maanantaina, elokuuta 21, 2006

Tämä ilon ja onnen päivä

Jani "Romeo" Päivärinta on palannut kesätauolta lähettämään meille viikkokirjeitään.

Tällä kertaa kirjeen alkupuolella J."R". ylittää tai alittaa itsensä, näkökulmasta riippuen. Aluksi meille nimittäin kerrotaan, ihan aiheellisesti, että naiset eivät välttämättä jaksa kuunnella sinun inttijuttujasi, vaan syytä olisi keksiä jotain puhuttavaa, mikä lyyliäkin mahdollisesti kiinnostaisi. Moisen saavutuksen saavuttamiseksi saamme pistämättömät neuvot:

Ja tässä annan sinulle muutamia hyviä puheen-
aiheita, joita voit käyttää naisten kanssa:

Psykologia, parapsykologia, ennustaminen,
taikuus, ihmissuhteet, muoti ja sisustaminen.

Niillä pääset jo alkuun.

Ja ellet tiedä noista aiheista mitään, niin
tee itsellesi palvelus ja käy lainaamassa aiheista
muutama kirja kirjastosta.

Viikkokirjeen loppuun on ilmestynyt disclaimer:

Tämän uutislehden kirjoitukset perustuvat henkilöiden
omakohtaisiin mielipiteisiin eikä niillä ole
tieteellisesti niille kuuluvaa arvoa. Kirjoitukset ovat
tarkoitettu huvikäyttöön sekä hauskanpitoon.

Amen to that.

14 kommenttia:

Blogger Lord Boredom kirjoitti...

On kyllä hyvin surullista, jos puheenaiheiden pitää liikkua huuhaan piirissä. Pääsisikö treffeille Dana Scullyn, tuon fiktiivisen skeptikon kanssa? :P

Varmaankin nuo neuvot toimivat joidenkin naisten kanssa, mutta... ettei miehet vain tee virhettä jutellessaan "naisellisista" asioista? Eikö miehen pidä kertoa inttijuttuja, puhua urheilusta että häntä myös pidettäisiin miehenä?

Samapa tuo. Parhaat keskusteluni naisten kanssa olen käynyt synnytysoikeuden rajaamisesta, feminismin naisia aliarvioivasta puolesta, talonpoika Lallista, kvanttimekaniikasta ja kinkyseksistä.

9:27 ap.  
Blogger Matti kirjoitti...

Sisustamisesta, designista ja sellaisesta puhuminen voi olla ihan miehekästä. Mutta mies tekee kyllä pahan virheen, jos ei lähtökohtaisesti hyväksy että naisilla on näissä asioissa syvempää viisautta tarjolla. Menepä esimerkiksi kyseenalaistamaan naisen tyylitajua siinä mitkä värivalinnat ovat "kivoja".

9:33 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Bore,

sepä se. Ensinnäkin ihan oikeasti en ole kovin kiinnostunut sisustuksesta ja toiseksi olen vähän sitä mieltä, että kaverimiehet ja homot on niitä, joiden kanssa puhutaan tyttöjen juttuja. Lisäksi naiset eivät ole mitään idiootteja, ei niille tarvitse lässyttää.

Matti,

en tiedä missä piireissä liikut enkä mitä sanastossasi tarkoittaa "kyseenalaistaminen", mutta en ole havainnut moista ongelmaa. Siitä olen samaa mieltä, että sisustamisesta voi puhua siinä missä muustakin, mutta siitä pitää silloin tajuta jotain (ks. ylempänä).

9:36 ap.  
Blogger Brim kirjoitti...

Koska olen itse varsin keskustelutaidoton, en osaa ottaa kantaa kuin teoreettisella tasolla. Aivan sama onko keskustelukumppani mies vai nainen, pyrkisin vaivihkaa ottamaan selville asiat joista vastapuoli on kiinnostunut. Jos joku/jotkut niistä aiheista sivuavat omia kiinnostuksen kohteita, puhutaan sitten niistä.

Naiset ovat yhä kasvavassa määrin kiinnostuneempia tieteestä ja tekniikasta. Hävettää myöntää, mutta itselläni meni vähäksi aikaa sormi suuhun, kun serkkutyttö alkoi kerran innoissaan jutella CERN:in hiukkaskiihdyttimestä ja kuituoptiikasta. Tosin hän on kiinnostunut myös sisustamisesta ja designista.

No joo, tiedän että minulla on hyvin suppea näkökanta, kun perustan tietoni muutamaan harvaan naisyksilöön - joko minä olen tavannut vain poikkeuksia säännöstä tai sitten vastakkaisen sukupuolen edustajat ovat pikku hiljaa laajentamassa harrastuksiaan.

11:53 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

... tai sitten voi jopa olla niin, että naiset ovat koko ajan olleet kiinnostuneita vaikka mistä!

Sen verran feministi minäkin olen, että aina naurattaa kun miehet ovat parempia avaruudellisessa hahmottamisessa ja naiset tekstiilitöissä. Kuka yhdenkin kledjun on ommellut, tietää tasan että siinä jos missä on kyse avaruudellisesta hahmottamisesta.

12:25 ip.  
Blogger dudivie kirjoitti...

oletpas tosi feministisika

2:19 ip.  
Anonymous Jussi Halla-aho kirjoitti...

"Tämän uutislehden kirjoitukset perustuvat henkilöiden
omakohtaisiin mielipiteisiin eikä niillä ole
tieteellisesti niille kuuluvaa arvoa."

Siis tarkoittaako tämä, että tieteellisesti niille kuuluu arvo, mutta niillä ei ole sitä?!

2:24 ip.  
Anonymous tiina kirjoitti...

mutta Brim olen ymmärtänyt että Sina serkkutyttösi kanssa et havitellutkaan sellaista suhdetta

2:43 ip.  
Anonymous tööt kirjoitti...

tietysti, hyvä halla-aho, mutta teidän olisi syytä nyt askaroida eduskuntavaalien kanssa!

2:47 ip.  
Anonymous Jussi Halla-aho kirjoitti...

Onko nimim. töötillä ns. ongelma?

3:02 ip.  
Blogger Brim kirjoitti...

Tiina, no en havitellutkaan, herranen aika. Eikä hän ole ainoa nainen, joka on minulle tuollaisia haastellut. Serkkuni juttelee sellaisia tulevalle miehelleenkin, ja kiinnostus sellaisiin asioihin oli se, mikä heidät alunperinkin yhteen vei, tiemmä.

3:25 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä ainakin arvostan ns. ihan vitusti, että voin kotona puhua historiaa ja politiikkaa. Vähänkö olisi tolloa, jos muija ei välittäisi tuon taivaallista jutuista, jotka mulle on oleellisia.

3:31 ip.  
Blogger Antti kirjoitti...

On tainu Päivärinta jättää psykologiat lukematta ja kokeilematta. Reippaasti yleistäen ihminen puhuu kaikkein mieluiten itsestään (ja sysätään tähän itseen myös kaikki henkilökohtaiset kiinnostuksenkohteet). Plus keskustelua ruokkivaan tahtiin kysymyksiä.

1:46 ip.  
Anonymous you kirjoitti...

se mikään nimimerkki ole

4:23 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu