lauantaina, huhtikuuta 09, 2005

Natsifetissi

Tykkään reissata Venäjällä. Sitä on vähän vaikea selittää, mutta Vaalimaalta itään asiat ovat ns. toisin. Venäjä pitää aika kivasti valppaana, koska Venäjä hajoaa helposti ja Venäjässä on reikiä (ihan konkreettisesti, keskellä katua saattaa olla kuusi metriä syvä vettä täynnä oleva ja putkenpäitä törröttävä metri kertaa kaksi -kokoinen aukko) ja Venäjällä hajumaisema on tyystin toinen ja ruoka parempaa. Lisäksi venäjänmatkailun vaikeutta ja vaarallisuutta on suuresti liioiteltu, koska oikeasti se on ihan kivasti järjestetty maa, jossa asemilta lähtee junia ja lentokentiltä lentokoneita, maitokaupasta saa maitoa ja viinakaupasta viinaa.

Taannoin Viipurissa (jota en laske Venäjäksi vaan venäjäläiseksi, tai jos tahdotte, venäjänmaalaiseksi) tulin ostaneeksi rotsin. Kun kävelette torilta Torkkelinkatua eteenpäin tarpeeksi pitkälle, vastaan tulee Moskovan olympialaisia varten rakennettu aika stylesti neukkufunkkis kauppakeskus ja sen alakerrassa on työvaatekauppa, jonne kannattaa poiketa jos on esim. turvakenkiä vailla. Takkini on vihreää lähinnä säkkikangasta, mutta helvetin hyvän näköinen vehje.

Sitten mulla on myös tennarit, joiden kanssa tuli toissakesänä käytyä vähän syvemmällä ryssänmaalla.

Ja nämä yhdessä ovat täydellinen SS-uniformu: kengät, joilla on käyty Volgalla mutta ei idempänä ja venäläinen työtakki.

2 kommenttia:

Blogger Dyro kirjoitti...

Minusta Viipuri alkaa vähitellen olla Itä-Suomea, ei millään tavalla enää Venäjää, joka alkaa Pietarin tienoilta.

Mitähän Suursaari tulee olemaan sitten kun sinne pääsee käymään? Venäjää vai Finäjää?

3:09 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Jos nyt tarkkoja ollaan, Pietari ei ole Venäjää nähnytkään. Petteri perusti sen olemaan Eurooppaa ja Eurooppaa siitä tuli. Tossa jokunen vuosi sitten satuin viettämään transitpäivän Pietarissa Voitonpäivänä ja paskat siellä mitään näkyi, pari ikäloppua ukkoa mitskut rinnassa ja se oli siinä.

Ja Voitonpäivähän siis on Venäjällä ja Venäjälle vähän tavat-toman vitunsuuri erikoishieno spessuasia.

7:58 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu