tiistaina, helmikuuta 14, 2006

Vulgääriteologista kulttuuriantropologiaa

Jotenkin tuntuu, että taivaskäsitys kertoo uskonnon harjoittajista paljon.

Orjien ja muiden persaukisten raatajien kristinuskon taivas esimerkiksi on siitä kiva paikka, että siellä ei tarvitse tehdä mitään. Saa ihan vain huilata. Karavaanimiehillä taas on reilusti vauhdikkaampi taivas, sillä muslimit kuoltuaan saavat pornoilla, mässäillä ja polttaa pilveä.

Mutta kaikkein kovimpia jätkiä olivat viikingit, sillä Walhalla on semmoinen paikka, että siellä saa nyt, aina ja iänkaiken tapella kännissä.

7 kommenttia:

Blogger Lupus Celestialis kirjoitti...

Karavaanimiesten taivas on myös viileä paika täynnä solisevaa vettä ja vihreitä kasveja. Onkohan inuiitin taivaassa vastaavasti lämmin eikä tartte vuorata itseään hylkeennahoilla?

7:39 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä luulen että ei.

Roomalaisilla orjilla oli jonkinlainen käsitys siitä, että saa huilata. Hiekkamiehet pääsivät aika ajoin keitaalle. Viikingeillä oli juhlansa. Suomalaisessa kansansadussa järvellinen puuroa on yltäkylläisyyden huippu.

Luultavasti eskimo (tiesitkö, että G-maan eskimot loukkaantuvat, jos niitä sanoo inuiiteiksi? Inuiitit on vain yksi kanadalainen heimo)funtsaa taivasta niin, että siellä hylje tulee joka kerta avannolle ja on ihan sairaan lihava. Sitten saa syödä traania päivät pitkät ja ottaa hapanta.

8:01 ip.  
Anonymous windy kirjoitti...

Muinaissuomalaiset taisi Tuonelassa vaan kallistella tuoppia ja pitää ikävää, niinkuin suomalaiset yleensä kautta aikojen.

6:37 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Se kai se parasta on mitä finski tietää, murjottaa kännissä.

6:43 ip.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Jostain olen lukenut, että eskimoiden taivaassa on kesä (ei siis jäätä eikä avantoa), ja lihava peura tai muu sellainen eläin juoksee paikalle kun vain kutsuu. Tietolähteen "jostain" luotettavuutta en osaa arvioida.

2:54 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Eufemia,

toi vaikuttaa aika uskottavalta.

3:09 ip.  
Blogger tommi kirjoitti...

Minun taivaassani on nettiyhteys.

3:57 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu