perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Vihdoinkin jotain järkeä

Melko moni on uhrannut montakin ajatusta sille, että mitä svuugdia se jenkki oikein omasta mielestään meni Irakiin tekemään.

Kas kun siinä sodassa ei ole pienintäkään mieltä sotilaallisesti, geopoliittisesti eikä sitten yhtään millään mielekkäällä mittarilla, ja kuka tahansa näki jo hommaan ruvetessa, mitä siitä vielä tulee, mutta niin vain ne tohinalla sinne painoivat.

Toissailtana tuli telkkarista dokkari, jota ikävä kyllä katsoin alkuun vain toisella silmällä, joten referaatti jää vajaaksi. Siinä kerrottiin, että neocon-klikki, Wolfowitzit ja keitä heitä on, halusi poistaa CIA:n pelikentältä ja siirtää tiedustelutoiminnan ja sitä mukaa aineiston syöttämisen poliittiseen koneistoon Pentagonille ja itselleen. Tämän projektin työkalu oli luoda Irakin uhka ja vastata siihen.

Tämä on ihan oikeasti ensimmäinen tolkun selitys siihen sotaan, minkä olen kuullut. Kyseessä oli palatsipoliittinen tempaus, ei muuta, ja kuten pelin henkeen kuuluu, siitä maksavat hengellään ihan muut miehet kuin ne, jotka homman laittoivat pystyyn.

4 kommenttia:

Blogger Jonne kirjoitti...

"Kas kun siinä sodassa ei ole pienintäkään mieltä sotilaallisesti, geopoliittisesti eikä sitten yhtään millään mielekkäällä mittarilla, ja kuka tahansa näki jo hommaan ruvetessa, mitä siitä vielä tulee, mutta niin vain ne tohinalla sinne painoivat."

Öljy, öljypä öljy.

11:28 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Vähemmällä vaivalla sitä öljyä saa, kun antaa paikallisten hoitaa toistensa tappamisen.

11:32 ap.  
Blogger Lupus Celestialis kirjoitti...

"Öljy" on NIIN huono vastaus. USA sai Irakilta ihan niin paljon öljyä kuin halusi jo ennen sotaa, ja aikaisemminkin. Nyt öljykentät on paskana ja suuri osa öljytuloista valuukin islamisteille.

1:05 ap.  
Blogger Jonne kirjoitti...

Veikkaisin että ajattelivat tulevaisuuteen - Irakissa on maailman suurimmat öljyvarat ja kun barreli alkaa maksaa sellaista päälle 200 taalaa, republikaanit eivät halua olla sekoilevien islamistien armoilla, vaan sopivinta olisi että Irakissa on USAlle myötämielinen hallitus.

Vituiksihan tuo meni, mutta tämän veikkaisin siis aikomuksen olleen.

10:34 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu