tiistaina, maaliskuuta 22, 2005

Looks like you're about to commite a suicide. May I assist?

Valitettavan aniharva on nykyisin säästynyt ystävämme Mikkisoftan aina ah niin mukavilta ohjelmilta Word ja PowerPoint.

Olisi mielenkiintoista tietää paljonko maailmassa hukataan työaikaa vain namiskuukkeleiden kääntelyyn, kun näistä jokapojan perustyökaluista yritetään, yleensä turhaan, saada pois päältä erilaisia edistyksellisiä ominaisuuksia, jotka tekevät työnteon käytännössä mahdottomaksi.

Minä esimerkiksi ammattikirjoittajana en kerta kaikkiaan tahdo, että tekstinkäsittelyohjelmani viskoo omin päin isoja alkukirjaimia irrationaalisiin kohtiin tekstiä. Enkä tahdo, että PP päättää puolestani milloin on tullut aika muuttaa presentaation kirjasinkokoa.

Enkä saatana tahdo, että se vitun perkeleen helvetin klemmari tulee vielä kuittailemaan päälle.

Mihin saan lähettää laskun? Ketä saa lyödä? JA KUINKA KOVAA?

5 kommenttia:

Blogger Lord Boredom kirjoitti...

Juuri niin ja nimenomaan! Jopa ah-niin-ilmainen OpenOffice, jota ei mikkisoftan kirous pitäisi vaivata, tuntuu tietävän käyttäjää paremmin, mihin käyttäjä haluaa isot kirjaimet, ja aina kun luulen kääntäneeni nuo "helpottavat ominaisuudet" pois, niin huomaan, etten olekaan.

4:35 ip.  
Anonymous kukkanen kirjoitti...

aamen.

11:59 ap.  
Blogger Ohi Ammuttu kirjoitti...

Amen täältäkin.

Jos milloin ikinä voi (ei tarvitse muotoilla tekstiä esim. tarroiksi) käytänkin mieluummin wordpadia. Asiakkaat, rakkaat, jotka ovat siinä oletuksessa, että helpottavat päivääni käyttämällä hienoa tekstinkäsittelyohjelmaa ja sen monipuolisia ominaisuuksia, eivät millään suostu uskomaan, että paljon onnellisempi olisin käsittelemättömästä raakatekstistä kuin Word-sotkusta.

Ohjelmien tekstinkäsittelyominaisuuksien kai pitäisi madaltaa julkistamisen kynnystä ja helpottaa elämää. *hohhoijaa* Yhtä kökköä tekstiä pukkaa kuin ennenkin, vaikeammin käsiteltävää vain.

11:28 ip.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Isoja kirjaimia arbitraarisesti valituissa paikoissa, kummallisia päätöksiä että jos jossain kohtaa on oikeanlainen viiva, olen tekemässä luetteloa, joten seuraavan kappaleen aloittaessani edellinen sisennetään ja uusi aloitetaan myös viivalla, päiväystentuputtamista ja se sietämätön klemmari.

Insert-nappulan vahingossa painaminen tuotti joskus tuskaa. En tiennyt mistä tekstinjyräys menee päälle, joten en tiennyt myöskään mistä se menee pois.

Mutta ei tuo vielä mitään.

Pelottavin jostain minulle tuntemattomasta virhelyönnistä päällepamahtava ominaisuus on se, jossa hiiri liikutteleekin sellaista paksua mustaa vaakaviivaa, eikä se mene pois ennen kuin valitsee jostain pudotusvalikosta jonkun komennon, josta toivoo ettei sitä koskaan tarvitse, ja se sitten katoaa valikosta.

Turhauttavinta ja kummastuttavinta taas on se, että Word arpoo selvästi jokaisen lainausmerkin muodon erikseen. Voin aloittaa kappaleen kirjoittamisen ja arvonta sujuu kuten toivon: käyriä lainausmerkkejä, jotka ovat samaan suuntaan kippuralla niin lainauksen alussa kuin lopussakin. Sitten tuuri loppuu: saankin lainauksen alkuun eripäinkippuraisen lainausmerkin. Välillä saan tämän muotoisia << lainausmerkkejä. Leikkaan ja liimaan tilalle sellaisen jonka tahdon: kerran yritin tunnin ajan selvittää miten voisin saada arvontatoiminnon pois päältä, mutta asia ei selvinnyt.

10:30 ip.  
Blogger Mikko kirjoitti...

Huoh. Insert. IIIINSERT SAATANAAAAH! TUO on ominaisuus, jonka vuoksi olen joskus itkenyt näppäimistölle. Ja tämä ei ole vitsi.

9:34 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu