perjantaina, heinäkuuta 29, 2005

Illuusio matkustaa kolmosen raitiovaunulla väärään suuntaan

Kaiken todennäköisyyden mukaan en pääse opiskelemaan ansiosidonnaisen turvin. Sellainen järjestelmä on aikuisille olemassa, mutta minä en siihen pääse.

Ja miksi?

Siksi että erehdyin piruvie hakemaan ja löytämään töitä, kun sain edellisestä mestasta monoa. Miettikää sitä. Ansiosidonnaisen voi roitata mukanaan yliopistoon, kunhan on ollut juoksevan vuoden aikana päivärahalla vähintään neljä kuukautta.

Miettikää tätä ankarasti. Jos olisin helmikuussa kaikessa rauhassa ryhtynyt polttelemaan pilveä ja idlailemaan kavereiden kanssa, saisin opintotueksi ansiosidonnaisen päivärahan.

Kelatkaa.

torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Nasse-setä on nyt hyvin Nasse-setä eli muumia pukkaa

The Expatriate
Achtung! You are 38% brainwashworthy, 31% antitolerant, and 23% blindly patriotic
Congratulations! You are not susceptible to brainwashing, your values and cares extend beyond the borders of your own country, and your Blind Patriotism ("patriotism" for short) does not reach unhealthy levels. In Germany in the 30s, you would've left the country.

One bad scenario -- as I hypothetically project you back in time -- is that you just wouldn't have cared one way or the other about Nazism. Maybe politics don't interest you enough. But the fact that you took this test means they probably do. I'm gonna give you the benefit of the doubt.

Did you know that many of the smartest Germans departed prior to the beginning of World War II, because they knew some evil shit was brewing? Brain Drain. Many of them were scientists. It is very possible you could be one of them, depending on your age.

Conclusion: Born and raised in Germany in the early 1930's, you would not have been a Nazi.

Tosta sitten ja kiertämään

keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2005

Kun kaikki on ohi, iskee pelko

Epäuskoinen euforia on haihtunut ja olen sisäistänyt, että olen raivannut tieni sisään erääseen Helsingin yliopiston vaikeimmin sisäänpäästävistä koulutusohjelmista.

Ja nyt on ollut aikaa miettiä asiaa.

Saan varoittamattomia pelkokohtauksia, kun muistan, miten silloin ja silloin meninkin baariin enkä lukenut tai jätin sen ja sen valmennuskurssin kotitehtävän tekemättä. Järjellä ymmärrän, että voimat ovat rajalliset ja tein, minkä pystyin ja se riitti, mutta tunne kertoo muuta.

Kun meteli on käynnissä, en jää märehtimään pelkojani enkä epävarmuutta. Ne iskevät perästäpäin, kun homma on hoidettu. Oudosti rakennettu pää miehellä, sano.

maanantaina, heinäkuuta 25, 2005

Väite ja vastaväite

Jos läntinen blokki oikeasti olisi paha, mitään islamistiterrorin ongelmaa ei olisi.

Koska mitään islamia ei olisi.

.– . / .- .-. . / -. — - / .- ..-. .-. .- .. -..

maanantaina, heinäkuuta 18, 2005

Universal Aeijae

Tapahtuipa Tallinnassa eilen. Minä ja muuan Launiala istuimme Tallinnan parhaan biitsin (eikä porosta häntääkään, enkä aio kertoa missä se on) rantakahvilassa, kun tuulenpuuska tempaisi vierestämme aurinkovarjon ja pöydän nurin suoraan yhden miehen niskaan.

Kaverilta kaatui kalja, mutta nopea vilkaisu paljasti, että muuta vahinkoa ei ollut käynyt. Nopealla katsekontaktilla varmistimme solidaarisuuden kaatuneen kaljan aiheuttamasta tuskasta ja minä tartuin kaatuneen pöydän toiseen päähän, kaveri toiseen. Pistettiin paikat kuntoon, nyökättiin toisillemme ja kaveri meni hakemaan uutta bisseä.

Ja näin ollaan äijiä. Ihan tuntemattomat miehet sujuvasti tietävät miten pitää toimia. Kukaan ei rupea hössöttämään mitään vaan asiat hoidetaan kuntoon. Koskaan en ollut heeboa nähnyt enkä koskaan enää näe, mutta oikein kivasti tajuttiin toisiamme.

Tajutiin toisiamme sen verran, minkä asiat vaativat. Äijät tajuavat. Ja sitten jokainen jatkaa omiaan.

keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2005

Olen sankari

1) Koneesta kärähti eilen virtalähde ja vaihdoin sen IHAN ITSE!

2) Pääsin sinne Y-lipastoon.

tiistaina, heinäkuuta 12, 2005

Ei otsikkoa

Take the MIT Weblog Survey

Pum, sanoo pommi

Pommittivat sitten Lontoon.

Jotain on nyt mennyt pahasti pieleen.

Tällaista ei voi sietää.

Nämä siat ja koirat ovat tulleet meille asumaan, koska olemme hyvää hyvyyttämme antaneet, ja näin ne vastaavat. Hartain toiveeni on, että Ison-Brittilän muslimit ryhtyisivät kiireen vilkkaa pistämään omiansa kuriin.

Toinenkin vaihtoehto on.

Jos nämä perkeleet tahtovat sotaa, saakoot sodan. En hyväksy sitä, että kaupunkejamme pommitetaan. Mieluummin näen Mekan tiilimurskana. Jos valittava on, itkekööt lapsiaan niiden, ei meidän äidit.

perjantaina, heinäkuuta 08, 2005

A quick one

Kertokaa, landepaukut.

Mikä vittu saa teidät luulemaan, että on kohteliaisuus sanoa "En olisi uskonut sinua helsinkiläiseksi, kun olet noin mukava."?

Jos mä sanoisin, että ei uskoisi että olet kotoisin Öndepöndelän perätsuuubaduubajuupajoelta, kun olet noin mukava, niin olisitko otettu?

torstaina, heinäkuuta 07, 2005

Tämmöistä

Your Inner European is Russian!



Mysterious and exotic.
You've got a great balance of danger and allure.



Via Turisti

Pistäkää paremmaksi

Kuinka vätys voi mies olla? Missä tulee raja?

Minä tiedän tapauksen, jossa äijä raijasi seitsemännellä kuulla raskaana olevan naisensa puulämmitteiseen taloon asumaan eikä huolehtinut että halkoja on.

Löytyykö keneltäkään pahempaa?

keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2005

Isoja tissejä ja pieniä ihmisiä

Kävin rouvani kanssa pari viikkoa sitten kangaskaupassa. En aio kertoa missä, koska muuten te pervertikot ryntäätte sinne kuolaamaan heti, kun olette saaneet luettua loppuun.

Kassan takana seisoi oikein nätti blondi, jonka rinnat olivat rehellisesti sanottuna ylimaallisen suuret ja törröttivät erektiivisen uhkeasti valkoisen t-paidan sisältä. Totesimme vaimon kanssa jälkeenpäin, että maailmassa on joitakin asioita, joita vain ei voi olla huomaamatta ja vakuutan, että oli tekemistä maksaa ostokset tytön kasvoille eikä daisareille.

Eilen kävimme puodissa uudestaan. Kaikilla tytöillä oli päällään jonkinlainen essuntapainen, ei enää törröttäviä bosia siis. Oma ajatukseni oli, että joku ei ole oikein osannut käyttäytyä ja Saturnuksen Tissihirviö oli välttyäkseen enemmältä pahalta mieleltä hieman jemmannut ulottuvuuksiaan.

Rouvani kuitenkin oli toista mieltä, ihan jo siksikin että kangaskaupassa aika harvoin käy miehiä ollenkaan ja niillä harvoillakin on muija mukana katsomassa perään ja tietysti siksi, että jokaisella tytöllä oli peittävä kolttu.

Vaimoni arvaus oli, että joku pikkusielu oli katsonut asiakseen valittaa, kun eihän se ole yhtään kiva ja eikö nyt sentään pitäisi. Aikani mietittyäni en enää pitänyt sitä kovin kummallisena ajatuksena. Miksipä ei joku takakireä kyyläävä täti-ihminen (iästä riippumatta) olisi ottanut nokkiinsa siitä, että joku ei jemmaakaan daisareitaan.

Tänään tämmöistä, huomenna muuta. Pääsykokeiden tuloksia odotellaan.

tiistaina, heinäkuuta 05, 2005

Arkistojen aarteita

Päivitystä päivityksen vuoksi: teini, tuo maailman älykkäin olento.