keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Kohti aidosti monikulttuurista Eurooppaa

Teletappituokio, teletappituokio.

Kommentteja?

10 kommenttia:

Anonymous urogallus kirjoitti...

Tahtoo kans.

Jälleen kerran: sitä voisi vaikka huolestua, ellei tietäisi että kaikki päättyy kuitenkin hyvin.

4:36 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Öh, mä en nyt oikein ymmärtänyt tota englantia... Mitä ylimääräistä tukea niille lisävaimoille maksetaan?

6:40 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No on sulla missio etsiä näitä ulkomaan ihmekoukeroita? Mitä haet takaa? Että jos Suomeen tulee lisää maahanmuuttajia, niin kohta kaikki paska läjähtää tuulettimeen täälläkin? Jos etsimällä etsii ongelmia, niitä taatusti löytää kun on koko maailma ja google käytössä.

Et sitten onnistu löytämään yhtään vastakkaista esimerkkiä? Vai skippaatko ne? Onko sulla joku päivystävä hakusana?

9:42 ip.  
Blogger Paha Kani kirjoitti...

Vastakkainen esimerkki? Olisiko se joku näistä:
- musliminainen, jolla on monta miestä, ei saa yhtään rahaa
- brittimies, jolla on monta vaimoa, saa tuomion

vai kenties:
- brittimies, jolla on yksi vaimo
- muslimimies, jolla on yksi vaimo

Mä en nyt tajunnut ano nyymin pointtia, mutta havaitsen että hän oli ensimmäinen joka samassa lauseessa mainitsi sekä maahanmuuttajat, paskan ja tuulettimen. Voin kuitenkin Anolle luvata, että paskan osuminen tuulettimeen ei tule johtumaan maahanmuuttajien toimista, vaan omistamme. Siksipä meillä alkaakin olla tuumaustauon paikka käsillä.

11:21 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ano,

vakuutan sinulle, että kirjoitan tänne vain tavattoman pienestä osasta monikulttuurihulluutta, joka vastaan tulee. Kokemukseni mukaan varsinkin ikävämmän osaston julkaiseminen lopettaa kaiken vastaanoton tyystin, koska kukaan ei tahdo tietää kuinka ison osan esim. Oslon raiskauksista muuttajat tekevät. Joten usko pois, olen säästeliäs.

En ole tottunut ottamaan vastaan neuvoja toimituksellista linjaani koskien, joten mikäli koet että monikulttuurikehityksen hyvistä puolista ei puhuta tarpeeksi, perusta ihmeessä blogi ja ala hommiin. Esim. tämä Blogger on oikein hyvä alusta ja kotimaisista kuulemma vuodatus.net hoitaa hommansa. Lupaan jopa linkittää.

10:39 ap.  
Anonymous kaijankaima kirjoitti...

No toi on taas vähän tota Daily Mail -journalismia... Siinä siis annetaan olettaa, että ulkomaisten muslimimiesten annetaan tuoda lukuisat vaimonsa mukanaan Britanniaan, mutta missään ei itse asiassa sanota näin olevan asianlaita: artikkelin sanamuoto on ovelasti "IF a husband and his wives arrive and settle in Britain..." Toisin sanoen EI sanota, että tällaista tapahtuu, vaan että JOS tällaista tapahtuisi, seurauksena olisi, että naiset voisivat tarvitessaan hakea työttömyyskorvausta ja sossun tukia. JOS näin olisi, juu, totta mooses ne aviomiehet varmaan täyttäisivät hakupaperit kielitaidottomien vaimojensa puolesta, mutta eivät ne rahat virallisesti miesten nimiin tulisi vaan vaimojen. Eli siis aivan huhheijaa-hatusta vetäisty juttu.

Saman faktan olisi voinut kirjoittaa yhtä totuudenmukaisesti toteamalla vain, että JOS ulkomaiset musliminaiset onnistuvat saamaan oleskeluluvan Britanniassa, he ovat oikeutettuja tarvitessaan hakemaan työttömyyskorvausta ja toimeentulotukia. Ja tämäkö olisi teletappituokion aihe? Epäilen. :-)

Ja moniavioisuuden oikeutuksesta mä sit en sanonut tässä jutussa mitään.

6:11 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Teletappituokiopa hyvinkin.

1) The Department of Work and Pensions admitted yesterday it had no figures on how many families are claiming for multiple wives.

Official DWP guidelines on housing and council tax benefit states: "If you were legally married to more than one partner under the laws of a country that permits this, then your relationship is called a polygamous marriage.

"In this case your household consists of you and any partners who live with you and to whom you are married."

Officials were unable to say when the rules were brought in, claiming they had "evolved over decades".
... mikä nähdäkseni kumoaa jossittelusi.

2) Uskotko ihan tosissasi, että ne rahat moniavioisissa piireissä jotenkin olisivat naisen rahoja riippumatta siitä, kenelle ne on myönnetty

3) Varsinainen pointti koko jutussa, kuten minä sen näen, on että mitä enemmän meillä on aitoa monikulttuurisuutta, sitä enemmän meillä on eri säännöt raidallisille ja ruudullisille. Jonkun mielestä se on, kuten olla pitää, ja minun mielestäni se on tosi syvältä.

6:28 ip.  
Anonymous Hülegü kirjoitti...

Eikö joku tällainen tapaus ollut Suomessakin 1980-luvulla, suomalainen kehitysaputyöntekijä meni naimisiin kahden naisen kanssa ja tuli takaisin molempien kanssa. Vaimopt olivat siskoja keskenään, eli ehkä se teki jutusta helpomman sulattaa Suomessa. Lehtijutun mukaan (se oli jossain tutkivan journalismin säihkyvässä soihdunkantajassa, oliko Ratossa tai Jallussa) toinen vaimo sitten luokiteltiin väestökirjanpidossa vaimoksi ja toinen muuten vaan perheenjäseneksi. Taitaisi olla vaikea löytää mistään rekistereistä (kun kantaan ei ole suunniteltu mahdollisuutta laitaa useampia vaimoja). Toinen vaimo olisi kuitenkin relevanttien tukien kannalta samassa asemassa kuin ensimmäinen. Ehkä veronpalautuksen käyttö toisen vaimon hyväksi voisi tuottaa hieman ongelmia atk-systeemeissä.

3:08 ap.  
Anonymous kaijankaima kirjoitti...

No, mun mielestä artikkeli ei edelleenkään anna ymmärtää, että näin itse asiassa tapahtuu, vaan että näin voISI tapahtua JOS... Enkä myöskään ottanut kantaa siihen, kuka ne sossurahat lopulta käyttää - mutta mies tietenkin, jos nainen ei edes tajua saavansa jotain tukia. Kolmoispointtiisi toteaisin edelleen vain, että saman tekstin voi näköjään lukea just niin monella tapaa kuin on lukijoitakin, koska mä yhä luen tuon artikkelin ilmoittavan vain, että musliminaisilla on oikeus samoihin yhteiskunnan tukiin kuin muidenkin uskontojen edustajilla tahi peräti uskonnottomilla.

Jutun pointtihan pitäisi olla, että moniavioisuus on syvältä, jos miehellä ei ole varaa elättää kaikkia vaimojaan - ja käsittääkseni näin useimmat muslimit ajattelevatkin. Tietysti moniavoisten miesten ei pitäisi saada tuoda kuin yksi vaimo mukanaan Britanniaan, jos he sinne muuttavat, mutta jos sitten taas miettii tämän säännön implikaatioita, seurauksena olisi, että ne kehnommat vaimot hylättäisiin olemattoman sosiaaliturvan kehitysmaissa huolehtimaan itsestään ja lapsistaan miten kuten taitaisivat. Kun ko. yhteiskunnat tapaavat halveksia moisia naisia, seurauksena olisi vain lisää kurjuutta. Sekö sitten olisi parempi vaihtoehto? Mene tiedä.

3:53 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mikään siitä, mitä sanot, ei muuta väittämääni, että mitä enemmän meillä on aitoa monikulttuurisuutta, sitä enemmän meillä on eri säännöt raidallisille ja ruudullisille.

Minusta se on hyvin, hyvin huono kehityssuunta ja siksi herättelen parhaani mukaan kaikkia muitakin huomaamaan asian.

Jonkun muun mielestä se on, kuten olla pitää, ilmeisesti koska sitten kun on eri säännöt raidallisille ja ruudullisille, on myös aitoa monikulttuurisuutta.

4:03 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu