoastaan viktoriaanit olivat vapaita tekopyhyydestä. Kunnon viktoriaanin mieleenkään ei olisi tullut väittää, että mies- ja naiskirjailijoiden teoksia saa vapaasti sekoittaa hyllyssä ilman, että se mitenkään liittyy nussimiseen.)

Kun ajatellaan, miten tavattoman häveliäästi maailman käytännössä kaikki kansat suhtautuvat pimppi- ja kikkeli-asioihin, eikö ketään muuta ihmetytä, että sukulaissuhteista puhutaan avoimesti? Lapsi sanoo isäänsä isäksi ja äitiänsä äidiksi, vaikka kaikki tietävät, että nyt se puhuu siitä, että noi on olleet sillä lailla. Siinä on oikeastaan jotain tavatonta ja luulen, että vain kaksoisajattelun voima saa ihmiset luontevasti toimimaan sillä tavoin.

Eräs poikkeus kyllä on. Maailmassa on kansanryhmä, joka ei sano "isä" tai "äiti" ja juuri siksi, että panemisista ei puhuta. Arvauksia?

4 kommenttia:

Blogger Hyvärinen J. kirjoitti...

Tarkoittamasi kansanryhmä taitaa olla romanit. He kun eivät juuri noista häveliäsyyssyistä käytä sukulaisuussuhteisiin viittaavia ilmaisuja.

9:30 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Juurikin niin. Suomenmustalaiset eivät puhu sukulaisuussuhteista. On niillä säätämistä.

9:50 ap.  
Blogger Nukapai kirjoitti...

Onko niille kaikki "Reiska"? Hehheh. Hyva huomio, muuten. Ja satuitko koskaan nakemaan South Park jaksoa jossa tuli semmosia avaruusolioita jotka kutsu kaikkea "maarklaarkiksi". Onkohan se samaa touhua romaaneilla? :D

4:10 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ne sanoo etunimeltä.

Toisaalta kun vanhemmat ei ole paikalla, romanit kyllä sanoo että kenenkäs poikia tai tyttöjä sitä ollaan.

10:24 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu