perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Tää on ihan kuin internetissä

Vinkki: jos huomaat kirjoittavasi kommenttia, jonka ainoa sisältö on jonkun toisen kirjoittajan persoonan vikojen analysointi, jätä painamatta Lähetä-nappia.

Jos huomaat tekeväsi ylläkuvattua anonyymina, mene itseesi ja jää sinne.

tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Tekninen postaus

Jostain syystä Blogilistan päivitystutka ei reagoi allaolevaan postaukseen. Toivon kuitenkin sille lukijoita, siksi tekninen välipostaus.

Heikoilla jäillä

Käykää lukemassa tämä. Siitä se alkupuolen osa, jossa puhutaan väkivallasta.

Luettu?

Nähdäkseni esitetyt kysymykset ovat relevantteja ja vilpittömiä jokseenkin kautta linjan, joten ne ansaitsevat relevantteja ja vilpittömiä vastauksia. En väitä olevani niin ylipappi, että pystyisin vastaamaan koko mieskunnan puolesta, mutta kenties sentään saan sanotuksi jotain ohi ja yli välittömän oman kokemukseni.

Sitten mennään. Poimin tekstistä kysymyksiä ja vastaan niihin, miten parhaiten taidan.

Mikä helvetin valuvika siinä Y-kromosomissa on?
Ei se ole valuvika. Se on ominaisuus. Testosteroni ei ole mikään erityisen lempeä kaveri eikä monenkaan asian tarvitse miehen elämässä mennä vikaan, kun mies alkaa pitää huolta siitä, että vikaan menee kaikki muukin. Ei kaunista katsottavaa, ja olen valmis ensimmäisenä myöntämään sen.

(...) jos ajattelen liiaksi sitä, mitä mieskunta maailmassa puuhaa, en voi katsoa läheisiä hyviä miehiä ilman ikävää likaista tietoisuutta siitä, että jos Y-kromosomissa asuu tuollainen väkivallan ja alistamisen siemen, onko se myös minun läheisissä ihanissa miehissäni? Miten he ovat saaneet tuollaisen potentiaalin kuriin? Vai onko maailmassa yksinkertaisesti kahdenlaisia miehiä, niin pohjattoman lopullisen erilaisia toisiinsa verrattuna?
On, se on myös heissä. Se potentiaali on mieskunnan lahja ja kirous ja nousee siitä, että kaikki me olemme elukoista kehittyneet. Samalla potentiaalilla on myös lennetty kuuhun, kukistettu polio ja pelastettu kulloistakin isänmaata kulloiseltakin vainolaiselta kautta aikain.

Me olemme saaneet sen kuriin hyvien olosuhteiden ja perkeleellisen itsekurin yhdistelmällä.

Ei, ei ole kahdenlaisia.

Olisiko rakas kultahani/isä/veli/ystävämies sotatilassa muiden mukana raiskaamassa viholliskansan naisia ja tyttöjä? Miten helvetissä miehellä voi ottaa eteen, kun hän pieksee kirkuvaa tyttölasta? Millä miehellä seisoo, kun hän panee väkivalloin vastentahtoista ihmistä? Liittyykö Y-kromosomiin sellainen ylimääräinen käikäle, joka saa verisen, väkivaltaisen episodin tuntumaan nautinnolta ja seksiltä?

Ei välttämättä. Yleensä tuollaisissa tilanteissa on kyse joukkojen villiintymisestä tai armeijasta, joka ei alunperinkään ollut muuta kuin pyssymiesten kaarti, tai sisällissodan tapaisesta leppymättömästä vihasta.

Minäkään en sitä tiedä. En osaa kuvitella.

Ks. yllä.

Ikävä kyllä vastaus näyttää olevan myönteinen. Myönteisessä vastauksessa on kuitenkin varaumia mukana eli kuka tahansa ei, eikä missä oloissa tahansa, eivätkä kaikki vaikka olot olisivat mitkä. Jokainen suomalainen mies varmasti uskoo kuuluvansa viimeksi mainittuihin, enkä tee tässä poikkeusta.

Olisiko kivakin mies oikeastaan ihan mielissään, jos naisilta otettaisiin yhtäkkiä kaikki valta pois ja nainen olisi täysin miehensä vallassa ja holhouksessa? Siksikö naisen taloudellinen itsenäisyys aiheuttaa avioeroja, koska mies ei kestä naista, jolla on vapaus valita (liian epävarmaa) vaan mies tahtoo naisen, jota hän hallitsee (nainen kotona raskaana ja lapsia hoitamassa, taloudellisesti riippuvaisena miehestä)ja joka ei voi lähteä, vaikka mies olisi kuinka kusipää?


Ei.

Ei.

Eikö mieskunnalle ole selvinnyt vieläkään se tosiasia, että alistettu ei koskaan, ikinä eikä missään mahdollisessa maailmassa aidosti rakasta, kunnioita tai arvosta alistajaansa?
Toisille on, toisille ei. Muutamat eivät niin pidä väliksi siitä rakkaudesta.

*lukuohje*

Kuten välkyimmät varmasti itsekin huomaavat, tässä tekstissä ei tällä kertaa puhuta sanaakaan geneeristen naisten yhteisistä huonoista ominaisuuksista. Suosittelen jokaista vetämään siitä sen johtopäätöksen, että sitä ei ollut tarkoituskaan tehdä, ja jos suinkin malttaa, olemaan tällä kertaa keskustelematta niistä. Kaikki aikanaan.

*end of lukuohje*

Junis-setä palaa kouluttamaan AT-miehiä

Pärinää, värivaloja. Tanssille tahtia tänäänkin antaa ikivihreä Henry & His Werewolwes.

Tuskin syyllistyn kohtuuttoman stereotyypittelyn syntiin, kun oletan ATM-aktivismin, kuten se on, korreloivan vahvasti teknisen ja luonnontieteellisen sivistyksen kanssa?

Ja lienen oikeassa kun väitän teknisen ja luonnontieteellisen sivistyksen perusidean olevan tosiasioiden tunnistaminen ja hyväksyminen?

Sovittu? OK.

Jos nyt sitten manuaalissa selvästi lukee (ei, sitä ei saa kirjastosta, mutta jokainen voi reverse-engineerata sen hyvin vaatimattomalla vaivalla), että naiset arvostelevat miehiä muun muassa pukeutumisen mukaan, kuinka vaikeaa tätä on hyväksyä?

Olemassaolevat naiset ovat sellaisia kuin ovat, eivät jotain kokonaan muuta, ja tämän faktan hyväksyminen näkyy olevan aivan kamala paikka.

Ei tajuu.

torstaina, marraskuuta 22, 2007

Aseharrastuksesta

Nyt, kun Jokelasta on kulunut jo hetki, sanonen sanani minäkin.

Kaikkia teknisiä laitteita, retkikeittimestä avaruussukkulaan, tulee käyttää varomääräysten mukaan. Jos varomääräyksistä ei piitata, tuloksena on tyypillisesti autokolari tai tulipalo, kenties sormien leikkaantuminen sirkkelissä tai silmävamma sorvinlastusta.

Jos varomääräyksiä vastaan toimitaan tahallaan, tuloksena on Tshernobyl, 9/11 ja Jokela.

keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Do you see the light?

Evoluutio ei voi olla totta.

lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Oli aika

Minä olen idästä ja etelästä.
Jokien varsilta ja länsimeren lahdilta.

Kaupan, kalan ja keihään mies,

en turpeen kääntäjä, en kasken raataja.
Soutaja syntyjäni, rantojen kävijä.

torstaina, marraskuuta 15, 2007

Terveydeksi: söpöjä eläimiä

Ne luulevat sinua tyhmäksi, työmies

Aika monelle (yy, kaa, koo) on viime päivinä rapsahdellut meiliin tarjous siirtyä blogittamaan Iltapöhläyksen vastaperustetun Oma.fi-palvelun siipien suojaan.

Mitäs siinä. Pyytää saa aina.

Mutta kun tarjoamalla 20% yksittäiseen blogiin myydyistä mainoksista luvataan jopa 15 kiloeuroa vuodessa, kaikki ei ole ihan kondiksessa tai ainakaan sitä, miltä näyttää. Luonnollisesti olen vain katkera siitä, että minua ei ole pyydetty mihinkään, mutta mitenköhän ne aikovat myydä 75 tonnilla vuodessa mainoksia mihinkään yhteen yksittäiseen blogiin?

Banaani vetoa: konseptiin kuuluu oikeasti, paljastuu aikanaan, että jokainen saa myydä oman bloginsa mainokset ihan itse ja alustan tarjoaja veloittaa kohtuullisena korvauksena vaivoistaan 80% tuotosta.

keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Meanwhile, suljettujen ovien takana

Työmarkkinalaitoksen pönkeät sedät yrittävät opettaa Jaana Laitinen-Pesolalle edes alkeita siitä, miten työmarkkinaneuvotteluissa toimitaan, mutta parhaasta yrityksestään huolimatta lipsahtavat alentuvaan tytöttelyyn.

Kabinetin ovet paukkuvat. Arkkiatri etsii saksia viiltääkseen ranteensa auki.

maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Kakka vanteensa valitsee

Lukekaa ensin tämä. Enemmän pahan mielen välttämiseksi älkää käykö käsiksi kommentteihin.

Tekstinpätkä on paitsi omalla tavallaan herttainen, myös tietyssä mielessä opettavainen. Olen varsin vissi, että sen lukeminen tuntuu naisesta suunnilleen samalta kuin miehestä tuntuu lukea tollofeministien vuodatuksia siitä, mikä kaikki miehissä on vialla. Lisäksi tekstissä on sen verran totuutta siteeksi mukana, että siitä keskustelu ei välttämättä ole ihan helppoa ilman, että käy, kuten käydä voi, ja tässäkin suhteessa se muistuttaa vastinkappaleitaan toiselta puolen garribaadia.

Eniveis, vulgäärimaskulinistit ja tollofeministit ansaitsevat toisensa.

sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

Ainejärjestön vuosijuhlat

Mitä kauemmin on poissa jostain sosiaalisesta kuviosta, sitä korkeammaksi kasvaa kynnys mennä takaisin mukaan.

Sitä mukavampaa onkin tuntea itsensä tervetulleeksi, kun paikalle lopulta ilmaantuu.

torstaina, marraskuuta 08, 2007

Ihmisaivot ovat näyttäneet voimansa

Tähän ei eläin pysty.

Eikä toinenkaan eläin.

keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Joku sanoi sen minua paremmin

Apina katolla.

Rauha vainajille, lohtua omaisille.

Viimeaikaisten tapahtumien valossa

Tämän postauksen alapuolella oli filminpätkä sinänsä oikein söpöstä .22-konekivääristä.

Jokelan tapahtumien jälkeen filkka alkoi tuntua hyvin mauttomalta. Etsikää tuubista jos mielenne tekee.