perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Tää on ihan kuin internetissä

Vinkki: jos huomaat kirjoittavasi kommenttia, jonka ainoa sisältö on jonkun toisen kirjoittajan persoonan vikojen analysointi, jätä painamatta Lähetä-nappia.

Jos huomaat tekeväsi ylläkuvattua anonyymina, mene itseesi ja jää sinne.

16 kommenttia:

Blogger Ilkka kirjoitti...

Täytyy kyllä myöntää että välistä se vaan on niin pirun mukavaa puuhaa se toisten kritisointi :)

1:13 ip.  
Blogger Arawn kirjoitti...

Hyvä neuvo. Vielä, kun sen aina muistaisi.

Toisaalta kurmottavat ne tilanteet, joissa näkee henkilön X nipottavan suureen ja raivoisaan ääneen muille siitä, mitä tekee X tekee itse hyvin usein - ja puhe on nyt hyvin ikävästä käytöksestä ja kielenkäytöstä. Silloin NIIN tekisi mieli sanoa jotain rumaa. Hitsi.

5:28 ip.  
Blogger Brim kirjoitti...

Aamen, mutta komppaan Arawnia, ketään nyt nimeämättä (uskon, että meillä on mielessä sama henkilö).

7:18 ip.  
Blogger Lupus kirjoitti...

Minä olen pohtinut ratkaisuksi spammaukseen, trollailuun ja muuhun nettikiusaamiseen autentikoitua nettiä, jossa mitään ei voi tehdä anonyymisti (tai toisen nimellä).

7:32 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Lupus,

mä kyllä ihan tykkään tästä näin. Ei noi anonillit msinänsä niin häiritse.

Onhan tässä vähän ylläpitoaa, mutta musta tää on silti kivempi niin, että vapaus vallitsee. En mä koskaan ole kuvitellut, että vapaus tuo pelkästään mukavia asioita myötään.

7:38 ip.  
Anonymous Jaaha kirjoitti...

Sori, pakkohan tämä on sanoa vielä, muistutuksena: Junakohtaus, olet ihan yhtä anonilli kuin muutkin. Ei sinun nimesi ole mitenkään julkisesti esillä.

10:23 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

jaaha,

minähän muuten en ole ollenkaan yhtä anonilli kuin esim. sinä.

Ensinnäkin tämä blogi on tupattu täyteen tunnistetietoja ja toiseksi tuolla jossain on edelleenkin linkki galleriaan, jossa olen ihan omalla naamalla.

Toiseksi, sunko kanssa me tästä Turistin kommenttilootassa jo puhuttiinkin, vai jonkun muun, tää kotikylän blogiskene tietää oikein hyvin mun siviilinimen ja kotikylän skenen lisäksi sen tietää aika helkkarin moni muukin.

Niin että projisoi sinä ihan mitä tahdot, ja lisäksi anonilliydessäkin on asteita. Sinä esim. et kuulu kaikkein pahimpaan nilkkiluokkaan (tai ainakaan sinun tuo inkarnaatiosi ei kuulu) koska käytät joka tapauksessa yhtä ja samaa nimimerkkiä etkä roiski vaihtuvan anonymiteetin suojista. Seuraava taso on sitten rekisteröitynyt ano, tyyppi josta tietää että se on joka kerta sama, ja siitä sitten ylöspäin kohti täyttä tunnistettavuutta pykälä kerrallaan.

10:36 ap.  
Anonymous Jaaha kirjoitti...

Junakohtaus, mikä on nimesi?

10:43 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kuten Turistin kommenttilootassa sanoin jo, hakukoneiden takia en laita sitä tänne julki. Tahdon pitää työasiat ja tämän sekoilun erillään toisistaan.

Osoite on junakohtaus niinkuvittusiellä gmail piste com. Laita meiliä niin saat koska tahansa tietää nimeni.

10:45 ap.  
Anonymous Jaaha kirjoitti...

Voitko laittaa tänne julkisesti nimiesi etukirjaimet? Silloin ei hakukoneet haittaa.

10:54 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Voisin tietysti laittaakin, ja silloinhan hakukoneet eivät todellakaan haittaisi.

En taida kuitenkaan viitsiä. Sinä olet nyt saanut täällä kitistä ja kiukutella jokseenkin mielesi mukaan vaikka kuinka ja jälkiäsi on saanut olla koko ajan siivoamassa. En taida tehdä yhtään mitään pelkästään sinun mieliksesi.

11:14 ap.  
Anonymous Jaaha kirjoitti...

Junakohtaus, no älä sitten jeesustele anonyymiydestä. Anteeksi, jos tämä kuulostaa töksähtävältä, mutta millä tahansa nimellä rekisteröitävissä oleva gmail-osoite "niinkuvittusiellä" ei vielä sano, ettet olisi anonyymi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Anonyymi

11:20 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Mua rupeaa nyt toi mankuparku kyllästyttämään. Mä en tiedä mitä kiksejä sä saat pikkulapseksi heittäytymisestä, mutta annahan nyt vähitellen olla jo.

Kuten sanoin, mun nimen tietää vaikka kuinka moni ja jos sä sillä jotain teet, laita meiliä niin kerron sullekin. Lupaan vastata esimerkiksi helsinki.fi-osoitteesta, joka on jo vallan vankka tunnistus, mutta tää keskustelu loppui nyt tähän. Ponimajesh?

11:23 ap.  
Anonymous Jaaha kirjoitti...

Juu, ymmärrän hyvin tilanteen. Eipä tässä muuta.

11:28 ap.  
Blogger IDA kirjoitti...

Ihme vääntämistä, joka johtuu vain siitä, että me olemme vellihousuja jotka eivät uskalla perustaa perhettä.

Rohkaisuksi:

http://www.youtube.com/watch?v=6BUyuwb_8m0

2:15 ip.  
Anonymous Bu Jormanen kirjoitti...

Kuten esimiehille opetetaan, pitää erottaa ihmisen käytöksen ja persoonan arvostelu toisistaan. Voi olla eri mieltä ja moittia toisen toimintaa. Sen voi tehdä loukkaamatta toista henkilönä.

Blogistanissa vakiintuneen nimimerkin käyttö ja/tai linkki omaan blogiin on hyvää käytöstä. Anononillit ja feikkinimimerkit ei.

3:18 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu