maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

Tehdäänpä nyt yksi asia kerralla selväksi

Pari postia alempana kommenteissa anonyymi roiskaisija sanoi näin:

Olisikos sinulle kelvannut joku hauskannäköinen, sujuvaa suomea puhuva, tummahipiäinen, koulutettu nainen?

Vastaan tähän: uskokaa jo, vihertoopet, en ole kaltaisenne. Jos te ette näe maahanmuuttajissa muuta kuin ihonvärin, se ei tarkoita, että muut eivät osaisi pitää heitä kokonaisina ihmisinä.

12 kommenttia:

Blogger Paha Kani kirjoitti...

Mä uskon, että sun kommenttisi menee suoraan mainittujen vihertoopejen tietoisuuden läpi, koskematta matkalla mihinkään ja jättämättä jälkiä käynnistään. Vähän niin kuin neutriinot ja maapallo.

Mä olisin valmis pudottamaan tuosta vaatimuspinosta ton sujuvan suomenkielenkin, mulle riittäisi sujuva englanti. Ranska, niin pornolta kuin se kuulostaakin, ei kävisi koska en sitä itse osaa. Myöskään en vaatisi korkeaa koulutusta. Tyhmä ei saa olla, mutta tohtorinhattu ei ole tarpeen.

Ihonväristä ja ihmisroduista (niiden olemassaolon puolesta ja vastaan) puhuvat nykyään lähinnä änkyrähumanistit ja muutama hassu aitorasisti. Ketään muuta ne eivät jaksa kiinnostaa.

10:47 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Luultavasti ihan oikeasti ei ole olemassa mitään tapaa saada nykyaikaista uusvasemmistoa uskomaan, että joku ei pidä ihonväriä tärkeänä. Minä ainakaan en ole sellaista tapaa keksinyt.

10:51 ap.  
Blogger Alcinoe kirjoitti...

Minä en edes ymmärtänyt anon kommenttia. Miten se liittyi mihinkään?

Pinnalliset ja helposti havaittavat seikat ovat kai helppo tapa toteuttaa sisäistä tarvetta saada maailma luokitelluksi. Pitäisi tiedostavan ihmisen ymmärtää, ettei aina tällaisen taipumuksensa vaikuttaa Asioihin.

11:50 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Alcinoe,

minäkään en olisi sitä ymmärtänyt (voihan olla, että nytkin tajusin väärin) ellei tämä olisi sen verran tuttua juttua vanhastaan.

Homma menee niin, että jos menet sanomaan miinusmerkkisen lauseen, jossa on mukana maahanmuuttajia, nämä mielestään tietävät sinun olevan paha rasisti ja paha rasisti taas on sellainen, että se illat pitkät muiden pahojen rasistien kanssa ottaa kaljaa ja hyivituttelee neekeriä. Koska kaikki, jopa minä, pitävät moista aika matalana ja vastenmielisenä, nämä saavat sitten jonkinlainen moraalikohtauksen ja ryhtyvät pontevasti pistämään vastaan.

(Mitä ehdokkaisiin tulee, luultavasti ääneistäisin Ayaan Hirsi Alin suomivastinetta, mutta Zahra Abdullah ei oikeastaan vastaa Ayaan Hirsi Alia, ellei sitten punavihreässä universumissa, kun molemmat ovat naisia ja somaleita.)

11:54 ap.  
Blogger Brim kirjoitti...

Mikä on vihertoope? Uskaltaakohan tässä paljastaa puoluekantaansa ja elämänkatsomustaan (vasemmistovihreä ja humanisti)...

Mutta jos vihertoopena oleminen on tuollaista, niin en kyllä näe itseäni siinä joukossa. Itselleni kyllä ihonväri on yksi halvatun hailee. Ehkä viisainta on olla liittämättä itseään mihinkään joukkoon, koska minkään porukan kanssa ei pysty olemaan kuin puoliksi samaa mieltä asioista.

Eniten rassaavat tyypit, jotka hankkivat värillisiä ystäviä vain sen takia, että voisivat osoittaa maailmalle tämän mahtavan pan-humaanisuuden valaistuksen, jonka ylhäisessä vaikutuspiirissä ovat. Ja muistavat aina mainita että "kaverini - joka on muuten musta - sanoi jne.." Tekee mieli silloin sanoa että "jos hän todella olisi kaverisi, niin et mainitsisi joka välissä tuota samaa asiaa."

Ano tuntui jotenkin kuuluvan siihen porukkaan.

1:12 ip.  
Blogger Alcinoe kirjoitti...

Se onkin mielenkiintoista tämä tietäminen ja olemattomasta vinkistä provosoituminen. Sen tapahduttua on keskustelu yleensä mahdotonta, kun asiasta siirrytään heti sen viereen. Jos omia sanojaan tällöin yrittää avata, kyseessä on selittely, ja jos keskustelua ei jatka, on toivoton idiootti.

Minäpä menin kerran toteamaan, että tummaihoisten ominaistuoksu ei miellytä minua. (Tarkoitukseni oli omakohtaisen esimerkin avulla selventää tutkimustuloksia, joiden mukaan ihmisen hajuaistilla on merkittävä osuus parinvalinnassa.) Piankos se tulkittiin asenteelliseksi lausunnoksi "neekerit haisee". Silloin nauratti ja itketti samaan aikaan - tilanteen ironian kun kuitenkin ymmärsivät niin valko- kuin tummaihoiset ystäväni, sekä rotunaiset että valiomiehet, pitkä- ja lyhytvartiset, BMI 16-32, heterot sekä glbt:t, suomalaiset ja...

1:24 ip.  
Blogger Brim kirjoitti...

Alcinoe: huomasin itse saman tuossa jokin aika sitten.

1:30 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mä taisin nyt jäädä kiinni raziztinazziudesta, mutta en ole hengaillut mustaihoisessa seurassa niin paljon, että osaisin omasta kokemuksesta sanoa heikäläisten hajusta yhtään mitään.

Voi johtua siitäkin, että Stadi on jo sen verran iso kylä, että täällä kaikki pysyttelevät enimmäkseen omissa porukoissaan eikä afrokontakteja oikein saa, ellei niitä lähde hakemalla hakemaan, enkä ole oikein keksinyt miksi minun pitäisi niin tehdä.

Töitä on kyllä tullut tehtyä ihan oikeiden afrikanafrikkalaisten kanssa, mutta ne oli niin sentleitä poikia, että haisivat vain pirun kalliille partavedelle.

1:33 ip.  
Blogger Kiitos ei kirjoitti...

Hei!

Käykää luonani!

8:55 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oikein ajatteleva saa sanoa, 'olisi aika saada Suomenkin katukuvaan väriä'. Kokeillaanpa toisin päin: 'minusta Suomen katukuva on kivempi yksivärisenä'. Molemmissa lauseissa esineellistetään ihmiset sisustuselementiksi, joka on olemassa Minua miellyttääkseen. Mutta toinen on siis ihan OK ja toinen synkkää rasismia.

9:40 ap.  
Blogger mitvit kirjoitti...

luokitteluja harrastaakseni, olen Brimin tapaan sijoittanut itseni tuonne humaaniin kaupunkilaiseen vihervasemmistoon. Joskin itseluokittelun muuttujat ovat olleet enimmäkseen sosiaali-, tulonjako- ja ympäristökysymyksiä.

Viimeaikaisia keskusteluja seuranneena alkaa välillä tuntua, että punavihreys on uusi psykofeminismi - omituisen harhaisena ja mustavalkoisena näyttäytyvää tunneargumentaatiota. Jotain sellaista, joka alkaa kadulla kulkiessa hävettää sen verran, että huomaa vetävänsä takinkaulusta ylemmäs.

Toisaalta, nuo sinun kafrusikin ovat monesti niin suuressa ylemmyydentunnon paljussa uitettuja binääriloogikoita, ettei oikein tee mieli siihenkään suuntaan kumartua. Ole tässä sitten.

11:52 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

mitvit,

joo en mäainakaan osaa nähdä maailmaa niin suoraviivaisena kuin esim. Jussi sen näkee, mutta oleellisemmista jutuista olen kyllä samaa mieltä.

Täytyy nyt toivoa, että se pääsee eduskuntaan. Tän maan politiikka ihan oikeasti kaipaa muutosta eikä ole niin kauhean nuukaa mistä se tulee.

1:23 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu