tiistaina, joulukuuta 04, 2007

Ei jaksaisi taas, mutta kun

Sieltä.

Kommentteja?

8 kommenttia:

Blogger orange seeds kirjoitti...

Uskomatonta.

Eikös se, joka haluaa jotenkin tavallisuudesta poikkeavaa kohtelua, voisi siten järkätä itsensä jonnekin yksityiselle lääkäriasemalle hoitoon?
Rahallahan kyllä saa vaikka minkälaista palvelua. Veromarkoilla sen sijaan kohtelun pitäisi minun oikeustajuni mukaan olla kaikille sama.
Tai sitten sukulaiset voivat tulla potilasta hoitamaan viisi kertaa päivässä, ja samalla käännellä sitä ihan mihin suuntaan tykkäävät.

Kiinnostavaa olisi kuulla, millaisella erityiskohtelulla siellä huomioidaan muita uskontokuntia ja uskonnottomia?

6:37 ip.  
Anonymous Herja kirjoitti...

Kaikkein ihmeellisintä tässä on, että islamissa on ihan aikuisten oikeesti semmoiset säännöt, että jos ei pysty eikä kykene niin sitten ei tarvitse rukoilla tai paastota ja Allah ei ala viskoa kuumilla kivillä. Mitäpä näistä huomauttelemaan jos dhimmit kerran ovat valmiita sänkyjä kääntelemään.

Onkohan asiaa ajavat tapanöyristelijöitä jotka taas ja yhä yrittävät kilvan keksiä tapoja madella muslimien edessä vai onko joku savolainen muslimi ällyyttänyt hoitsua ja nauraa nyt paskaisesti kepposelleen?

6:51 ip.  
Blogger Lupus kirjoitti...

Alistumiselle ei tule loppua. Euroopan pahin vihollinen ovat eurooppalaiset poliitikot.

7:36 ip.  
Blogger Paavo kirjoitti...

hassua. Voiko olla totta?

en tiedä tosin onko myytti, että suomessakin romanien kanssa saa tehdä järjestelyjä, kun käsittääkseni vanhempi ei asua olla nuorempaa alemmassa kerroksessa. (voi olla myyttikin).

Verikostot ja sukujen väliset vihanpidot aiheuttavat kanssa osastojärjestelyjä, kun ei samalle osastolle voi ottaa.

Vaikka ainakin Niuvanniemen sairaalassa pyritään olla sen verran herkkätuntoisia rasistejakin kohtaan, ettei romaneihin paranoidisesti suhtautuvia potilaita ehdoin tahdoin laiteta osastolle tai huonetoveriksi romanin kanssa.

Saahan ne hoitajat tosiaan tehdä potilaille mieliksi, jos mahdollista. siihen sopii kannustaa.

9:11 ip.  
Anonymous Helen kirjoitti...

Ihan älytöntä. Jos olisin töissä tuolla, sanoisin että en käännä. Jos ei itse pysty kääntymään, saa hommata jonkun muun apuun tai sitten olla kääntymättä.

9:46 ip.  
Anonymous Harri kirjoitti...

Tuon sairaalan omilla sivuilla (http://www.midyorks.nhs.uk/News/Hospital+staff+develop+cultural+understanding.htm) kerrotaan:

“Our statement has been wrongly interpreted. The Muslim Moulana at Dewsbury and District Hospital is holding internal workshops for nurses to help develop their cultural understanding. Nurses are not being removed from their duties to move patients’ beds towards Mecca. Moving patients’ beds for prayer five times a day has not been suggested as part of this workshop and staff have not been ordered to do this."

9:08 ap.  
Anonymous --- kirjoitti...

Ja artikkelissakin ihan selkeällä englannilla sanotaan, notta:

"During these meetings, nurses have been told that if a patient asks for water to bathe in, or for their bed to be turned to face Mecca, then this should be considered.

If the measure is deemed "practically possible" and does not impinge on other patients, then it should be carried out.

And if it is not practical, nurses are encouraged to find them a bed that faces Mecca permanently."
...
""If it is practically possible - and is not inappropriate or inconvenient to nurses or other patients - then it is right that nurses try and carry it out.

We can also try and move the patient to a bed that faces Mecca permanently."

Eli suomeksi: Olisi kiva, jos vaan on mahdollista. Eli ei tuossa ketään olla pompottamassa ekstrahommiin, vaan annetaan vaan suosituksia.

Islamin perinteessähän päivittäiseen rukoiluun liittyvässä ohjeistuksessa puhutaan aina, että ei tarvitse tehdä kaikkia juttuja jos on vuoteenomana tai matkalla, jne. Tämä ilmeisesti perustuu Koraanin rukouksista puhuvaan kohtaan, jossa on jotain että ei kaikkea tarvitse tehdä, kun joidenkin pitää päivittäin tehdä muuta ja huolehtia muista ihmisistä.

Niin, ovathan ne uskonnot hassuja, jne, mutta tuo artikkeli näyttää kohkaavan tyhjästä.

3:05 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaivataan kameliaikaa takaisin!

T: Strustien trusti.

11:38 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu