lauantaina, huhtikuuta 30, 2005

Politiikkaa, vaihteeksi

Piti kertomani muusta, mutta puhutaankin kulttuurien sodasta vähäsen.

Herrasväki on hyvä.

Siitä en osaa sanoa juuta enkä jaata oliko Muhammed, Jumalan lähettilääksi väitetty, sekaisin päästään. Yleisellä tasolla sanoisin, että Jumalan lähettiläällä on oikeuskin olla vähän pimpeli pompeli.

Mutta onhan se nyt perkele pedofiliaa panna yhdeksänvuotiasta. Ihan riippumatta ajankohdasta tai kulttuurista. 9-vuotias tyttö on lapsi eikä lapsia panna. Niin että hullu tai ei, Muhammed - Jumalan lähettilääksi väitetty - oli lapseensekaantuja. Saas nähdä mikä pommiuhka minua odottaa.

Ja niille, jotka mieluummin olisivat ajattelematta koko asiaa ja implementoivat haluaan mussuttamalla jotain ympäripyöreää jollain tyyliin "islam on rauhan uskonto" (onhan se, ja sodan myös; kaikki uskonnot ovat), esitän kysymyksen: onko ruotsalaisella saarnamiehellä Ruotsissa sananvapaus vai tuleeko meidän hyväksyä, että muun uskonnon edustajat saattavat vetää kranaatin nenään hänen puheistaan ja ryhtyä uhkaamaan koko Ruotsia kollektiivisella kostolla? Onko pomminheittäjän närkästys niin legitiimi juttu, että meidän pitää taipua sen edessä ja jättää häveliäästi sanomatta ääneen asia, joka on dokumentoitu kirjoihin ja kansiin ja jonka pomminheittäjä itsekin myöntää todeksi?

Mulla jos olisi Gatesin rahat, lahjoittaisin Sorbonnelle islamilaisen feministisen teologian professuurin. Sitä odotellessa joku paremmin tietävä voisi kertoa näkyykö jossain päin islamilaista maailmaa valoa tunnelin päässä, so. onko kehitteillä teologisia konstruktioita jotka uskottavasti perustelisivat, että lapsia ei saa panna vaikka profeettakin pani.

4 kommenttia:

Blogger Eufemia kirjoitti...

Islamilaisen feministisen teologian professuuri Sorbonnessa olisi niin kova sana, että minäkin voisin kiinnostua suorittamaan muutamia kursseja. Sitten voisinkin palata joksikin aikaa Libyaan.

Ensin kuitenkin tuli mieleen aivan muu asia, eli J.B. Botulin tutkimus La vie sexuelle d'Emmanuel Kant. Joukko innokkaita kantilaisia perusti Nueva Königsbergin kaupungin en muista minnepäin Etelä-Amerikkaa. Tarkoitus oli elää Kantin esimerkin mukaan päiväkävelyitä myöten. Pulmaksi osoittautui kaupungin tulevaisuus, sillä Kant oli lapseton. Tilattiin tutkimus sen selvittämiseksi, sopiko Kantin seuraajien harjoittaa sukupuoliyhteyttä. Vastaus oli kielteinen, eikä kaupunkiakaan taida enää olla.

5:02 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Tavattoman ihmeellinen tarina.

Luultavasti Garcia Marguez on ollut koko ajan ja kaikessa oikeassa. Sen verran ihmeelliseltä maanosalta se e-amerikka tuntuu.

5:32 ip.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Kaupungin perustivat saksalaiset uudisasukkaat.

1:50 ap.  
Blogger Eufemia kirjoitti...

Kaupungin perustivat saksalaiset uudisasukkaat.

1:50 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu