perjantaina, maaliskuuta 18, 2005

A Farewell to Harms

Leikitään vähän.

Sota joka lopettaa kaikki sodat, lopetti kaikki sodat. Euroopan kansat ottivat opikseen Maailmansota 1.0:sta ja 2.0:aa ei koskaan tullut.

Suuren sodan loputtua voittajavaltiot totesivat, että juuri tällä historiallisella hetkellä on syytä osoittaa kaukonökäisyyttä ja armoa eivätkä Saksan rauhanehdot niin ollen olleet kovat. Saksa ja Ranska päättivät perustaa Hiili- ja teräsunionin uuden, rauhallisemman Euroopan ytimeksi. Venäjällä vallankumouksessa selviävät niskan päälle maltilliset voimat ja bolshevikit joutuvat yleisen naurun kohteeksi. Saksassa kansallissosialistien jäsentenvälisessä voittajaksi selviytyvät maltilliset rauhan miehet ja vaikka ks-puolue pääsee valtaan, se ei käynnistä sotavalmisteluja eikä ryhdy suunnittelemaan joukkotuhontaa. Mystiset ja sekavat arjalaisuuselementit jäävät koko aatteesta pois. Eurooppa ei koskaan jakaannu kahteen blokkiin eikä USA saa globaalia hegemoniaa.

Ja niin edespäin.

Ja missä ollaan nyt? Tämän minä haluaisin tietää. Toinen maailmansota on niin syvällä meissä kaikissa ja kaikessa mitä meillä on ja tehdään. Luuleeko joku, että Bröderna Lejonhjärta olisi koskaan tullut kirjoitetuksi ilman maailmansotaa? Sormusten herrasta puhumattakaan? Ihan vain kevyempiä vaikutuksia mainitakseni.

Miten ajatella maailmaa ilman Toista maailmansotaa?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu