perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Se siitä söpöydestä sitten

Siteeraan alempana mainittua kaveriani Jussi Halla-ahoa:

Kulissien takaisista tapahtumista voidaan mainita, että kun toimittaja Martelius pyysi minua ja Lahtista ehdottamaan lisähaastateltavia, tarjosimme hänelle kaveriamme Veraa, kriittisesti maahanmuuttoon ja monikultturismiin suhtautuvaa, sujuvasti integroitunutta uussuomalaista nettikirjoittajaa. Vera ei kelvannut Nyt-liitteelle, "koska hän ei ole suomalainen". On mielenkiintoista, että toimittaja Martelius otti oikeudekseen määritellä, kuka on suomalainen. Vuoden 2005 somalilevottomuuksien aikaan Nytin linja oli vielä se, että Helsingin keskustaa terrorisoineita nuoria ei olisi pitänyt kutsua "somaleiksi", hehän olivat suomalaisia. Toimittaja Ville Similä ihmetteli, miksei kovaan päähämme mahdu se, että kaikki suomalaiset eivät enää ole pellavatukkaisia joukahaisia. Vera olisi kai ollut vähän liikaa. Pakolainen. Ulkomaalainen. Nainen. Juutalainen.

Onko liikaa vaadittu, että kansallisuuden määritelmä ei muutu päiväntarpeen mukaan?

Itse kysyy ja itse vastaa: näkyy olevan.

Ei näin.

5 kommenttia:

Blogger Annikki kirjoitti...

Ai oliko se jotenkin yllätys, että Nyt-liite ei ole mikään puolueeton ja hyväntahtoinen laatujulkaisu?

Nyt-liite esittää haastateltavansa juuri siinä valossa kuin haluaa, eikä mitenkään muuten. Poliitikkojen haastattelu on erityisesti asenteellista, ja räikeiden vastakohtien hakua.

Silloin joskus, kun Nyt teki jutun nuoresta kokoomuslaisesta kansanedustajasta, Piia-Noora Kaupista, koko juttu oli tehtailtu siten, että jutun jälkeen koko Suomi vihasi tätä muka nuorta ja typerää sikaporvaria.

Jos ei satu Nyt-liitettä miellyttämään, niin turha on odottaa reilua kohtelua. Kai tämä ehdokaskaverisi kirjoitti haastattelusta vastineen itse Hesarille?

11:08 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Jos se olisi tullut mulle yllätyksenä, olisin sanonut yllättyneeni

Ei mua asenteellisuus sinänsä niin korpea. Mikä häiritsee, on okan julilausutun linjan rikkominen, milloin sitä tapahtuu.

Mä en tiedä mitä Jussi on tai ei ole kirjoittanut.

7:48 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olisikos sinulle kelvannut joku hauskannäköinen, sujuvaa suomea puhuva, tummahipiäinen, koulutettu nainen?

Vai taas mennyt mamuiluksi?!

Nythän HS otti pääkirjoituksessaan kantaa demareita vastaan. Näin tällä kertaa.

Vihreillä ja vasemmistoliitolla on parhaat ehdokkaat!

1:42 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

ano,
kelvannut mihin? Mä en tiedä onko ihonväri ja sukupuoli sulle oikeasti kynnyskyssymyksiä, mutta mä en tee äänestyspäätöksiä sellaisilla perusteilla.

8:56 ap.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Ai tässä olikin kyse politiikasta. Mulle tuli heti jotain muuta mieleen kun kysyttiin hauskannäköisten naisten kelpaamisesta jollekin.

Vihreillä ja vasemmistoliitolla ei ole edes hauskimpia ehdokkaita, se kunnia menee Suomen Kansan Sinivalkoisille ja Itsenäisyyspuolueelle.

10:49 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu